Η ευκαιρία των Απόλλωνα και Αστέρα Τρίπολης

Η ευκαιρία των Απόλλωνα και Αστέρα Τρίπολης

bet365

Οι δύο ομάδες που θα συγκρουστούν στη Ριζούπολη έχουν τις χειρότερες επιθέσεις στην κατηγορία, η διακοπή ήταν «βάλσαμο» και ας δούμε τα.. δεδομένα του αγώνα της Ριζούπολης.

Ιδιαίτερο είναι το σημερινό (16/10) ματς της Ριζούπολης, όπου ο Απόλλων Σμύρνης θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης. Πρόκειται για τις 2 από τις 3 ομάδες της κατηγορίας όπου ακόμη δεν έχουν νίκη στη σεζόν (η άλλη είναι ο Ατρόμητος) και αυτόματα αυξάνεται η πίεση για να «σπάσουν το ρόδι». Την ίδια στιγμή έχουν, πάντα ως τώρα, τις χειρότερες επιθέσεις στην κατηγορία με 2 και 1 γκολ στο ενεργητικό τους αντίστοιχα.

Η διακοπή, για αμφότερες, ήταν «βάλσαμο», και ας δούμε τι πρέπει να προσέξουμε ενόψει του αγώνα που θα ξεκινήσει σε λίγες ώρες (18:15). Με την υποσημείωση πως ναι μεν είναι νωρίς στη χρονιά αλλά ο χαμένος της αναμέτρησης, εφόσον βέβαια υπάρξει, θα βρεθεί, κακά τα ψέμματα, σε «πίεση».

Βγάζουν τελικές/φάσεις

 Βγάζουν τελικές/φάσεις

Δέχονται γκολ στο ημίωρο

 Δέχονται γκολ στο ημίωρο

Ευρύτερα η εστία τους παραβιάζεται «εύκολα»

Ευρύτερα η εστία τους παραβιάζεται «εύκολα»

Παίζουν από τα πλάγια

Παίζουν από τα πλάγια

Το συμπέρασμα

 Το συμπέρασμα

Ναι μεν αμφότερες, όπως αναφέραμε παραπάνω, δεν έχουν ως τώρα «μεγάλη» επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, αυτό όμως δεν «σημαίνει» πως δεν παράγουν φάσεις και δεν βγάζουν τελικές. Οι μεν γηπεδούχοι έχουν μέχρι στιγμής 44 (μέσος όρος 8,8) οι δε φιλοξενούμενοι 48 (μέσος όρος 9,6) και αυτό «μεταφράζεται» και σε ατυχία/αστοχία.

Για παράδειγμα και για όσους θυμούνται στα πρώτα ημίχρονά τους με Ιωνικό και Βόλο αντίστοιχα έμειναν «άσφαιροι» παρότι δημιούργησαν μίνιμουμ 2 «καθαρές» φάσεις. Για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» πρώτος σε τελικές είναι ο Σαχλί με 9, όσες «μετρά» και ο Μπαράλες των Αρκάδων.

Για να χάσει μία ομάδα, ακόμη και αν δεν σκοράρει, θα πρέπει να δεχθεί γκολ. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε 2 ομάδες που βρίσκουν δύσκολα δίχτυα και μάλιστα δεν έχουν ακόμη σημειώσει κάποιο γκολ στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων τους, ενώ την ίδια στιγμή στα 3 από τα 5 ματς η εστία τους παραβιάστηκε πριν το ημίωρο.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» προέρχεται μεν από δύο 0-0 στη Φέστα εποχή της, δείγμα πως ανασταλτικά αρχίζει να βελτιώνεται, αλλά την ίδια στιγμή μέχρι το 30' είχε δεχθεί τέρμα από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Βόλο και «κυνηγούσε» στο παιχνίδι.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη στις αναμετρήσεις του Αστέρα με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Βόλο και αυτόματα όποιος κρατήσει το «μηδέν» μετά την πρώτη μισή ώρα μπάλας, αυτόματα θα πάρει credits και για ένα θετικό αποτέλεσμα. Εκτός αν το πράξουν και οι 2, οπότε θα υπάρχει «ισσοροπία».

Σε συνέχεια του παραπάνω. Πείτε το σύμπτωση, όπως θέλετε αν και κάτι που επαναλαμβάνεται παύει να είναι «σύμπτωση». Τόσο ο Απόλλων όσο και ο Αστέρας δεν δέχονται πολλές τελικές, αλλά «εύκολα γκολ». Τι εννοούμε; Πρόκειται για την 1η (Απόλλων) και 3η (Αστέρας) ομάδα της κατηγορίας όπου ο αντίπαλός τους σκοράρει με λιγότερη αναλογία τελικών, καθώς η εστία της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» παραβιάζεται κάθε 4,5 που δέχεται και εκείνη των Αρκάδων κάθε 6,4. Εκεί απαιτείται, εκατέρωθεν, προσοχή.

Κομβικό σημείο της σημερινής αναμέτρησης θα είναι οι πλαγιοκοπήσεις. Οι δύο «μονομάχοι» παίζουν πολύ από τα άκρα και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αστέρας είναι 2ος στην κατηγορία σε εύστοχα γεμίσματα με 52 (πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό) και ο Απόλλων 5ος με 38. Η σχετική τους επίδοση μοιάζει με ομάδων που είναι ψηλά στην κατάταξη, αλλά φαίνεται πως δεν τα εκμεταλλεύονται.

Για τους Αρκάδες στη σχετική λίστα «ηγείται» ο Κρέσπι με 10, ενώ στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» οι Τουτουαρίμα, Τσιλούλης έχουν από 6.

Απόλλων και Αστέρας θα μπορούσαν να ήταν ψηλότερα στην κατάταξη, καθώς σε ορισμένα παιχνίδια δεν εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους. Ομως η ουσία δεν αλλάζει. Η επιθετική τους δυστοκία, κυρίως, τους έχει οδηγήσει χαμηλά και ο ηττημένος της Ριζούπολης ενδέχεται μετά και τη συμπλήρωση της 6ης αγωνιστικής να είναι μόνος ουραγός. Είμαστε πολύ νωρίς στη σεζόν, αλλά καμία ομάδα δεν το.... θέλει.

Αμφότερες ήθελαν τη διακοπή. Στη Ριζούπολη ώστε ο κόουτς Φέστα να γνωρίσει ακόμη καλύτερα την ομάδα του και παίκτες του «κλειδιά» που αποκτήθηκαν τον Σεπτέμβριο να βρεθούν στο 100% (π.χ. Αλβες, Λα Πάρα) και στην Τρίπολη με σκοπό να επιστρέψουν σε φουλ ρυθμό από τραυματισμό πολύτιμες «μονάδες» τους (π.χ. Καπίγια. Ριέρα, Μουνάφο). Υπάρχουν «ενδείξεις» πως θα δούμε... άλλες ομάδες.