Μεταξάς: «Είχαμε 'δουλέψει' σχήμα με τους Παντελάκη, Μίνα στην επίθεση»

Newsroom
Μεταξάς: «Είχαμε 'δουλέψει' σχήμα με τους Παντελάκη, Μίνα στην επίθεση»

bet365

Ο κόουτς του ΠΑΣ Γιάννινα σχολίασε πως το «εγχείρημα» του Περιστερίου με τον 26χρονο στόπερ και τον 17χρονο φορ στην επίθεση ήταν «δουλεμένο» στην προπόνηση.

Αήττητος συνεχίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα τη σεζόν, καθώς η διακοπή τον βρήκε με ρεκόρ 2-3-0. Μάλιστα η ισοπαλία (1-1) στο Περιστέρι ήρθε με γκολ στο φινάλε και με ένα «περίεργο» σχήμα από την πλευρά του «Αγιαξ της Ηπείρου», καθώς μεταξύ άλλων ο στόπερ Παντελάκης έπαιζε φορ, μαζί με τον 17χρονο επιθετικό Μίνα. Ο Ηρακλής Μεταξάς στη σημερινή (6/10) Media Day της ομάδας «αποκάλυψε» πως το συγκεκριμένο «εγχείρημα» δεν ήταν... τυχαίο, αλλά «δουλεμένο» στην προπόνηση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ

Για το πώς έγινε η μεταστροφή του αγωνιστικού προσώπου του ΠΑΣ: «Αισθάνθηκα πριν το παιχνίδι ότι τις ώρες πριν το ματς τις περάσαμε πιο διαφορετικά, λίγο πιο χαλαρά θα έλεγα, πιο χαρούμενοι χωρίς λόγο, γιατί το παιχνίδι δεν είχε παιχτεί. Το συζήτησα με τους παίκτες και θέλω να καταλάβουμε όλοι ότι αυτό που μπορούμε να βγάλουμε θα βγει μόνο με 100% συγκέντρωση σε αυτό που κάνουμε. Αυτή τη συγκέντρωση δεν την είχαμε και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα στην αρχή. Στο ημίχρονο σίγουρα και η ψυχολογία έπαιξε ρόλο, είπαμε και κάποια πράγματα και μπήκαν πιο δυνατά μέσα τα παιδιά, αλλά κυρίως οι τακτικές αλλαγές μάς βοήθησαν και ειδικά μετά το 80’. Αν δεν μας έβγαιναν αυτές οι τακτικές αλλαγές όλοι θα έλεγαν ‘πω πω τι κάναμε, βάλαμε έναν στόπερ μπροστά κι έναν 17χρονο. Μας βγήκαν και είμαστε χαρούμενοι. Το είχαμε δοκιμάσει και στην προπόνηση αυτό το σύστημα. Το δοκιμάσαμε, το συζητήσαμε και δεν ήρθε ξαφνικά».

Για την έλλειψη συγκέντρωσης κι αν οφειλόταν σε χαλάρωση λόγω των καλών αποτελεσμάτων: «Αυτό ποτέ δεν μπορείς να το πεις σίγουρα. Στο μυαλό μας κάποιες φορές είναι ότι αφού έγινε αυτό, έγινε μετά και το άλλο. Απλά η εμπειρία μου μου λέει ότι μάλλον αυτό είναι που λέτε. Το παρατήρησα μέσα στην εβδομάδα, το συζητήσαμε, αλλά είναι στο υποσυνείδητο και δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Ας μας γίνει μάθημα για το επόμενο παιχνίδι».

Για το αν το αήττητο γεμίζει την ομάδα με περισσότερο άγχος και ευθύνες: «Πάντα την ίδια απάντηση θα δίνω και συγνώμη αν γίνομαι βαρετός, αλλά δεν χρειάζεται να γίνει πρώτα κάτι για να δώσουμε μετά το κάτι παραπάνω. Εγώ θέλω να είμαστε πάντα το ίδιο. Όπως πάει κάποιος στη δουλειά του και είναι στο ταμείο συγκεντρωμένος μη κάνει κάποιο λάθος, έτσι πρέπει να κάνουμε κι εμείς, άσχετα αν το προηγούμενο παιχνίδι ήταν καλό. Πρέπει να προσπαθούμε πάντα να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Να πηγαίνουμε για τους 3 πόντους».

Για το πώς έχει δει τη δυναμική των ομάδων: «Είναι δύσκολα, δεν υπάρχει παιχνίδι που να ξέρεις από την αρχή τι αποτέλεσμα θα έρθει. Όλες οι ομάδες είναι κοντά και νομίζω ότι μέχρι το τέλος δεν θα έχουμε μια καθαρή εικόνα για τη βαθμολογία».

Για το αν είναι σε θέση να προβλέψει αν ο ΠΑΣ μπορεί να είναι στα πλέι-οφ: «Όχι, βλέπω μόνο το επόμενο παιχνίδι. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε εμείς πρώτα μέσα στην ομάδα είναι ότι, αν δεν φτάσουμε στα όρια αυτού που μπορούμε να κάνουμε δεν θα πάρουμε πολλούς βαθμούς. Αν φτάσουμε εκεί, τότε είμαι αισιόδοξος».

Για την αποχώρηση Ντουρουντού και αν είναι απώλεια: «Όποιος και να αποχωρήσει είναι απώλεια. Ό,τι βγάζουμε το βγάζουμε ομαδικά, παίκτες και τεχνικό τιμ».

Για τις προσωπικές του σχέσεις με τον κ. Ντουρουντό και αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα: «Όχι, δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Διαφωνίες σίγουρα υπάρχουν παντού, διαφωνίες έχω και με τον βοηθό μου, αλλά τα συζητάμε. Οι διαφωνίες φέρνουν και ενέργεια και αυτό είναι καλό, αρκεί να μην το κάψουμε το πράγμα. Όπως κι εγώ είχα αποχωρήσει από την Εθνική και ήταν απόφασή μου, έτσι και του Γιάννη ήταν δική του απόφαση και του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Ήταν ένας καλός συνεργάτης που είχα δίπλα μου».


Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και το ότι δεν τη «φρέσκαρε» νωρίτερα: «Τη μία αλλαγή την κάναμε, τη 2η αλλαγή ενώ ο παίκτης σηκώθηκε δεν έβγαινε η μπάλα. Όταν βγήκε ήταν κόρνερ και δεν θέλω να κάνω αλλαγές όταν παίζεται εκεί η μπάλα. Χάσαμε περίπου 6 λεπτά περιμένοντας για την αλλαγή. Να μιλήσω όμως και γενικά. Ο Ατρόμητος έκανε τις αλλαγές νωρίς. Τον βοήθησαν; Είμαστε σίγουροι ότι θα άλλαζε κάτι; Αν ήταν τόσο απλό, όλοι στο 70’ θα κάναμε αλλαγές και θα κερδίζαμε. Κι αν αλλάξουν και οι δύο προπονητές παίκτες, τότε ποιος θα το κερδίσει τελικά το ματς; Παρ’ όλα αυτά είχαμε ευκαιρίες και στο 85’ και στο 91’. Βγήκαν τόσες πολλές ευκαιρίες στο διάστημα πριν, που μας φάνηκε ως κενό το διάστημα από το 70’ ως το 85’. Διαφορετικά θα μας φαινόταν πολύ λογικό να έχουν βγει 2 ευκαιρίες στο τέλος. Όταν βλέπω μία ομάδα να βγάζει ευκαιρίες και μάλιστα με ρυθμό δεν είμαι σίγουρος ότι οι αλλαγές θα βοηθήσουν. Οι ευκαιρίες έβγαιναν. Τώρα αν από 5 μέτρα δεν βρίσκουμε άδεια εστία, συμβαίνει αυτό. Αλλά δουλεύουμε να μην ξανασυμβεί. Το φρεσκάρισμα αν ήταν τόσο απλή λύση θα το έκαναν όλοι».

Για την ισοφάριση του ρεκόρ αήττητου ξεκινήματος στην Α’ κατηγορία και αν υπάρχει ειδική προσέγγιση για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Όπως κάθε ομάδα χρειάζεται μία ειδική προσέγγιση, γιατί έχει διαφορετικούς παίκτες και διαφορετικές δυνατότητες. Θα δώσουμε την ίδια σημασία όπως σε όλα τα ματς».


Για το αν μπορεί να παίξει ρόλο η έδρα με τον κόσμο που επέστρεψε και πάλι στα γήπεδα: «Είπα με τον Παναθηναϊκό ότι ο κόσμος μάς βοήθησε. Όταν έρχεται η κούραση και πας να χαλαρώσεις, αλλά ακούς τον κόσμο απ’ έξω να τραγουδάει, δεν μπορείς να αφήσεις τον εαυτό σου χαλαρό. Γι’ αυτό λέμε ότι ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης. Ισχύει, δεν το λέμε για να το λέμε. Είναι αλλιώς να έχεις κάποιον να σε στηρίζει και αλλιώς να είσαι μόνος σου».

Για το αυριανό φιλικό με τη Βέροια: «Θα παίξουν όλοι οι παίκτες για να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους γιατί δεν θέλω να έρθει η στιγμή να μπουν κάποιοι παίκτες αλλαγή και να προέρχονται από απραξία 6-8 εβδομάδων».


@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα