Ο 10λογος του Γκόλεμιτς (vid)

Γιώργος Ντυμένος
Ο 10λογος του Γκόλεμιτς (vid)

bet365

Ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός «υπέγραψε» την πρώτη νίκη της Λαμίας στο πρωτάθλημα και το Gazzetta σας παρουσιάζει το προφίλ του. Τα γκολ κόντρα σε Ιντερ, Ρόμα και η βγαλμένη από ταινία ζωή της προ-γιαγιάς του που είναι ο άνθρωπος που τον εμπνέει.

Την υπογραφή του στην πρώτη νίκη της Λαμίας στο πρωτάθλημα έβαλε χθες (3/10) ο Βλάντιμιρ Γκόλεμιτς, καθώς ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός σημείωσε το νικητήριο γκολ της στη Νίκαια (2-1), ενώ από δική του κεφαλιά-πάσα προήλθε το πέναλτι με το οποίο ο Μανούσος άνοιξε το σκορ.


Ο 30χρονος Σέρβος κεντρικός αμυντικός ήρθε τον Σεπτέμβριο στα μέρη μας και μέχρι πέρσι έπαιζε στην Ιταλία και την Κροτόνε, όπου πήγε το 2018 και προέρχεται από 3 σερί «γεμάτες» σεζόν. Με ύψος 1.92 μπορεί να παίξει σε τετράδα αλλά και τριάδα στην άμυνα, διαθέτει εμπειρία/ποιότητα και μπήκε στην ποδοσφαιρική μας «εξίσωση».
Ας τον γνωρίσουμε…

1) Γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1991 (28 Ιουνίου) στην πόλη Κρούσεβατς της Σερβίας.

2) Πριν έρθει στη Λαμία είχε αγωνιστεί επαγγελματικά σε Μλάντοστ, Κροτόνε, Λουγκάνο, Τσέλιε, Κιάσο και στη 2η ομάδα της Κότμπους. Στο παλμαρέ του έχει 1 πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας της χώρας του με την Μλάντοστ και την άνοδο στη Serie A, ως δευτεραθλητής, με την Κροτόνε.

3) Η Λουγκάνο έδωσε το καλοκαίρι του 2016 ένα ποσό της τάξης των 160.000 ευρώ στην Κιάσο για να τον αποκτήσει. Στο «Cornaredo Stadium» έκανε ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις και μεταξύ άλλων πανηγύρισε την έξοδό του στην Ευρώπη.

4) Στην Ελβετία μάλιστα αντιμετώπισε τον Τόμας Βάτσλικ του Ολυμπιακού και μαζί με τον γκολκίπερ των «ερυθρόλευκων» συμπεριλήφθηκε αρκετές φορές στην καλύτερη ενδεκάδα της εκεί Super League.
....

5) Μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί σε 30 παιχνίδια της Serie A και έχει σκοράρει κόντρα σε Ιντερ, Ρόμα, σε 52 της Serie B, se 62 της Super League Ελβετίας και σε 6 του Europa League.

6) Μέχρι τα 20 έπαιζε ως κεντρικός χαφ, αλλά τότε «γύρισε» στόπερ και καθιερώθηκε στη συγκεκριμένη θέση.

7) Εχει μία κόρη μερικών μηνών, την Εμα, ενώ η σύντροφός του ονομάζεται Ντούντα. Αυτό το διάστημα βρίσκονται στη Σερβία και σύντομα θα έρθουν να μείνουν μαζί του στην Ελλάδα. Εύλογα τον ελεύθερό του χρόνο τον περνά μαζί τους, ενώ είναι και «βιβλιοφάγος».

8) Το περασμένο καλοκαίρι αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής της περιοχής που κατάγεται και παρέλαβε το βραβείο του στο Δημαρχείο της πόλης του.

9) Τον Ιούλιο υπέγραψε στην Αλ Χαζμ, ομάδα της 1ης κατηγορίας της Σαουδικής Αραβίας. Ομως στο «Ας Ρας» έμεινε «σκάρτο» ένα μήνα και έλυσε το συμβόλαιό του. Ετσι άνοιξε ο δρόμος για τη Λαμία, αφού πλησιάζαμε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Στις μεταγραφές μεγάλο ρόλο «παίζουν» και οι… συγκυρίες.

10) Η προ-γιαγιά του είναι ο άνθρωπος που θαυμάζει όσο κανείς άλλος. Με καταγωγή από την Πολωνία, γνωρίστηκε με το προ-παππού του σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και οι 2 ήταν αιχμάλωτοι των Ναζί. Οι δρόμοι τους «χώρισαν», όμως εκείνη μετά τη λήξη του πολέμου πήγε με τα πόδια στο χωριό Μπογκντάνι της Τρστένικ για να τον βρει, παντρεύτηκαν και έμεινε μόνιμα στη Σερβία. Ο Γκόλεμιτς έχει να λέει για το θάρρος της και τα ψυχικά της αποθέματα, ενώ πριν από μερικά χρόνια αναζήτησε τους συγγενείς του στην Πολωνία. Μάλιστα έχει και διπλή υπηκοότητα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα