Απαγορευμένος καρπός το πέναλτι για τον Ολυμπιακό

Απαγορευμένος καρπός το πέναλτι για τον Ολυμπιακό

Απαγορευμένος καρπός το πέναλτι για τον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του Gazzetta για τον Ολυμπιακό που είναι…τσακωμένος με τα πέναλτι από πέρυσι, που ανέλαβε ο Κλάτενμπεργκ!

Για όποιον δεν το έχει προσέξει: λιγοστά, μόλις τρία, πέναλτι έχουν δοθεί σε αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Ποιες είναι οι ομάδες που τα έχουν κερδίσει;

Ο ΠΑΟΚ που με πέναλτι κέρδισε στην Τρίπολη στον Αστέρα (1-0)

Η ΑΕΚ που με πέναλτι κλείδωσε (2-0) τη νίκη της επί του Ιωνικού (3-0)

Ο Βόλος που με πέναλτι κι αυτός κλείδωσε (2-0) τη νίκη του επί του Ατρόμητου (3-0)

Αυτά!

Να θυμηθούμε, στο μεταξύ, και τις ομάδες που κέρδισαν τα περισσότερα πέναλτι στο περσινό πρωτάθλημα;

12 ο ΠΑΟΚ! 10 ο Παναιτωλικός! 9 η Λαμία! Από 8 οι ΠΑΟ, Ατρόμητος, Άρης. Από 7 οι Βόλος, Αστέρας. Από 6 οι ΑΕΚ, ΟΦΗ.

Ο Ολυμπιακός; Δεν υπάρχει πουθενά! Δεν είναι ούτε καν μέσα στις 10 από τις συνολικά 14 ομάδες που πέρυσι κέρδισαν τα περισσότερα πέναλτι. Αν και πρωταθλητής, με 26 βαθμούς διαφορά. Αν και η ομάδα με την μακράν καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (82 γκολ, έναντι 62 του ΠΑΟΚ)!

Εξυπακούεται δε ότι φέτος δεν έχει πάρει πέναλτι. Λες κι από τότε που ανέλαβε ο Κλάτενμπεργκ τα πέναλτι είναι απαγορευμένος καρπός για τον Ολυμπιακό!

Κι όμως…

Στην πρώτη αγωνιστική, στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0 αμυντικός του Ατρόμητου τράβηξε μέσα από την περιοχή τον Βαλμπουενά. Τότε, ακούσαμε ότι το τράβηγμα δεν ήταν…διαρκείας, αλλά…ανεπαίσθητο, γι΄ αυτό και καλώς δεν δόθηκε το πέναλτι από τον Γκορτσίλα, με τη σύμφωνη γνώμη του VAR Φωτιά.

Στη δεύτερη αγωνιστική, στο Λαμία-Ολυμπιακός 1-2 αμυντικός της Λαμίας πατάει στην περιοχή τον Τικίνιο. Τότε, ακούσαμε ότι πρώτα έδιωξε την μπάλα και μετά τον πάτησε, γι΄ αυτό κι ο Διαμαντόπουλος δεν έδωσε το πέναλτι, με τον VAR Κουμπαράκη επίσης να μην βλέπει τίποτα μεμπτό.

Σισέ

Στην τρίτη αγωνιστική, στο Ολυμπιακός-Απόλλωνας 4-1, με το σκορ εκείνη την στιγμή 1-0, αμυντικός του Απόλλωνα έδιωξε την μπάλα με το χέρι. Ω, τι συγκλονιστικό, ο VAR Μανούχος βλέπει το πέναλτι κι ενημερώνει το διαιτητή Κουτσιαύτη. Αυτός πάει και βλέπει τη φάση ξανά, αλλά επιμένει ότι δεν υπήρχε πέναλτι, γιατί είδε πρώτα φάουλ του Μπα.

Σε κάθε αγωνιστική, η ίδια ιστορία, απλά με παραλλαγές. Η κατάληξη είναι μία και αυτή: ο Ολυμπιακός δεν παίρνει πέναλτι.

Η τελευταία φάση, με τον Απόλλωνα, ξεπερνάει κάθε όριο. Η φωτογραφία τα λέει όλα.

Μπα

Το Νο 21 του Απόλλωνα βάζει τον αγκώνα του και σπρώχνει τον Μπα την στιγμή που βρίσκεται στον αέρα ο παίκτης του Ολυμπιακού.

Μπορείτε να το δείτε κι από το παρακάτω βίντεο, στο 2.21.

Η ουσία είναι μία: κάθε φορά βρίσκεται και κάτι άλλο για να μην πάρει πέναλτι ο Ολυμπιακός. Τώρα βρέθηκε επιθετικό φάουλ, την στιγμή που πριν από την επαφή του Μπα με τον αντίπαλο αμυντικό, ο Μπα είχε σπρωχτεί μέσω του αγκώνα άλλου αμυντικού.

Προσέξτε δε ότι ο Κουτσιαύτης δεν είχε σφυρίξει κανένα φάουλ εις βάρος του Μπα στην εξέλιξη της φάσης. Όπως δεν είχε υποδείξει πέναλτι, έτσι δεν είχε υποδείξει και φάουλ του Μπα. Άρα, δεν είχε δει τίποτα! Ούτε το χέρι-πέναλτι, ούτε το δήθεν επιθετικό φάουλ! Επί της ουσίας δεν είχε δει ούτε το φάουλ πάνω στον Μπα, ούτε το χέρι του Μπρούνο Άλβες! Κι είχε συνεχίσει το παιχνίδι σαν να μην τρέχει τίποτα.

Κατά τα άλλα, η ζωή στο ελληνικό πρωτάθλημα συνεχίζεται…

Παρεμπιπτόντως, το είδαμε κι αυτό ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού στην Τρίπολη. Τον Αστέρα να προφυλάσσει την Τετάρτη στον αγώνα του με τον ΟΦΗ έξι (!!!) βασικούς παίκτες του (Μπαράλες, Άλβαρεζ, Καπίγια, Καρμόνα, Ατιέντσα, Κανελλόπουλος), που είχαν παίξει κανονικά με τον ΠΑΟΚ την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική, ώστε να τους έχει φρέσκους ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό αύριο. Περισσότερο ροτέϊσον έκανε ο Αστέρας παίζοντας με τον ΟΦΗ μέσα στην Κρήτη, παρά ο Ολυμπιακός παίζοντας με τον Απόλλωνα μέσα στο Καραϊσκάκη (μόνο τους Καμαρά, Παπασταθόπουλο, Βαλμπουενά ξεκούρασε ο Μαρτίνς)!!!

Άσχετο: η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, στην πρόσφατη, καλοκαιρινή, δίκη για τις Ενώσεις, δεν βρήκε καμία σχέση ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Γιάννη Παπαδόπουλο. Την στιγμή που η πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας τιμώρησε χθες τον ίδιο Γιάννη Παπαδόπουλο για επεισοδιακή συμπεριφορά του στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ!!! Ειλικρινά, χρειάζονται σχόλια για το τι παίζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο;…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.