Τι καλείται να αλλάξει (άμεσα) ο Φέστα

Newsroom
Τι καλείται να αλλάξει (άμεσα) ο Φέστα

bet365

Ο 52χρονος Ιταλός κόουτς έχει πλέον τα «ηνία» του Απόλλωνα Σμύρνης και σε πρώτο πλάνο φαίνεται πως θα επικεντρωθεί σε 4 τομείς.

Εποχή Τζιανλούκα Φέστα λοιπόν στη Ριζούπολη και ο Ιταλός κόουτς μετράει αντίστροφα για το ντεμπούτο του στον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης. Που δεν θα αργήσει πολύ, καθώς η ομάδα τη Δευτέρα (27/9) θα υποδεχθεί τον Ιωνικό.

Ο Ιταλός κόουτς θα... πέσει με το «καλημέρα» στα βαθιά, όχι γιατί θα κριθεί τίποτα την 4η αγωνιστική αλλά λόγω της κακής εκκίνησης της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» που χρειάζεται ένα αποτέλεσμα ψυχολογίας. Βλέπετε η ομάδα μετρά μόνο ήττες (3χ3) με 11 γκολ παθητικό και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν... θέλει πολύ να σε «πάρει από κάτω».

Ο 52χρονος ξέρει πρόσωπα και πράγματα από τα εγχώρια δρώμενα αφού πέρσι ήταν στην ΑΕΛ, ενώ και στο παρελθόν (σεζόν 2018/19) εργάστηκε εκ νέου στη χώρα μας για λογαριασμό των «βυσσινί». Αυτόματα εκμηδενίζεται ο χρόνος προσαρμογής του.

Ας δούμε τι θέλουν από εκείνον να αλλάξει άμεσα στο «Γ. Καμαράς».

-Παράγοντας ψυχολογία

Το να χάνεις σε Λεωφόρο, «Γ. Καραϊσκάκης» και ενδιάμεσα από μία καλή ομάδα όπως ο Βόλος, ότι δηλαδή συμβαίνει μέχρι στιγμής στον Απόλλωνα Σμύρνης δεν είναι «κακό». Ομως αυτό «συνδυάστηκε» με 11 τέρματα παθητικό. Στην μπάλα ο παράγοντας ψυχολογία είναι πολύ σημαντικός και όταν ηττάσαι με «βαριά» σκορ ελοχεύει ο κίνδυνος να σε πάρει... πολύ από κάτω. Αρα στη Ριζούπολη πρέπει να «πιστέψουν» στους εαυτούς τους;.

-Παράγοντας ανασταλτική λειτουργία

Συνέχεια του προηγούμενου. Οταν η εστία σου παραβιάζεται 11 φορές σε 3 ματς, ακόμη και απέναντι σε καλούς αντιπάλους, τότε προφανώς κάτι κάνεις λάθος. Δεν γίνεται μόνο από ατυχία ή στις λεπτομέρειες να δέχεσαι γκολ κάθε, «χοντρικά», μισή ώρα παιχνιδιού και προφανώς δεν αποτελεί ζήτημα μόνο της αμυντικής γραμμής, αλλά έγκεινται στην εν γένει ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Στον Απόλλωνα παρατηρούνται μεγάλα κενά μεταξύ των γραμμών, τον βλέπουμε να μένει (πολύ) ψηλά και να αντιμετωπίζει προβλήματα σε στατικές μπάλες. Χρειάζεται δουλειά.
....

-Παράγοντας ομοιογένεια

Στα 3 πρώτα ματς της σεζόν ο Απόλλων Σμύρνης χρησιμοποίησε 20 διαφορετικούς παίκτες, εκ των οποίων οι 19 βρέθηκαν έστω μία φορά στο αρχικό του σχήμα. Ετσι με το «καλημέρα» φαίνεται πως στη Ριζούπολη δεν έχουν «κορμό» ή έστω δεν τον βρήκαν ακόμη. Δεν είναι τυχαίο πως στα 3 παιχνίδια τους ξεκίνησαν με ισάριθμα διαφορετικά κεντρικά αμυντικά δίδυμα (Ντομίνγκες-Λισγάρας, Λισγάρας-Αλβες, Ντομίνγκες-Αλβες). Κάπου πρέπει να βρεθεί μία ισορροπία.

-Παράγοντας αποδυτήρια

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα όταν και επισημοποίησε το «διαζύγιο» με τον Γιάννη Πετράκη αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, πως «την ίδια ώρα το κλίμα στα αποδυτήρια έχει πάψει να είναι αυτό που πρέπει». Καμία ομάδα με «πρόβλημα» στα αποδυτήρια δεν μπορεί να πάει μπροστά, όσο καλούς παίκτες και να έχει. Για να το γνωστοποιούν από την «Ελαφρά Ταξιαρχία» προφανώς και θα ισχύει, άρα ο Φέστα καλείται να φτιάξει και το κλίμα στα ενδότερά της.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα