Από την περσινή Super League, check in για το εξωτερικό για έντεκα Ελληνόπουλα

Δημήτρης Σαμόλης
Από την περσινή Super League, check in για το εξωτερικό για έντεκα Ελληνόπουλα

bet365

Δύο Έλληνες παίκτες της ΑΕΚ, δύο του ΠΑΟΚ, δύο του Παναθηναϊκού, δύο του Ατρόμητου και ένας των ΟΦΗ, Παναιτωλικού και Βόλου συνεχίζουν την καριέρα τους στο εξωτερικό μέσα από την παρουσία τους στη Super League Interweten 2020-2021.

Το Gazzetta καταγράφει και αναλύει την ενδεκάδα...

Γιώργος Αθανασιάδης (Σερίφ Τιρασπόλ)

Γιώργος Αθανασιάδης (Σερίφ Τιρασπόλ)

Χρήστος Αλμπάνης (Απόλλων Λεμεσού)

Χρήστος Αλμπάνης (Απόλλων Λεμεσού)

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Ανόρθωση)

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Ανόρθωση)

Δημήτρης Γούτας (Σίβασπορ)

Δημήτρης Γούτας (Σίβασπορ)

Δημήτρης Γιαννούλης (Νόριτς)

Δημήτρης Γιαννούλης (Νόριτς)

Χρήστος Τζόλης (Νόριτς)

Χρήστος Τζόλης (Νόριτς)

Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης (Σούντουβα)

Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης (Σούντουβα)

Απόστολος Κωνσταντόπουλος (Μπέερσοτ)

Απόστολος Κωνσταντόπουλος (Μπέερσοτ)

Τάσος Δουβίκας (Ουτρέχτη)

Τάσος Δουβίκας (Ουτρέχτη)

Δημήτρης Εμμανουηλίδης (Βέιλε)

Δημήτρης Εμμανουηλίδης (Βέιλε)

Αργύρης Καμπετσής (Βίλεμ)

Αργύρης Καμπετσής (Βίλεμ)

Τον Ιούλιο η ΑΕΚ παραχώρησε δανεικό στη Σερίφ Τιρασπόλ τον 28χρονο τερματοφύλακα, Γιώργο Αθανασιάδη, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση των Μολδαβών στους ομίλους του Champions League, έχοντας ήδη κάνει δέκα συμμετοχές.

Πέρυσι με την Ένωση έκανε 21 παιχνίδια, έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν σε Εθνικό Σοχού, Ηρακλή U20, Πανθρακικό και Αστέρα Τρίπολης. Το συμβόλαιό του στην ΑΕΚ ολοκληρώνεται το 2023.

Την τελευταία ημέρα του Αυγούστου ο Απόλλων Λεμεσού ανακοίνωσε τον μονοετή δανεισμό του Χρήστου Αλμπάνη από την ΑΕΚ. Ο 26χρονος εξτρέμ έκανε πέρυσι 29 συμμετοχές, χωρίς όμως να έχει θέση βασικού.

Τρία χρόνια πριν από την ολοκλήρωση του συμβολαίου του, αποφασίστηκε να παραχωρηθεί στην κυπριακή ομάδα. Συνολικά με την Ένωση, από το καλοκαίρι του 2018, έπαιξε σε 80 ματς με απολογισμό επτά γκολ και πέντε ασίστ.

ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Μπολόνια, Ελλάς Βερόνα, Σαμπντόρια, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Ατρόμητος και πλέον Ανόρθωση. Ο 34χρονος εξτρέμ υπέγραψε στην «Κυρία», την οποία με δύο γκολ εναντίον της Μπερ Σεβά βοήθησε να εξασφαλιστεί η πρόκριση στους ομίλους του Europa Conference League.

Ύστερα από μια σεζόν με 26 συμμετοχές, τέσσερα γκολ και μια ασίστ με τους Περιστεριώτες, ο Λάζαρος συνεχίζει την καριέρα του στην Κύπρο, έχοντας υπογράψει για ένα χρόνο.

Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός ήταν βασικός στον Ατρόμητο της περασμένης σεζόν (25 συμμετοχές, τρία γκολ). Όλα έδειχναν ότι η επόμενη ομάδα της καριέρας του θα ήταν η ΑΕΚ, αλλά το deal δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Τελικά τον Ιούλιο υπέγραψε στη Σίβασπορ, με την οποία αγωνίστηκε εφέτος στα προκριματικά του Europa Conference League (αποκλείστηκε από την Κοπεγχάγη). Σε τέσσερις συμμετοχές με την ομάδα της Τουρκίας έχει βάλει δύο γκολ.

Έχοντας αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, η Νόριτς τον απέκτησε δανεικό με υποχρεωτική οψιόν αγοράς σε περίπτωση που εξασφάλιζε την άνοδο στην Premier League.

Τα «καναρίνια» τον αγόρασαν τελικά αντί 7,5 εκατομμυρίων ευρώ μετά την άνοδο και ο διεθνής αριστερός μπακ με συμβόλαιο έως το 2024 αγωνίζεται πια στα γήπεδα της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στις 12 Αυγούστου η Νόριτς ανακοίνωσε την απόκτηση του 19χρονου εξτρέμ Χρήστου Τζόλη. Μέσα σε ένα καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ είχε λάβει σχεδόν 20 εκατομμύρια από τα «καναρίνια». Τα 13 (11+2 μπόνους) για τον Τζόλη και τα 7,5 για τον Γιαννούλη. Στο ντεμπούτο του ο διεθνής κυνηγός έβαλε δύο γκολ, ενώ έδωσε και δύο ασίστ στο επιβλητικό 6-0 επί της Μπόρνμουθ.

Κι όλα αυτά μετά από μια σεζόν με 46 συμμετοχές, 16 γκολ και δέκα ασίστ με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Ήταν 26 Ιουνίου όταν ο ΟΦΗ γνωστοποιούσε τον δανεισμό του Αλέξανδρου Γκαργκαλατζίδη στη Σούντουβα. Έχοντας αγωνιστεί σε εννέα παιχνίδια με την ομάδα του Ηρακλείου, ο 21 ετών Θεσσαλονικιός επιθετικός έπαιρνε το αεροπλάνο για τη Λιθουανία.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μάλιστα, αγωνίστηκε στα προκριματικά του Europa Conference League, όπου επήλθε αποκλεισμός από την πολωνική Ράκοβ. Έχει αγωνιστεί και σε ΠΑΟΚ U20 - Ξάνθη.

Στις 18 Ιουνίου η Μπέερσοτ επισημοποιούσε την απόκτηση του 19χρονου στόπερ, Απόστολου Κωνσταντόπουλου. Μια γεμάτη σεζόν με 26 συμμετοχές στον Παναιτωλικό ήταν αρκετή για τους Βέλγους να αγοράσουν τον Έλληνα στόπερ, διεθνή με την U21.

Ο ύψους 1.91 ποδοσφαιριστής, ο οποίος αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της ομάδας του Αγρινίου, υπέγραψε μέχρι το 2024.

Με 14 γκολ σε 34 συμμετοχές με τον Βόλο, και σε ηλικία 21 ετών, ήταν αναμενόμενο ότι θα «έσκασε» πρόταση για τον Τάσο Δουβίκα.

Η Ουτρέχτη έδωσε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ και απέκτησε τον διεθνή επιθετικό, για τον οποίο χρήματα εκτός από την ομάδα της Μαγνησίας πήρε και ο Αστέρας Τρίπολης.

Μετά το πέρασμα από τη Eredivisie και τη Φορτούνα Σιτάρντ, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης άφησε τον Παναθηναϊκό και υπέγραψε για τρία χρόνια στη Βέιλε.

Ο 21 ετών επιθετικός με όπλο την ταχύτητα και το καλό αριστερό πόδι θα επιδιώξει να κάνει γεμάτη χρονιά στο σκανδιναβικό πρωτάθλημα και να βάλει γκολ, ώστε από εκεί να κάνει νέο βήμα στην καριέρα του, σε καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Ο δεύτερος Έλληνας επιθετικός που συνεχίζει την καριέρα του στο ολλανδικό πρωτάθλημα μέσα από τη μεταγραφική περίοδο που πέρασε.

Ο απολογισμός του στον Παναθηναϊκό του φτωχός τη σεζόν 2020-2021 (3 γκολ, 1 ασίστ σε 20 ματς), αλλά αυτό δεν απέτρεψε τη Βίλεμ να αντικαταστήσει τον Βαγγέλη Παυλίδη (πήγε στην Άλκμααρ) με έναν άλλο Έλληνα στράικερ. Παλαιότερα στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού και σε αυτά της Ντόρτμουντ.