Λαμία: Διατήρησε τον «κορμό» του περσινού «θαύματος» (vids)

Newsroom
Λαμία: Διατήρησε τον «κορμό» του περσινού «θαύματος» (vids)

bet365

Στο ΔΑΚ στέκονται στην αφετηρία της σεζόν με έναν από τους μεγαλύτερους βαθμούς ομοιογένειας στην κατηγορία και με το... πόδι στο γκάζι από την πορεία τους σε όλο το 2021.

Από τις πλέον «περίεργες» σεζόν της στη μεγάλη κατηγορία προέρχεται η Λαμία. Ξεκίνησε κάκιστα, με μόλις 2 βαθμούς στα πρώτα 10 παιχνίδια της, στη συνέχεια ταλαιπωρήθηκε αρκετά από κρούσματα κορονοϊού και αρχές Γενάρη έδειχνε να βρίσκεται με το 1,5 πόδι στη Super League 2. Ομως η έλευση του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο της σε συνάρτηση και με τις προσθήκες που έγιναν άλλαξαν άρδην την εικόνα της, έκανε πορεία... Ευρώπης (μόλις 6 ήττες σε 23 παιχνίδια της) και έσωσε την παρτίδα.

Το καλοκαίρι διατήρησε σε μεγάλο βαθμό τον περσινό της κορμό και ως «μεγάλες» απώλειες λογίζονται ο γκολκίπερ Επασί και ο μεσοεπιθετικός Ντέλετιτς (plus ο φορ Αραμπούλι), ενώ σε ότι αφορά τις προσθήκες στηρίχθηκε πολύ στο ελληνικό στοιχείο (Ελευθεριάδης, Γκέντσογλου, Μανούσος, Γκαραβέλης οι «κυριότερες» εγχώριες μεταγραφές της). Ετσι με τον ίδιο προπονητή και μεγάλο βαθμό ομοιογένειας, ξεκίνα τη χρονιά με εκ διαμέτρου, σε σχέση με πέρσι, δεδομένα.

ΗΡΘΑΝ: Μπόγιαν Σαράνοφ, Αθανάσιος Γκαραβέλης, Γιώργος Μανούσος, Γιώργος Ελευθεριάδης, Κρίστοφερ Νούνιες, Σάββας Γκέντζογλου, Κυριάκος Μαζουλουξής, Βενιζέλος Πενταράκης, Γιώργος Μανουσάκης.

ΕΦΥΓΑΝ: Βαλεντίνος Βλάχος, Εϊμαρ Μπιάρνασον, Κώστας Θεοδωρόπουλος, Ντεβίς Επασί, Παναγιώτης Κατσικάς, Γκούγκα, Κώστας Μπουλούλης, Μίλος Ντέλετιτς, Ζήσης Χατζηστραβός, Κώστας Σταμούλης, Θοδωρής Βασιλακάκης, Μανρέκαρ Τζέιμς, Γκεβόργκ Γκαζαριάν, Βασίλης Κατσικάς.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Μιχάλης Γρηγορίου ήταν ο «αρχιτέκτονας» του περσινού... θαύματος της Λαμίας, η οποία από «καταδικασμένη» έφτασε σε μία, τηρουμένων των αναλογιών, εύκολη παραμονή. Την ανέλαβε χωρίς νίκη και με μόλις 2 βαθμούς σε 10 ματς, όμως τη διατήρησε στην κατηγορία με καλή μπάλα και αυτόματα εξηγείται εύκολα γιατί συνεχίζει στον πάγκο της. Αν και 48 ετών έχει ήδη εργαστεί με 5 ομάδες στη Super League Interwetten (Κέρκυρα, Ατρόμητος, Πανιώνιος, ΑΕΛ, Λαμία) και δεν είναι τυχαίο πως μετά την αποχώρησή του οι Φαίακες και οι «βυσσινί» οδηγήθηκαν στον υποβιβασμό. Με πάνω από 450 επίσημα ματς στο ενεργητικό του, μετρά μεταξύ άλλων και 2 ευρωπαϊκές προκρίσεις με Περιστεριώτες και «κυανέρυθρους».

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Τάσος Καραμάνος. Είναι ο «ηγέτης» της, εντός και εκτός γηπέδων. Μέσα στις τέσσερις γραμμές κάνει πολλές δουλειές, παίζει φορ, περιφερειακός αλλά και στα άκρα και δείχνει ένα... αθόρυβο «εργαλείο». Δεν είναι τυχαίο πως στην περσινή «αντεπίθεση» της Λαμίας από τις αρχές του 2021 και έπειτα, το «κοντέρ» του «έγραψε» 2 γκολ, 4 ασίστ και 2 κερδισμένα πέναλτι που δεν εκτέλεσε εκείνος, σε συνολικά 21 του εμφανίσεις. Παράλληλα επειδή είναι εκ των «παλιών» ξέρει να βγαίνει μπροστά στα «δύσκολα» (όπως βέβαια και άλλοι, πχ Τζανετόπουλος, Αντέτζο). Η νέα χρονιά θα είναι η 4η του στην ομάδα όπου και πήγε το καλοκαίρι του 2018.

LIKE AN: Δεν μπει σε ουσιαστική «εξίσωση» περί υποβιβασμού. Δηλαδή σε περίπτωση που παραμένει συνεχώς σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη και οδηγηθεί σε μία άνετη παραμονή. Μετά τα περσινά όπου ξεκίνησε τη χρονιά με ρεκόρ 0-2-8 και για περισσότερο από τη μισή σεζόν ήταν ουραγός, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως θέλει να αρχίσει με εκ διαμέτρου αντίθετο πρόσημο, ώστε να αποφύγει διαδικασίες του «αχ» και του «βαχ». Οτιδήποτε περισσότερο θα είναι ευπρόσδεκτο, αλλά πρωταρχικό μέλημα είναι να μην κινδυνέψει. Παράλληλα προχώρησε σε ορισμένες «επενδύσεις» σε νεαρούς παίκτες, άρα αν συνδυαστεί η «σωτηρία» και με μία πώληση θα είναι ακόμη καλύτερο.

UNLIKE AN: Υποβιβαστεί. Ξεκάθαρα. Αλλωστε είναι το ευκόλως εννοούμενο για όλους τους «μικρομεσαίους». Σε περίπτωση που πέσει θα υπάρξουν «ερωτηματικά» για το μέλλον της, όπως και για κάθε ομάδα ανάλογου βεληνεκούς και φυσικά η χρονιά θα κριθεί αποτυχημένη. Οχι θεωρητικά, αλλά ουσιαστικά. Από εκεί και πέρα αν σωθεί στο... παρά ένα ή ακόμη και μέσω των μπαράζ (υπάρχουν στην προκήρυξη της κατηγορίας), ναι μεν δεν θα είναι «καταστροφικό», αλλά επίσης η σεζόν θα συγκαταλέγεται σε εκείνες που λέμε... «άντε να τις ξεχάσουμε». Αρα αν πέσει θα είναι κάτι... περισσότερο από unlike, το οποίο θα χαρακτηρίσει τη νέα περίοδο και σε περίπτωση που παραμείνει με τα χίλια-ζόρια.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Πρόκειται για μία ομάδα με μεγάλο βαθμό ομοιογένειας, κυρίως από τα χαφ και πίσω. Ετσι ξεκινά τη σεζόν με ένα μεγάλο plus. Θα κινδυνέψει; Εδώ είναι το ερώτημα. Ο προπονητής της και οι περισσότεροι παίκτες της είναι «μπαρουτοκαπνισμένοι» στην κατηγορία, κάτι που επίσης συγκαταλέγεται στα υπέρ της. Στα φιλικά της έδειξε καλή εικόνα, είναι «συμπαγής» και σε πρώτη φάση δείχνει σε θέση να πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα, δηλαδή να μην κινδυνέψει ουσιαστικά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα