Αρης - Λαμία 1-1 (vids)

Αρης - Λαμία 1-1 (vids)

bet365

Ο Αρης έμεινε μακριά από την εντυπωσιακή εικόνα που είχε παρουσιάσει κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως ακόμη κι έτσι με το γκολ του Ασλανίδη στο 97' έσωσε την... φιλική παρτίδα στο 1-1 του «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στη Λαμία που προηγήθηκε με το αυτογκόλ του Σάσα.

Ήταν ίσως το μοναδικό φιλικό παιχνίδι – από την ημέρα που ο Άρη σχημάτισε την ομάδα που προέβλεπε το πλάνο του – που η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν τόσο δυσλειτουργική, μονότονη έως και κουραστική στο παιχνίδι της. Η Λαμία έκανε εξαιρετική δουλειά στον ανασταλτικό τομέα, δεν επίτρεψε στους Θεσσαλονικείς να βγάλουν τις συνεργασίες πάνω στις οποίες στηρίζονται στην επίθεση αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα είδε τον 19χρονο Ασλανίδη να διαμορφώνει το τελικό 1-1.

Σα να μην έγινε ποτέ…

Ενδεχομένως να έπαιξαν ρόλο οι αλλαγές στα βασικά σχήματα, ίσως και η προσαρμογή του πλάνου προετοιμασίας των ομάδων στις διαδοχικές αναβολές της πρεμιέρας της Interwetten Superleague, σίγουρα όμως το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο από κάθε άποψη. Ο Άρης μέτρησε πολύ υψηλά ποσοστά κατοχής μπάλας φτάνοντας έως και στο 70% αλλά σε επίπεδο δημιουργίας εμφανίστηκε δυσλειτουργικός και με βασικό πειστήριο το ότι δεν δημιούργησε καμία φάση, πλην μιας κεφαλιάς του Γιώργου Δεληζήση στο 44’.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν υποτονική, αργή σε σκέψη και εκτέλεση, κουραστικά φλύαρη. Ο Έλληνας τεχνικός επένδυσε στην ταχύτητα του Χουάν Ιτούρμπε τον οποίον χρησιμοποίησε σε ρόλο επιτελικού μέσου, μάταια περίμενε διασπάσεις της αντίπαλης άμυνας από τους ακραίους επιθετικούς (Μαντσίνι-Ματέο Γκαρσία), ενώ ο Αμπουμπακάρ Καμαρά δεν βρήκε ρυθμό αλλά και πάσες στο πρώτο ημίχρονο. Η έλλειψη χημείας της επιθετικής τετράδας ήταν φανερή, η απόπειρα κάλυψής της μέσα από ατομικές προσπάθειες δεν βγήκε, λύσεις δεν ήρθαν ούτε από το δίδυμο των Ματίγια-Ντιαγέ στον άξονα το οποίο είχε απαντήσεις σε ανασταλτικό επίπεδο, αλλά δημιουργικά δεν έδωσε ταχύτητα.

Η Λαμία μπήκε ορεξάτη στο παιχνίδι, είχε τη μεγαλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου με τον Τζανετόπουλο στο 7ο λεπτό όπου σε διπλή προσπάθεια μετά από εκτέλεση κόρνερ) δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά μετά το 10λεπτο συμβιβάστηκε μ’ έναν παθητικό ρόλο. Ανασταλτικά έκανε εξαιρετική δουλειά καθώς έκλεισε κάθε διάδρομο στον αντίπαλο, κέρδισε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, δημιουργικά όμως πήρε βαθμό κάτω από τη βάση, παρά τη διάθεση του Ρόμανιτς και με μια ντουζίνα κακές πάσες σε κάθε ευκαιρία στο transition παιχνίδι.

Έψαξε την ένταση από τους Σάσα, Μπερτόγλιο

Θέλοντας να διακόψει τη μονότονη εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο, ο Άκης Μάντζιος έριξε στο παιχνίδι τους Λούκας Σάσα, Φακούντο Μπερτόγλιο επενδύοντας στην ταχύτητα και την ένταση του πρώτου καθώς επίσης και στη δημιουργία του δεύτερου. Ο Άρης ανέβασε ένταση στο παιχνίδι του, είχε και μια σπουδαία φάση στο 51’ όπου ο Γκαραβέλης νίκησε τον Ματέο Γκαρσία στο τετ α τετ. Η Λαμία απάντησε με μια κεφαλιά του Μανουσάκη (έπειτα από σέντρα του Σαραμαντά).

Η αυξημένη ένταση δεν κράτησε πολύ. Ο Άρης παρέμεινε δυσλειτουργικός, η Λαμία διατήρησε την αποτελεσματικότητά της στην άμυνα και μάλιστα στο 69’ προηγήθηκε στο σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τιρόνε (αντικατέστησε τον Τζανδάρη ο οποίος αποχώρησε λόγω τραυματισμού), στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, ο Λούκας Σάσα την έστειλε στο παραθυράκι της εστίας του Σιαμπανη (0-1).

Ο Ασλανίδης έδωσε τη λύση

Έχοντας δυσκολία στην ανάπτυξη συνεργασιών για να πλησιάσει στα καρέ του Γκαραβέλη, ο Άρης επένδυσε σε δύο μακρινά σουτ των Χαΐροβιτς, Λούκας Σάσα αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας ήταν σταθερός. Οι «κίτρινοι» έψαξαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, είχαν διάθεση όχι όμως και τον τρόπο. Οι κοντινές πάνες δεν περνούσαν, οι βαθιές μπαλιές δεν θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ουσιαστικό αποτέλεσμα, αξιόλογες φάσεις δεν δημιουργήθηκαν για να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό από τα επτά των καθυστερήσεων όπου ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός, Κυριάκος Ασλανίδης, κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας (μετά από σέντρα του Λούκας Σάσα) και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ντένις (46’ Σιαμπάνης), Σάκιτς (71’ Σούντγκρεν), Ασλανίδης, Δεληζήσης (71’ Μπεναλουάν), Λούμορ, Ντιαγέ (62’ Τζέγκο), Ματίγια (46’ Λούκας Σάσα), Μαντσίνι (46’ Μπερτόγλιο), Ιτούρμπε (62’ Χαΐροβιτς), Ματέο Γκαρσία 84’ Ντουάρτε), Καμαρά (62’ Μάνος).

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Σκόνδρας (82’ Βύντρα), Αντέντζο, Γκέντζογλου Νούνεθ (90+ Τρούμπουλος), Μανούσος (56’ Ελευθεριάδης), Μανουσάκης (56’ Καραμάνος), Σαραμαντάς (73’ Μαρτίνεθ), Τζανδάρης (68’ Τιρόνε), Τζανετόπουλος (82’ Μαζουλουξής), Ρόμανιτς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα