Πρώην προπονητής Λέγκια στο Gazzetta: «Ο Καρμπόβνικ μου φέρνει στο μυαλό τον Καντελά»

Δημήτρης Σαμόλης
Πρώην προπονητής Λέγκια στο Gazzetta: «Ο Καρμπόβνικ μου φέρνει στο μυαλό τον Καντελά»

bet365

Ο προπονητής που καθιέρωσε τον Μίχαλ Καρμπόβνικ στη θέση του αριστερού μπακ στη Λέγκια, Αλεξάνταρ Βούκοβιτς, ανέλυσε στο Gazzetta τον μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού.

Ο Μίχαλ Καρμπόβνικ βρίσκεται στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο 20χρονος Πολωνός μπακ ταξίδεψε στη χώρα μας το βράδυ της Πέμπτης (26/8) και μένει να φανεί αν κυλήσουν όλα ομαλά και υπογράψει στους «ερυθρόλευκους» ως δανεικός από τη Μπράιτον. Το Gazzetta μίλησε με τον Αλεξάνταρ Βούκοβιτς, τον προπονητή που καθιέρωσε τον Καρμπόβνικ στη θέση του αριστερού μπακ, παρότι δεξιοπόδαρος.

Ο Σέρβος τεχνικός, ο οποίος ήταν εκείνος που έδωσε τη δυνατότητα στον νεαρό ποδοσφαιριστή να ντεμπουτάρει και να καθιερωθεί στη Λέγκια Βαρσοβίας, ανέλυσε τον μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού: Τα αγωνιστικά του στοιχεία και ο Βινσέντ Καντελά ο οποίος του ερχόταν στο μυαλό βλέποντας τον Καρμπόβνικ.

Ποια είναι η άποψή σας για τον Μίχαλ Καρμπόβνικ που ήρθε για να υπογράψει στον Ολυμπιακό;

«Κατ' αρχήν θα ήθελα να πω ότι τον θεωρώ δικό μου παιδί. Του έδωσα την ευκαιρία να παίξει με την πρώτη ομάδα της Λέγκια και ήταν μεγάλη έκπληξη για όλους μας. Και γι' αυτόν και για εμένα και για το κλαμπ. Χρειαζόμουν αριστερό μπακ εκείνο το διάστημα και παρότι αυτός είναι δεξιοπόδαρος, τον έβαλα να παίξει αριστερός μπακ εξαιτίας της ποιότητας που έχει. Με εξέπληξε με το πόσο καλός ήταν. Μετά την πρώτη του συμμετοχή άρχισα να του δίνω περισσότερες ευκαιρίες. Ήταν ο καλύτερος νέος του πρωταθλήματος και άξιζε και την κλήση στην εθνική ομάδα της Πολωνίας».

Μας κάνει εντύπωση που στην καριέρα του έχει αγωνιστεί αριστερός και δεξιός μπακ, αμυντικός μέσος, μέχρι και στα πλάγια της μεσαίας γραμμής.

«Εξαιτίας της ποιότητάς του. Είναι περίεργο, ναι. Μπορώ να πω ότι στο αριστερό άκρο της άμυνας είναι καλύτερος από ό,τι δεξιά. Στη μεσαία γραμμή μπορεί να αγωνιστεί στις θέσεις 6-8. Μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη και είναι γρήγορος. Είναι απρόβλεπτος με τη μπάλα στα πόδια. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι πολύ σημαντικό βήμα γι' αυτόν. Είναι καλός να παίζει κάτω από πίεση. Ειδικά αν νιώσει υποστήριξη, θα δώσει πράγματα στον Ολυμπιακό».

Στα παιχνίδια που δουλέψατε μαζί του είδαμε ότι μοίρασε επτά ασίστ.

«Ακριβώς. Στο πρώτο του παιχνίδι μάλιστα έδωσε ασίστ. Είχα υπομονή μαζί του. Είχε τα πάνω και τα κάτω του, αλλά γενικά ήταν πολύ καλός. Πήραμε πρωτάθλημα και όπως σου είπα ήταν ο καλύτερος νέος. Μπορεί το ελληνικό πρωτάθλημα να είναι πιο δυνατά, αλλά και πάλι δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις πρωτάθλημα στην Πολωνία».

Ως χαρακτήρας πώς είναι;

«Ήσυχο παιδί. Ξαναλέω ότι αν ο Ολυμπιακός τον υποστηρίξει, θα αποδειχθεί καλή κίνηση».

Γιατί θεωρείτε ότι δεν κατάφερε να παίξει στην Premier League;

«Η Μπράιτον δεν είναι μεγαλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό, αλλά το πρωτάθλημα είναι σαφώς πολύ πιο δύσκολο και απαιτητικό. Στον Ολυμπιακό μπορεί να μεγαλώσει κι άλλο, να γίνει ακόμα καλύτερος και να δείξει την ποιότητά του. Ίσως να μην είμαι απόλυτα αντικειμενικός, αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι μπορεί να δώσει πολλά πράγματα στον Ολυμπιακό. Ξέρω το ελληνικό πρωτάθλημα και ξέρω τι είναι ο Ολυμπιακός. Επειδή ακριβώς είναι επιθετική ομάδα και ο Καρμπόβνικ επιθετικό μπακ, θεωρώ πως θα ταιριάξει. Θα αρέσει και στους οπαδούς του Ολυμπιακού, όπως το ίδιο έγινε και με αυτούς της Λέγκια».

Σε ποιους τομείς πιστεύετε πως πρέπει να βελτιωθεί;

«Σε όλους τους τομείς. Είναι ακόμη νέος. Μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι, αλλά και τακτικά. Είναι μόλις 20 ετών και στο μέλλον μπορεί να κάνει σπουδαία καριέρα».

Ποιον παίκτη σας φέρνει στο μυαλό με βάση τα αγωνιστικά του στοιχεία;

«Τον Βινσέντ Καντελά, όταν έπαιζε στη Ρόμα. Κι αυτός έπαιζε αριστερός μπακ με ανάποδο πόδι. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να τον συγκρίνω, απλά αυτόν μου έφερνε στο μυαλό. Θα τον κρίνουμε στο γήπεδο».

* Ο Βούκοβιτς ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε Παρτιζάν, Λέγκια Βαρσοβίας, Εργοτέλη, Ηρακλή και Κορόνα Κίελτσε. Εργάστηκε ως βοηθός προπονητή στην Κορόνα Κίελτσε και στη Λέγκια, ενώ ως πρώτος προπονητής στη Λέγκια πήρε το πρωτάθλημα τη σεζόν 2019-2020.

Photo credits: Getty Images

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα