Αρης - Βόλος 4-3 (vids)

Αρης - Βόλος 4-3 (vids)

bet365

Ο Άρης επικράτησε με 4-3 του Βόλου σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο "Κλ. Βικελίδης", σε μια αναμέτρηση όπου οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ, οι Θεσσαλοί επέστρεψαν έως ότου εμφανιστεί ο Ματίγια και... ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Αν ο Άρης πρέπει να κρατήσει κάτι από το παιχνίδι είναι η δημιουργία και η εκτέλεση, σε αντίθεση με την αμυντική λειτουργία όπου υπέπεσε σε πρωτόγνωρα λάθη και πλήρωσε το τίμημα. Γιατί προηγήθηκε με 2-0 και 3-2, είδε τον Βόλο να δείχνει χαρακτήρα και να αποδεικνύει το ταλέντο του επιστρέφοντας στο παιχνίδι, για να φτάσουμε στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χαβιέρ Ματίγια στο 89' (4-3) που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Βόλος έβαλε δύσκολα στον Άρη στο πρώτο 20πτο καθώς η πίεσή του ψηλά, τον ανάγκασε σε μια όχι τόσο ορθόδοξη ανάπτυξη παιχνιδιού. Ο Άκης Μάντζιος έδωσε φανέλα βασικού στον Μπαντού Ντιαγέ και ο Σενεγαλέζος μάλλον έδωσε λύση σ’ αυτό το πρόβλημα, συμμετέχοντας στο χτίσιμο του παιχνιδιού, με πάσες οι οποίες «ξεκλείδωναν» την ομάδα του, έτσι δημιουργήθηκε εξάλλου και η πρώτη φάση του αγώνα με το σουτ του Μπρούνο Γκάμα στο 9ο λεπτό όπου η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κλέιμαν. Από λάθος του τελευταίου, ο Άρης είχε τη δεύτερη στιγμή του στο παιχνίδι, αλλά ο τερματοφύλακας του Βόλου δεν επίτρεψε στον Μπερτόγλιο να χριστεί σκόρερ.

Η τέχνη του Φαμπιάνο

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός έδειξε την ικανότητά του στις στημένες μπάλες στον δεύτερο αγώνα με την Αστάνα, την επιβεβαίωσε και στο 20ο λεπτό καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ με σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0). Επτά λεπτά αργότερα, ο Άρης έσπασε και πάλι την πίεση του Βόλου, ο Μπερτόγλιο θέλησε να συνεργαστεί με τον Δημήτρη Μάνο αλλά η παρέμβαση του Μπαριέντος αποδείχθηκε καλύτερη καθώς του έστρωσε την μπάλα και ο Αργεντίνος πλάσαρε για το 2-0 της ομάδας του. Η αυτοπεποίθηση των «κίτρινων» φάνηκε μέχρι το 40’ όπου είχαν καλή κυκλοφορία μπάλας, μια σπουδαία στιγμή με τον Ματέο Γκαρσία στο 34’, ενώ στο 29’ ο Μάνος λανθασμένα υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ βρισκόμενος τετ α τετ με τον Κλέιμαν.

Η αντίδραση του Βόλου και το τίμημα των λαθών

Αυτό που δεν βρήκε ο Βόλος μέσα από την πίεσή του, το πήρε μέσα από τα ατομικά λάθη των Λούμορ, Ντένις και μάλιστα σε δύο λεπτά. Μέχρι το 43’ οι Θεσσαλοί είχαν ως ευκαιρία μια εκτέλεση φάουλ του Ρεγκατέν κι ένα σουτ του Φερνάντεζ. Σ’ αυτό το σημείο, ο Πουρίτο εκμεταλλεύτηκε την κακή τοποθέτηση του Λούμορ, ο δε Ντένις ήταν αργός στην έξοδό του και ο αριστερός μπακ του Βόλου με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ντένις έκανε τραγικό λάθος καθώς αντί του Φαμπιάνο έδωσε την μπάλα στον Μπαρτόλο κι αυτός με πλασέ ισοφάρισε σε 2-2 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο υπέροχος Μπερτόγλιο και ο Γκάμα

Είναι το δίδυμο πάνω στο οποίο στηρίχθηκε ο Άρης για την περσινή εντυπωσιακή χρονιά. Ο Φακούντο Μπερτόγλιο ήταν ο δημιουργός του κερδισμένου πέναλτι για τον Άρη στο 48’ με την τρομερή πάσα του στον Μπρούνο Γκάμα ο οποίος ανατράπηκε από τον Ρεγκατέν. Από την άσπρη βούλα, ο Πορτογάλος δεν λάθεψε καθώς έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του (3-2). Ωστόσο, πέντε λεπτά αργότερα αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα. Η φάση του 56ου λεπτού λειτούργησε ως επιβεβαίωσε ότι στο ποδόσφαιρο όλα χάνονται και όλα μπαίνουν. Στην προκειμένη περίπτωση, μετά από σέντρα του Μαντσίνι, ο Εντιαγέ έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ματέο Γκαρσία (αν και η μπάλα πήγε επάνω του) καθυστέρησε να εκτελέσει.

Ο Άρης προσπάθησε να αξιοποιήσει το ανέβασμα των γραμμών του Βόλου, στο 63' δεν καταλογίστηκε πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Δημήτρη Μάνου, ενώ είχε προηγηθεί μια ακόμη προσπάθεια από τον Εντιαγέ όπου η μπάλα είχε περάσει την τελική γραμμή πριν το γύρισμα του Σενεγαλέζου και ορθά σταμάτησε η φάση. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μαντσίνι δεν κατάφερε να νικήσει τον Κλέιμαν από πλάγια θέση.

Οι επτά αλλαγές του Βόλου και ο Ιτούρμπε

Ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ άλλαξε (σχεδόν) τα πάντα στην ομάδα του για το τελευταίο 20πτο του αγώνα καθώς προχώρησε σε επτά αλλαγές. Στο 76' ο Άκης Μάντζιος έδωσε στον Χουάν Ιτούρμπε τα πρώτα αγωνιστικά λεπτά με τη φανέλα του Άρη. Ωστόσο, αυτός που βρήκε γκολ (3-3, 79') δείχνοντας για δεύτερη φορά χαρακτήρα, ήταν ο Βόλος με τον 21χρονο Τερεζίου σε μία φάση όπου η αμυντική τετράδα του Άρη πιάστηκε στον ύπνο. Οι Θεσσαλονικείς κυνήγησαν το γκολ της νίκης στα τελευταία λεπτά, στο 87' η πρόθεση του Μαντσίνι να γίνει πιο ομαδικός αποδείχθηκε κακή επιλογή γιατί χάθηκε μια σπουδαία ευκαιρία για να φτάσουμε στο 89' όπου ο Κούζντρα σταμάτησε με το χέρι την μπάλα σε σουτ του Ματίγια εντός περιοχής και καταλογίστηκε το πέναλτι. Ο Ισπανός μέσος ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα, διαμόρφωσε το 4-3 για τον Άρη κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Στις καθυστερήσεις ο Σάκιτς δεν κατάφερε να διευρύνει τη νίκη της ομάδας του.

Οι συνθέσεις:
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος):
Ντένις, Σούντγκρεν (76' Σάκιτς), Φαμπιάνο (81' Ασλανίδης), Μπεναλουάν (46’ Δεληζήσης), Λούμορ (53’ Γκάνεα), Εντιαγέ (70' Τζέγκο), Λούκας Σάσα (85' Ματίγια), Μπρούνο Γκάμα (53’ Μαντσίνι), Μπερτόγλιο (76' Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (70' Χαίροβιτς), Μάνος (85' Ντουάρτε).
ΒΟΛΟΣ (Γκιγέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Ρομέρο, Γκιουλέν, Πουρίτα, Φεράρι, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Μπαρτόλο, Φερνάντεζ (46’ Βοϊτκόφσκι), Ρεγκατέν, Φαν Φέερτ. Μετά το 70’ η 11αδα του Βόλου διαμορφώθηκε ως εξής: Κότνικ Μπαρτόλο, Γκρίλο, Ριένστρα, Σοάρες, Κούζντρα, Ρεγκατέν (88' Μεταξάς), Νίνης, Ροσέρο, Τερεζίου, Βοϊτκόφσκι

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα