Νέος ΚΑΠ: Αγώνας και χωρίς VAR

Νέος ΚΑΠ: Αγώνας και χωρίς VAR

bet365

Ο νέος Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου προβλέπει και επίσημα πλέον τη διεξαγωγή αγώνα χωρίς VAR, εφόσον προκύψει πρόβλημα ή δυσλειτουργία.

Ειδικότερα η σχετική διάταξη που πέρασε στον νέο ΚΑΠ:

«Αν δεν μπορεί να διασφαλιστεί η λειτουργία του συστήματος VAR κατά τον χρόνο ορισμού ενός αγώνα, αυτός θα πρέπει να ορίζεται σε άλλη ημερομηνία, πλην αν όλως εξαιρετικοί λόγοι ανωτέρας βίας (λ.χ. μη ύπαρξη διαθέσιμων ημερομηνιών κλπ) επιβάλλουν την τέλεσή του. Αν προκύψει πρόβλημα μη εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος VAR την ημέρα του αγώνα (είτε πριν την έναρξη του είτε και κατά τη διάρκεια αυτού) ο αγώνας διεξάγεται κανονικά».

Ακόμα μες στον ΚΑΠ υπάρχει και το άρθρο 4 που αναφέρεται στη δυνατότητα αναπλήρωσης κενών θέσεων ομάδων. Ειδικότερα:

«Αν μία ή περισσότερες ομάδες, που δικαιούνται να αγωνιστούν είτε στη Super League 1 είτε στη Super League 2, παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες είτε στην Super League 1 είτε στην Super League 2, παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή, τότε οι ομάδες αυτές αναπληρώνονται ως εξής:

Το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι αμέσως επόμενες στην βαθμολογική κατάταξη ομάδες της κατώτερης κατηγορίας (με την σειρά κατάταξης) και μέχρι την 4η στην σειρά του πίνακα. Αν και μετά την εξάντληση της 4ης στην σειρά του πίνακα βαθμολογίας της κατώτερης κατηγορίας, ο αριθμός των προβλεπόμενων ομάδων δεν έχει καλυφθεί, τότε αποκτούν το δικαίωμα οι υποβιβασθείσες από την ανώτερη κατηγορία (Super League 1 ή Super League 2) ομάδες, να παραμείνουν σε αυτήν (με την σειρά κατάταξης στον βαθμολογικό πίνακα) ώσπου να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος από την προκήρυξη αριθμός ομάδων και εφόσον αυτό έχει συμβεί το αργότερο είκοσι (20) ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της ανώτερης κατηγορίας.

Κατ' εξαίρεση, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση της οικείας επαγγελματικής ένωσης είναι δυνατή η αναπλήρωση ομάδας μέχρι και δέκα (10) ημερολογιακές ημέρες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος υπό την προϋπόθεση ότι η προς αναπλήρωση ομάδα δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα αγώνα του οικείου πρωταθλήματος. Αναπλήρωση ομάδων θα υπάρξει με τον ίδιο ως άνω τρόπο, εφόσον αυτές δεν λάβουν αδειοδότηση, από την Ε.Π.Ο, μόνο στην περίπτωση που έχει οριστεί ως ποινή για την μη λήψη άδειας, η αδυναμία συμμετοχής της μη αδειοδοτηθείσης ομάδος στο πρωτάθλημα Super League 1 ή Super League 2 της επόμενης περιόδου. Σε μία τέτοια περίπτωση και οι ομάδες που θα κληθούν να τις αντικαταστήσουν θα πρέπει επίσης να έχουν λάβει την ανάλογη για το πρωτάθλημα άδεια».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα