Απ’ την Ολλανδία με αγάπη… (Day 12)

Σταύρος Σουντουλίδης
To Gazzetta βρίσκεται δίπλα στον ΠΑΟΚ και ο Σταύρος Σουντουλίδης καταγράφει όλα όσα θα συμβαίνουν στην προετοιμασία (και όχι μόνο…) των «ασπρόμαυρων» στο Apeldoorn της Ολλανδίας.

Κλείσαμε, αισίως, τη 12η μέρα στο Apeldoorn της Ολλανδίας, δίπλα από την πρώτη μέρα στη φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ.

Μια μέρα που ξεκίνησε απ’ το… προηγούμενο βράδυ. Σε μια κουβέντα του ο εκ των αντιπροέδρων της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Κυριάκος Κυριάκος, ενημέρωσε τους απεσταλμένους των ελληνικών ΜΜΕ για την οριστική συμφωνία του «Δικεφάλου» με τον Κάρολ Σφιντέρσκι για την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Σημαντική εξέλιξη που δείχνει ότι στον ΠΑΟΚ τα πράγματα που αφορούν την ποδοσφαιρική ομάδα συνεχίζουν και λειτουργούν παρότι από τον περασμένο Μάρτιο απουσιάζει ο αντικαταστάτης του Όλαφ Ρέμπε και η καρέκλα του αθλητικού διευθυντή παραμένει κενή. Είναι ελλειμμένη απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να πορευτούν οι Κυπελλούχοι Ελλάδας δίχως να υπάρχει στο οργανόγραμμά τους ένα όνομα δίπλα από τη θέση του αθλητικού διευθυντή.

Ερχεται ο Λουτσέσκου στο Gazzetta

Το αν αυτό ενοχλεί ή όχι τον Ραζβάν Λουτσέσκου ή προκαλεί προβλήματα στην καθημερινότητα και τη λειτουργία της ομάδας, θα το διαβάσετε αύριο το πρωί στην απολογιστική συνέντευξη του Ρουμάνου προπονητή στο Gazzetta.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ δε μιλάει, ασφαλώς, μόνο για το συγκεκριμένο θέμα. Τα πιάνει όλα και τα αναλύει με κάθε λεπτομέρεια. Ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση και μιλάει στα… ίσια για όλα:

  • Για την πίστη του στο νταμπλ.
  • Για τα πρόσωπα (με ονοματεπώνυμα) που ξεχώρισαν στην προετοιμασία.
  • Για τις τρεις μεταγραφές.
  • Για το κεφάλαιο «Χρήστος Τζόλης» και τη διαχείρισή του.
  • Για τον Τζιοβίνκο, τον Ρεμπότσο και τον Μπίσεσβαρ.
  • Για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ.
  • Για τον στόχο της Ευρώπης.

H… «πρώτη» του Γιάσμιν Κούρτιτς

Ο Γιάσμιν Κούρτιτς ανεβάζει ρυθμούς, μέρα με τη μέρα πλησιάζει σε φυσική κατάσταση τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, δείχνοντας στον Ραζβάν Λουτσέσκου ότι μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας χρονιάς θα έχει φτάσει να είναι έτοιμος και διαθέσιμος.

Ο Σλοβένος χαφ ήρθε χωρίς να έχει ακουμπήσει μπάλα για περίπου 1-1,5 μήνα. Μεγάλο διάστημα για έναν ποδοσφαιριστή. Όμως, ο Λουτσέσκου του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Ξέρει πως προέρχεται από ένα υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα, όπως αυτό της Serie A, άρα έχει την εμπειρία και τον τρόπο για να μπορέσει να ενταχθεί άμεσα στο πλήρες πρόγραμμα της ομάδας.

Ένα πρώτο σημάδι ήταν η παρουσία στο πρόγραμμα ασκήσεων τακτικής προσέγγισης. Το ίδιο σε μικρότερο βαθμό έντασης έγινε το πρωί και όπως όλα δείχνουν κατά πάσα πιθανότητα στο τελευταίο φιλικό της ομάδας την Κυριακή (25/7) κόντρα στη Φέγενορντ θα κάνει το (ανεπίσημο) ντεμπούτο του.

Ο Βαρέλα, ο Γκαρσία και ο… «νέος Καντέ»

Ιδιαίτερες ήταν οι τελευταίες ημέρες για τον Φερνάντο Βαρέλα, καθώς πήρε το απολυτήριό του από το σχολείο. Ο στόπερ του ΠΑΟΚ το διέκοψε σε ηλικία μόλις 16 ετών λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπιζε, όμως είχε πάντα σαν όνειρο να τα καταφέρει και τα κατάφερε να πάρει πτυχίο ως φυσιοθεραπευτής.

Οι συμπαίκτες του, προσπερνώντας την επιφανειακή πλάκα, τον στήριζαν και τον στηρίζουν. Ο δε Ράζβαν Λουτσέσκου , μόλις έμαθε τα νέα, άφησε στην άκρη τα λόγια κι εξέφρασε την επιδοκιμασία του με μια αγκαλιά.

Στη Θεσσαλονίκη η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ ανακοίνωσε πως ο Πάμπλο Γκαρσία είναι κι επίσημα ο προπονητής της δεύτερης ομάδας, η οποία θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League 2. Με τον Ουρουγουανό τεχνικό υπήρχε καταρχήν συμφωνία, μετά την αποχώρηση του από την πρώτη ομάδα, και απέμεναν λεπτομέρειες για να ανακοινωθεί η συμφωνία. Αυτή ανακοινώθηκε το μεσημέρι μαζί με το επιτελείο του το οποίο αποτελείται από τα ίδια πρόσωπα που είχε ο Πάμπλο Γκαρσία και στην Κ-19 αλλά και στην πρώτη ομάδα την περσινή σεζόν.

Για τον ΠΑΟΚ Β’ προορίζεται και ο 21χρονος μέσος από την Μπουρκίνα Φάσο, Μπουρκιναμπέ Ισμαχιλά Ουεντραογκό, που ήταν να πάει στην Μαλάτιασπορ αλλά τελικά επέλεξε να ντυθεί στα χρώματα του «Δικεφάλου» και σύμφωνα με ρεπορτάζ στην πατρίδα του έχει υπογράψει, ήδη, τετραετές συμβόλαιο. Μόλις εξασφαλίσει τη βίζα του αναμένεται να ταξιδέψει για τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να περάσει από τα απαραίτητα ιατρικά τεστ και εν συνεχεία να επισημοποιηθεί η απόκτησή του για τη δεύτερη ομάδα.

O Oυεντραογκό, γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου του 1999 στο Ουαγκαντουγκού της Μπουρκίνα Φάσο, με την οποία και είναι διεθνής. Οι συμπατριώτες του τον αποκαλούν «Νέο Καντέ», καθώς τα αγωνιστικά και φυσικά του χαρακτηριστικά παραπέμπουν στο «μηχανάκι» της Τσέλσι.