Στον ΟΦΗ από τα χαφ και μπροστά θα... πέφτουν κορμιά για τη φανέλα του βασικού (pics)

Στον ΟΦΗ από τα χαφ και μπροστά θα... πέφτουν κορμιά για τη φανέλα του βασικού (pics)

Στον ΟΦΗ από τα χαφ και μπροστά θα... πέφτουν κορμιά για τη φανέλα του βασικού (pics)

bet365

H (επίσημη) προσθήκη του Καμάου συμπλήτωσε σε μεγάλο βαθμό το μεσοεπιθετικό παζλ της ομάδας για τη νέα σεζόν, όπου με γνώμονα τα υπάρχοντα δεδομένα 10 παίκτες θα «παλεύουν» για 4 θέσεις

Τις 5 προσθήκες έχει φτάσει, μέχρι στιγμής, ο ΟΦΗ εκ των οποίων οι 3 αφορούν το μεσοεπιθετικό κομμάτι καθώς παίκτες της ομάδας έγιναν, μεταξύ άλλων, οι Μπρους Καμάου, Γιον Τοράλ και Φαν Ντάινεν.

Αυτόματα έχουμε εικόνα για τους Κρητικούς της νέας σεζόν, αφού μέχρι τη λήξη της «τρέχουσας» μεταγραφικής περιόδου φαίνεται πως θα υπάρξει το πολύ μία επιπλέον μεταγραφή που να αφορά το δημιουργικό/εκτελεστικό σκέλος. Αλλωστε στον συγκεκριμένο τομέα τα νέα «πρόσωπα» είναι ουσιαστικά 4 αφού σε αυτά θα πρέπει να υπολογίζεται και ο Αντίλ Ναμπί που την περασμένη χρονιά ήταν τραυματίας από τον Οκτώβριο και μετά, ενώ στο Ηράκλειο περιμένουν να επιστρέψει και ο μεγάλος άτυχος Κοσμάς Τσιλιανίδης που επίσης πέρσι έπαιξε λίγο.

Αν προσέξουμε ήδη για κάθε θέση από τη μέση και μπροστά υπάρχουν 2 και 3 λύσεις, κάτι που καθιστά σε «γρίφο» την αρχική του ενδεκάδα και προκαλεί στον Νίκο Νιόπλια έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο».

Για το «9» ο Λουκ Καστάνιος συνεχίζει από πέρσι, ενώ ουσιαστικά στράικερ λογίζεται και ο Αντριάν Σαρδινέρο, καθώς εκεί έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης χρονιάς. Την ίδια στιγμή ο Φαν Ντάινεν που ήρθε από την Τσβόλε χαρακτηρίζεται, όπως και ο Ισπανός, ως «διπλοθεσίτης», αφού τόσο εκείνος όσο και ο 30χρονος μπορούν να παίξουν στην κορυφή της επίθεσης και τα άκρα. Μάλιστα η παραπάνω τριάδα πλαισιώνεται και από τον νεαρό Βαγγέλη Νοικοκυράκη.
...

Πάμε στα «φτερά» τώρα. Επειδή πολλές φορές οι εκάστοτε ακραίοι παίζουν με ανάποδο πόδι, το αριστερά/δεξιά δεν αποτελεί «δεδομένο». Απλά για τους τύπους γίνεται ο σχετικός διαχωρισμός. Ξεκινάμε με τους προαναφερθέντες Φαν Ντάινεν, Σαρδινέρο, «προσθέτουμε» τον πρόσφατο αποκτηθέντα Καμάου, ο Στάρτζεον συνεχίζει από πέρσι όπως και ο νεαρός Γρίβας, ενώ στο «Γεντί Κουλέ» βρίσκονται και εν αναμονή της αποθεραπείας του Τσιλιανίδη. Θεωρητικά λοιπόν εκ των 5 (6 μόλις επιστρέψει και ο 27χρονος) θα ξεκινούν 2, «βαριά» 3 εφόσον ο Ολλανδός ή ο Ισπανός περάσουν φορ, κάτι που όμως «μεταφράζεται» ότι ο Καστάνιος θα βρεθεί στον πάγκο.

Το «εύκολο» σε αυτή την περίπτωση είναι να «μεταφέρεις» κάποιον στον άξονα, πίσω δηλαδή από τον εκάστοτε «9άρι» ή και κοντά του, με γνώμονα πως στα πρώτα φιλικά βλέπουμε τον ΟΦΗ με τετράδα στην άμυνα άρα φαίνεται να προκρίνεται η λύση του 4-2-3-1 ή 4-3-3 ή ακόμη και 4-4-2.

Αν όμως «μείνουμε» στο «10» θα προσέξουμε ότι υπάρχουν και για εκεί «αυτόνομες» και καλές λύσεις. Ο Χουάν Νέιρα μπορεί τα τελευταία χρόνια να παίζει ως επί το πλείστον στο «8», ωστόσο είναι «οργανωτής» και ξέρει μπάλα όσο λίγοι. Ο Ναμπί από την πλευρά του μετρά αντίστροφα για να επιστρέψει στο 100% και ο 27χρονος από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Κρήτη, τον Γενάρη του 2019, έχει δείξει πως μπορεί να κάνει τη διαφορά, ενώ στην αγωνιστική «εξίσωση» του ΟΦΗ υπάρχει πια και ο «νέος» Τοράλ, με παραστάσεις από την Αγγλία.
....

Αν λοιπόν προσθέσουμε όλους τους παραπάνω θα δούμε πως αυτή τη στιγμή 10 παίκτες (Μπρους Καμάου, Γιον Τοράλ, Φαν Ντάινεν, Λουκ Καστάνιος, Αντίλ Ναμπί, Χουάν Νέιρα, Φάμπιον Στάρτζεον, Αντριάν Σαρδινέρο, Φροίξος Γρίβας, Βαγγέλης Νοικοκυράκης) θα «παλεύουν» για 4 θέσεις, ενώ θα γίνουν 11 με την επιστροφή Τσιλιανίδη.

Την ίδια στιγμή στο ρόστερ ανήκουν και οι Απόστολος Γιάννου, Φερέιρα οι οποίοι έμειναν εκτός αποστολής για την Ολλανδία και κάνουν εκτός ομάδας, όμως στην μπάλα ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και τα πάντα αλλάζουν ανά πάσα στιγμή.


Το συμπέρασμα όλων των παραπάνω; Στον ΟΦΗ μεσοεπιθετικά και χωρίς να γίνει άλλη εκεί προσθήκη (ανοικτό αν θα υπάρξει) ήδη... πέφτουν κορμιά για μία φανέλα βασικού.

ΦΟΡ
...
ΑΡΙΣΤΕΡΑ/ΔΕΞΙΑ

....
...

«ΔΕΚΑΡΙ»
...

*Η σειρά αναγραφής των ονομάτων είναι τυχαία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα