Η μεγάλη πίστη για το πρωτάθλημα και όχι μόνο…

Η μεγάλη πίστη για το πρωτάθλημα και όχι μόνο…

Η μεγάλη πίστη για το πρωτάθλημα και όχι μόνο…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει από την Ολλανδία για την καθημερινότητα με το… γνωστό τροπάριο του Λουτσέσκου που δεν αλλάζει όταν μιλάει για τους στόχους της ομάδας. Σχόλια υπάρχουν για την ομάδα, τους παίκτες, την ευρωπαϊκή κλήρωση και τα τηλεοπτικά.

Το λέει σχεδόν κάθε μέρα! Ξανά και ξανά! Είτε χρησιμοποιεί τις γνωστές αγαπημένες του εκφράσεις, είτε υπάρχει λόγος, είτε για… καλημέρα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει να το βάλει στο μυαλό όλων! «Να το θυμάστε! Θα το πάρουμε το πρωτάθλημα. Ό τι και αν γίνει, εμείς θα βγούμε πρωταθλητές».

ΌΛΑ στον ΠΑΟΚ και στην καθημερινότητά του εδώ στην Ολλανδία, έτσι ξεκινούν. Είμαστε τυχεροί που παρακολουθούμε τον τρόπο δουλειάς του Δικεφάλου και ειδικά rόλα όσα ο πανούργος Ρουμάνος βάζει στη ζωή της ομάδας με στόχο να τους τονώσει την αυτοπεποίθηση, για να σκέφτονται μόνο την επιτυχία. Μιλάει για πρωτάθλημα γιατί αυτός είναι ο πιο δύσκολος και μακροπρόθεσμος στόχος. Φυσικά εννοεί και το κύπελλο, αλλά και την καλή-μεγάλη πορεία στην Ευρώπη. Στο κάτω-κάτω, συχνά-πυκνά τα αναφέρει και αυτά…

Σήμερα για παράδειγμα παρουσίαζε στην ομάδα τον Κούρτιτς. Ξεκίνησε πάλι το… μάθημα με το γνωστό τροπάριο: «Θέλω να το θυμάστε. Με σωστή δουλειά δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρουμε το πρωτάθλημα. Θέλω συγκέντρωση. Θέλω επιθετικότητα. Θέλω καλό διάβασμα του παιχνιδιού, νοοτροπία νικητή από την πρώτη μέρα και σε κάθε τι που κάνετε και πάνω από όλα αυτοπεποίθηση. Από εκεί ξεκινούν όλα. Στο τέλος θα τα καταφέρουμε». Τα ίδια και τα ίδια! Κάθε μέρα: «Interpretation, huge confidence, mentality…» ξανά και ξανά!

Ο Κούρτιτς

Του λένε (εκτός γηπέδου) μερικοί… «Μα κόουτς είμαστε πίσω, θέλουμε και άλλους παίκτες, ο βασικός αντίπαλος είναι αρκετά μπροστά…». Απαντάει με επιχειρήματα και με την άνεση εκείνου που δεν «πουλάει» θεωρίες, αλλά έχει αποδείξεις ότι όλα όσα λέει τα έχει κάνει πράξη και με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο πριν λίγα χρόνια:

«Και τι έγινε; Το 2018-2019 τι γινόταν; Πάλι τα ίδια και ακόμη πιο δύσκολα. Στο τέλος, με καλή δουλειά, εμείς τα καταφέραμε».

Και πώς τα κατάφεραν ε! Κάθε μέρα τους έβαζε στο μυαλό αυτά τα ίδια και τα ίδια, δούλευε βέβαια πολύ καλά, είχε τους παίκτες που ήθελε και τελικά τους έκανε αήττητους πρωταθλητές, ξεκινώντας και με -2 στη βαθμολογία. ( Για να μη θυμίσουμε τα άλλα που έγιναν από Δεκέμβριο και μετά, με αφορμή το επεισόδιο με τον Τζήλο…). Πήρε και το νταμπλ, αλλά δεν τα κατάφερε τόσο καλά στην Ευρώπη. Τώρα, δεν υπάρχει… «ναι, μεν αλλά». Τα θέλει όλα και πιέζει γι’ αυτά με τον τρόπο του.

Τώρα μάλιστα, από κάποιο σημείο και μετά ο Λουτσέσκου έχει ενεργό ρόλο και στη διαμόρφωση του ρόστερ, το οποίο αρχίζει πλέον να εμπλουτίζεται με μεγάλη ποιότητα, όπως αυτή του Κούρτιτς.

Προσέξτε κάτι άλλο!

Ήρθε και μίλησε για ρόστερ 28 παικτών, από τους οποίους οι 18 πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, παίκτες με προσωπικότητα που θα κάνουν τη διαφορά. Προχθές το… διαφοροποίησε: «Οκ! Μπορεί και να είναι 15 αυτοί. Πολύ καλά θα είμαστε και στο τέλος εμείς θα πάρουμε το πρωτάθλημα…» επανέλαβε. Διευκρινίζοντας για τα μεταγραφικά, σήμερα που γράφουμε, θεωρεί ότι το ρόστερ έχει 12-13 πολύ ποιοτικούς παίκτες όπως εκείνος τους έχει στο μυαλό του. Άρα, θέλει 2-3 ακόμη… Και θα τους πάρει…

* Η κλήρωση για τον ΠΑΟΚ ήταν φυσιολογική. Προφανώς και δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος, ειδικά για αγώνες που θα γίνουν 5 και 12 Αυγούστου. Το καλοκαίρι θέλει πολύ μεγαλύτερη προσοχή στις λεπτομέρειες όταν οι ομάδες είναι ανέτοιμες. Να ρωτήσω όμως κάτι άλλο, τώρα που τελείωσε αυτή η κλήρωση και με αφορμή σχόλια περασμένων διαδικασιών: Αν ο ΠΑΟΚ, όντας ο ισχυρός, κληρώνονταν με την Τραπζονσπόρ που ήταν στο γκρουπάκι του, θα έφταιγε η… περασμένη κακή του πορεία; Αυτά για τα σχόλια που ακολούθησαν τις κληρώσεις με Άγιαξ και Μπενφίκα. Τέλος πάντων, τώρα υπάρχει το… σκουφί και οι ατυχίες (γιατί περί αυτού πρόκειται) αποφεύγονται.

* Για τον ΠΑΟΚ έμεινε και η τηλεοπτική εκκρεμότητα. Βασικά και από ότι καταλαβαίνουμε, αυτή είναι και η εκκρεμότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλοι λίγο πολύ τα έχουν βρει με ένα συνδρομητικό και έχει μείνει ο ΠΑΟΚ που όλοι γνωρίζουν ότι θα κάνει τη διαφορά. Όπως είναι η κατάσταση, όποιος κλείσει τον ΠΑΟΚ, θα έχει και το πάνω χέρι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.