Προπονητής τερματοφυλάκων Σεβίλλης στο Gazzetta: «Ο Βάτσλικ δεν είχε μυικούς τραυματισμούς, δίνει ηρεμία και σιγουριά στην ομάδα»

Προπονητής τερματοφυλάκων Σεβίλλης στο Gazzetta: «Ο Βάτσλικ δεν είχε μυικούς τραυματισμούς, δίνει ηρεμία και σιγουριά στην ομάδα»

Προπονητής τερματοφυλάκων Σεβίλλης στο Gazzetta: «Ο Βάτσλικ δεν είχε μυικούς τραυματισμούς, δίνει ηρεμία και σιγουριά στην ομάδα»

bet365

Ο προπονητής τερματοφυλάκων της Σεβίλλης, Χοσέ Λουίς Σίλβα, αναλύει στο Gazzetta τον νέο γκολκίπερ του Ολυμπιακού, με τον οποίο δούλευε καθημερινά την τελευταία τριετία.

Ο Τόμας Βάτσλικ αποτελεί τον νέο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Ο 32χρονος διεθνής Τσέχος είναι αυτός που αντικαθιστά τον Ζοζέ Σα κάτω από τα γκολπόστ των «ερυθρόλευκων», αυτός που ήρθε για να πάρει φανέλα βασικού.

Τη Δευτέρα (12/7) ο ύψους 1.88 κίπερ πέρασε επιτυχώς από εξετάσεις και οριστικοποιήθηκε το deal. Πολύς κόσμος γνωρίζει καλά ποιος είναι ο Τόμας Βάτσλικ. Μιλάμε άλλωστε για τερματοφύλακα που έφτασε να κάνει 94 συμμετοχές με τη Σεβίλλη, που έπαιξε μαζί της σε Champions League και Europa League.

Το Gazzetta όμως, θέλοντας να προσφέρει σαφή άποψη στους αναγνώστες του για τον Βάτσλικ, μίλησε με τον προπονητή τερματοφυλάκων της Σεβίλλης, Χοσέ Λουίς Σίλβα. Τον άνθρωπο, δηλαδή, που επί μια τριετία συνυπήρξε με το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού στην ομάδα της Ανδαλουσίας. Μας μίλησε για τον χαρακτήρα του, για τα χαρακτηριστικά του, τα πλεονεκτήματά του και εξήγησε κάτι πολύ σημαντικό αναφορικά με τους τραυματισμούς του, μια και τόσος λόγος έγινε τελευταία...

Πώς είναι ως άνθρωπος ο Τόμας Βάτσλικ; Τι χαρακτήρας είναι;

«Πρώτα από όλα είναι ένα παιδί που δεν παραπονιέται ποτέ και σου κάνει εύκολη την καθημερινότητα. Τόσο στους προπονητές, όσο και στους συμπαίκτες. Έχει μεγάλη ποιότητα ως άνθρωπος, είχα καλό φίλινγκ από την αρχή. Αυτό είναι το προσωπικό σκέλος και δεν διαφέρει καθόλου από το αθλητικό. Μπορώ να πω μόνο καλά πράγματα για τον Τόμας. Για το αθλητικό, ο Τομάς πάντα συγκέντρωνε τα βλέμματα πάνω του. Είναι πολύ ανταγωνιστικός. Οι δυσκολίες σε αυτό το χώρο σε βοηθούν να γίνεις πιο δυνατός. Είναι πολύ εργατικός, είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Μπόνο. Έμαθε πολλά από αυτόν και ο Μπόνο έμαθε πολλά επίσης από εκείνον. Είναι ιδιαίτερος τύπος. Εγώ θα τον θυμάμαι πάντα και σίγουρα θα διατηρούμε επαφή. Έχουμε πολύ καλή σχέση».

Ποιο είναι το δυνατό του σημείο ως τερματοφύλακας;

«Είναι κυρίαρχος στο χώρο και ακολουθεί κατά γράμμα την τακτική. Τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό σκέλος. Είναι σημαντικό ότι γνωρίζει τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του. Βελτιώθηκε πολύ σε αυτό το σκέλος στη θητεία του στη Σεβίλλη. Νομίζω ότι μια μεγάλη αρετή του είναι η ηρεμία μπροστά στην εστία. Είναι ικανός με λίγες επεμβάσεις να φανεί καθοριστικός για ένα ματς. Αυτό βέβαια είναι συναρτήσει της εμπειρίας, τόσο στο ισπανικό πρωτάθλημα, όσο και στο Champions League ή το Europa League. Είναι ένας τερματοφύλακας που σου προσφέρει μεγάλη σιγουριά».

Είναι στα μάτια σας έκπληξη το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Βάτσλικ;

«Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, μια ομάδα που κυριαρχεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, μια ομάδα για την οποία μιλά πολύς κόσμος στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι θα βγει καλή κίνηση στον Ολυμπιακό ο Βάτσλικ, καθώς είναι μεγάλος τερματοφύλακας».

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε κάποιους τραυματισμούς. Είναι θεωρείς τραυματισμοί που δεν θα επηρεάσουν την πορεία του τα επόμενα χρόνια;
«Ο Τομάς δεν έχει τραυματιστεί, δεν τραυματίζεται. Αν δείτε το ιστορικό του δεν έχει σοβαρό τραυματισμό τα τελευταία χρόνια. Όσο ήταν στη Σεβίλλη είχε μόνο δύο τραυματισμούς. Ο πρώτος ήταν στο ματς με τη Σλάβια στο Σάντσεθ Πιθχουάν, όπου έπεσε πάνω σε έναν αντίπαλο. Τραυματίστηκε στο ισχίο και γύρισε πολύ γρήγορα. Και ο δεύτερος τραυματισμός ήταν γιατί τον πάτησε ο επιθετικός της Έιμπαρ στο γόνατο. Και οι δύο δηλαδή ήταν από σύγκρουση με αντίπαλο. Δεν είχε ούτε έναν μυϊκό τραυματισμό. Σε αυτό πρέπει να δώσετε σημασία. Είναι σημαντικό. Αυτό σημαίνει ότι έχει πολλή... καριέρα μπροστά του. Το είδατε και στο Euro, ότι δεν έχασε λεπτό».

Είχατε μιλήσει καθόλου τις τελευταίες μέρες; Σου είχε πει κάτι για την προοπτική του Ολυμπιακού;

«Δεν μίλησα, καταλαβαίνω ότι είναι προσωπικά θέματα. Τα χειρίζονται οι εκπρόσωποί του. Δεν μιλάω γι' αυτά τα ζητήματα. Ήμουν σίγουρος ότι μετά το Εuro που θα έκανε, θα είχε προτάσεις. Μου φαίνεται πολύ καλή η επιλογή του Ολυμπιακού. Θεωρώ ότι έπαιξε ρόλο και η Ελλάδα. Κοιτάζει πολύ την οικογένειά του. Η Σεβίλλη ήταν ωραίο μέρος, νομίζω και η Ελλάδα το ίδιο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα