Η φανέλα με το «9» για όλες τις ομάδες πλην του Big-5 (pics)

Η φανέλα με το «9» για όλες τις ομάδες πλην του Big-5 (pics)

bet365

Οι ομάδες που τερμάτισαν από την 6η θέση και κάτω προετοιμάζονται εν' όψει του νέου πρωταθλήματος με την απόκτηση ποδοσφαιριστών που μπορούν να σκοράρουν να είναι σημαντική γι' αυτούς.

Μπορεί να είναι μια κλισέ έκφραση, αλλά από την στιγμή που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Super League Interwetten, οι ομάδες ξεκίνησαν την δουλειά για τη νέα χρονιά. Δουλειά που αρχικά έχει να κάνει με τον σχεδιασμό και την απαραίτητη ενίσχυση, είτε για να μπορέσουν να διεκδικήσουν την είσοδο στα playoffs, είτε για να αποφύγουν περιπέτειες στα playouts.

Σχεδιασμός που φυσικά έχει να κάνει με όλες τις θέσεις, αλλά εμείς θα σταθούμε στην προσπάθεια απόκτησης παικτών που μπορούν να βάλουν την μπάλα στα δίχτυα, καθώς όπως φάνηκε και από τους αριθμούς, όλες (μιλάμε πάντα για όσες τερμάτισαν από την 6η θέση και κάτω) αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα. Προβλήματα που κυρίως υπήρχαν επειδή έλειπε ο παίκτης που είχε το εύκολο γκολ.

Ο Μπαράλες

Αστέρας Τρίπολης: Έχει τον σκόρερ και θέλει να τον κρατήσει

Για να είμαστε σωστοί, θέμα με το γκολ δεν αντιμετώπισαν όλες οι ομάδες, καθώς ο Αστέρας Τρίπολης ήταν από αυτές που είχαν τον παίκτη για την δουλειά αυτή. Μιλάμε βέβαια για τον Χερόνιμο Μπαράλες, με τον Αργεντίνο σε 29 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας και των playoffs που αγωνίστηκε να πετυχαίνει 11 γκολ και να δίνει και 3 ασίστ. Εκτός των τερμάτων ο Μπαράλες ήταν ο ορισμός του επικίνδυνου σέντερ φορ, ο παίκτης δηλαδή που η αντίπαλη άμυνα θα τον ένιωθε σε όλον τον αγώνα και αυτός που θα άνοιγε διαδρόμους για τους συμπαίκτες του.

Έναν τέτοιο παίκτη βέβαια θέλεις να παραμείνει, γιατί δύσκολα βρίσκεις αντικαταστάτη με τέτοια συνέπεια στους αριθμούς. Ο Αργεντίνος έχει ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τους Αρκάδες και μένει να δούμε αν θα υπάρξει πρόταση από άλλη ομάδα ή όχι. Αν υπάρξει και πωληθεί, τότε σίγουρα θα αγοραστεί αντικαταστάτης, αλλιώς και τη νέα χρονιά στον Αστέρα θα ποντάρουν σε έναν παίκτη που όλα αυτά τα χρόνια δεν τους έχει απογοητεύσει. Δίπλα του ήταν και ο Λουίς Φερνάντεθ που πέρσι έπαιξε σε κάποια παιχνίδια την θέση αυτή έχοντας σε 20 συμμετοχές 7 τέρματα αλλά πλέον αποτελεί παρελθόν.

Ο Δουβίκας

Βόλος: Ο Φαν Βέερτ για αντί Δουβίκας

Μετά τον Αστέρα Τρίπολης, ο Βόλος ήταν επίσης μια ομάδα που μπορεί να μην κατάφερε να βρεθεί στην εξάδα, αλλά και όμορφο θέαμα προσέφερε και τερμάτισε τελικά στην 7η θέση και 1η των playouts. Οι Βολιώτες συνολικά δεν θα λέγαμε πως αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα στο γκολ, καθώς σκόραραν 34 φορές, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα που βρέθηκε να παλεύει για την σωτηρία της (αν και οι συγκεκριμένοι την είχαν εξασφαλίσει από πολύ νωρίς). Και στον Βόλο υπήρχε ο παίκτης που μπορούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Μιλάμε για τον Τάσο Δουβίκα, με τον 22χρονο επιθετικό να σκοράρει 11 φορές σε 30 παιχνίδια.

Ο Δουβίκας πλέον ανήκει στην Ουτρέχτη, συνεχίζοντας στην Ολλανδία, ένα πρωτάθλημα που μπορεί να πετύχει ακόμα περισσότερα, με την ομάδα της Μαγνησίας να κινείται άμεσα και να βρίσκει τον αντικαταστάτη του. Αυτός θα είναι ο Ολλανδός Τομ Φαν Βέερτ που αγωνιζόταν στην Άαλμποργκ. Το νέο απόκτημα των Θεσσαλών είναι ο παίκτης που έχει τον διψήφιο αριθμό γκολ στην καριέρα του, κάτι που θέλουν να εκμεταλλευτούν και στο Βόλο, προκειμένου και να μην φανεί το κενό του Δουβίκα, αλλά κυρίως για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Εκτός από τον Δουβίκα την θέση του κεντρικού επιθετικού έπαιξε και ο Χουάν Χοσέ Περέα που σε 27 συμμετοχές είχε 3 γκολ (τις περισσότερες φορές έπαιξε ως ακραίος), αλλά και ο Έρικ Γέντρισεκ που σε 4 ματς δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Ο Κόντε

Ατρόμητος: Τέλος ο Μανούσος, παλεύουν για Κόντε ή άλλον βασικό

Συνεχίζουμε με τον Ατρόμητο, μια ομάδα που η αλήθεια είναι πως στο πρωτάθλημα που μας πέρασε δεν έκανε την πορεία που θα ήθελε. Οι Περιστεριώτες ολοκλήρωσαν την χρονιά στην 8η θέση και με το που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα σήκωσαν αμέσως μανίκια, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα σύνολο που θα μπορέσει να βρεθεί στην εξάδα. Αρχικά ο Άνχελ Λόπεθ θα είναι ο νέος προπονητής, ενώ συνολικά θα γίνει ένα μεγάλο λίφτινγκ στο ρόστερ.

Αλλαγές που θα έχουν να κάνουν και με τον παίκτη που θα μπορεί να σκοράρει και να δώσει το εύκολο γκολ στην ομάδα. Πέρσι ο Γιώργος Μανούσος σε 28 εμφανίσεις πέτυχε 8 γκολ, αλλά πλέον αποτελεί παρελθόν από τους «κυανόλευκους» και οδεύει προς Λαμία, ενώ Μπράιτ Εντομβόγκι σε 9 συμμετοχές δεν σκόραρε και ο Κωνσταντίνος Κωτσόπουλος είχε ένα τέρμα σε 24 παιχνίδια για την θέση του επιθετικού αποκτήθηκε και ο Μπόγια Μάτιτς που σε 17 παιχνίδια δεν μπόρεσε να σκοράρει και ήδη αποτελεί παρελθόν από την ομάδα. Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Μανούσου στο Περιστέρι θα κινηθούν σίγουρα για σέντερ φορ που θα μπορεί να κάνει την διαφορά. Ένα από τα ονόματα στην λίστα των ανθρώπων του Ατρομήτου (ίσως και στην ψηλότερη θέση), είναι αυτό του Πέδρο Κόντε. Ο γνωστός μας από το άκρως πετυχημένο πέρασμά του από τον ΠΑΣ Γιάννινα, στον οποίο σε μια διετία είχε 27 τέρματα σε 51 συμμετοχές, είναι ο σέντερ φορ που θα ήθελε κάθε ομάδα. Στα 32 του έχει δείξει στην χώρα μας το τι μπορεί να κάνει και αν αποκτηθεί οι Περιστεριώτες θα ποντάρουν πολλά επάνω του. Αν δεν τα βρουν, σίγουρα ο Ατρόμητος θα κοιτάξει και πάλι για παίκτη που θα έχει το εύκολο γκολ.

Ο Μιλιντσεάνου

ΠΑΣ Γιάννινα: Τουλάχιστον δύο παίκτες που να έχουν το γκολ

Μια από τις ομάδες που είχαν θέμα με το γκολ ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες μπορεί στο Κύπελλο να κατάφεραν να φτάσουν μέχρι και τα ημιτελικά, ωστόσο στην Super League τερμάτισαν στην 9η θέση. Συνολικά οι «κυανόλευκοι» πέτυχαν 27 τέρματα, χωρίς μάλιστα να έχουν έναν παίκτη στη θέση του σέντερ φορ που να μπόρεσε να κάνει την διαφορά. Ο Σάντι Κριζμάν που αποχώρησε είχε σε 21 συμμετοχές μόλις 3 γκολ, ο Ζαν Μπατίστ Λεό σε 20 παιχνίδια πανηγύρισε μόλις 2 φορές (έχει ήδη αποχωρήσει), ενώ αυτός που ξεχώρισε παίζοντας πολλές φορές κατά συνθήκη στη θέση αυτή ήταν ο Γιώργος Παμλίδης που σε 33 παιχνίδια σκόραρε 7 φορές, αλλά ούτε αυτός θα συνεχίσει στην ομάδα.

Από την άλλη Νικολάε Μιλιντσεάνου είναι ο μοναδικός που παραμένει έχοντας σε 10 ματς μόλις 1 γκολ. Ο Μολδαβός θα είναι ο παίκτης που όπως αναφέραμε θα παραμείνει και στον ΠΑΣ κοιτάζουν σίγουρα για δύο παίκτες στη θέση αυτή χωρίς να έχει γίνει γνωστό κάποιο όνομα. Παίκτες που να έχουν το γκολ και να βοηθήσουν τους Ηπειρώτες να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Ο Ντέλετιτς

Λαμία: Πολλές οι αλλαγές στην επίθεση

Μπορεί η Λαμία να κατάφερε να τερματίσει στην 10η θέση, κάτι που σε μεγάλο ποσοστό έχει να κάνει με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Μιχάλη Γρηγορίου, αλλά το πρόβλημα των «κυανόλευκων» στο γκολ ήταν όχι απλά μεγάλο, αλλά τεράστιο. Συνολικά σε 33 παιχνίδια οι Λαμιώτες σκόραραν μόλις 21 φορές, χωρίς να έχουν κάποιο παίκτη που έφτασε τον διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Στην επίθεση έπαιξε ο Μπατσάνα Αραμπούλι που είχε σε 21 παιχνίδια 4 τέρματα, από τα οποία το ένα ψηφίστηκε και το καλύτερο του πρωταθλήματος, με την παραμονή του Γεωργιανού να είναι δύσκολη, ο Μιγκέλ Μπιανκόνι έπαιξε σε 6 ματς και πέτυχε 1 γκολ και ήδη έχει αποχωρήσει. Επίσης ο Τάσος Καραμάνος ήταν στα περισσότερα ματς ο βασικός σέντερ φορ έχοντας 30 συμμετοχές και 2 γκολ, ενώ ο Μίλος Ντέλετιτς είχε 26 παιχνίδια και 6 γκολ, με τον Σέρβο να παίζει στα playout ως επιθετικός και να δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει και σε αυτή την θέση. Ο Ντέλετιτς είναι δανεικός από την ΑΕΚ και στην Λαμία θέλουν να τον κρατήσουν. Για τη νέα χρονιά θα αποκτηθεί ο Μανούσος και μένει να δούμε αν θα υπάρξει και άλλη κίνηση.

Ο Ιωαννίδης

Απόλλων Σμύρνης: Με την ίδια πάνω-κάτω συνταγή η «Ελαφρά Ταξιαρχία»

Στον Απόλλωνα Σμύρνης δεν θα λέγαμε πως είχαν πέρσι μεγάλο πρόβλημα στο γκολ, τηρουμένων των αναλογιών. Η «Ελαφρά ταξιαρχία» κατάφερε να σκοράρει 29 φορές και αν δεν είχε ουσιαστικά σωθεί πριν αρχίσουν τα playout, ο αριθμός αυτός ενδεχομένως θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος. Η ομάδα της Ριζούπολης στηρίχθηκε στον Νίκο Ιωαννίδη ο οποίος σε 30 παιχνίδια πέτυχε 4 τέρματα και στον Αμπιόλ Ντάουντα που σε 28 αναμετρήσεις έστειλε 5 φορές την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Και οι δύο αυτοί θα συνεχίσουν και την ερχόμενη χρονιά στους «κυανόλευκους», οι οποίοι θα κινηθούν σίγουρα για την απόκτηση ενός ακόμα επιθετικού που να κινείται και πιο περιφερειακά. Συνολικά ο Απόλλωνας δεν θέλει να παίζει με τον βαρύ σέντερ φορ, αλλά να έχει παίκτες στην επίθεση που να μπορούν να αλλάζουν θέσεις και να παίρνει όσα περισσότερα γκολ γίνεται από όλους.

Ο Γιάννου

ΟΦΗ: Δεδομένη η απόκτηση γκολτζή

Ο ΟΦΗ είναι μια από τις ομάδες που η απουσία γκολτζή ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή. Ειδικά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, στην οποία οι Κρητικοί βρισκόντουσαν σε άσχημη βαθμολογική θέση. Και στα playouts πάντως στα οποία οι Ηρακλειώτες κατάφεραν να κρατήσουν την ομάδα στην Super League Interwetten, θέμα με το γκολ από τους σέντερ φορ υπήρξε, κάτι που φαίνεται και από το ότι πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο μέσος, Φάμπιο Στάρτζεον.

Ο Απόστολος Γιάννου σε 15 παιχνίδια που έπαιξε δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ ο Καστάνιος σε 8 παιχνίδια πέτυχε 1 γκολ. Ακριβώς αυτό το πρόβλημα θέλουν να λύσουν στον ΟΦΗ τη νέα χρονιά και δεδομένα θα κινηθούν για τουλάχιστον έναν παίκτη που να έχει το γκολ. Έναν σέντερ φορ δηλαδή που θα μπορεί να στέλνει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, κάτι που έλειψε πολύ από την ομάδα φέτος, ενώ θα δοθεί και βάρος στους περιφερειακούς. Συνολικά ο στόχος είναι να μπορέσει τη νέα χρονιά ο ΟΦΗ να είναι πιο επιθετικός.

Ο Βέργος

Παναιτωλικός: Ζητείται επειγόντως γκολ

Να φύγει και να μην ξαναέρθει θέλουν για την χρονιά που μας πέρασε τα «καναρίνια». Η ομάδα του Αγρινίου πραγματοποίησε ένα τραγικό πρωτάθλημα, φτάνοντας να μάχεται για την παραμονή της στα μπαράζ με την Ξάνθη. Ένας από τους βασικούς λόγους της εξαιρετικά μικρής; βαθμολογικής συγκομιδής, ήταν και η επιθετική ανομβρία. Ο Παναιτωλικός πέτυχε μόλις 20 γκολ, τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα της Super League και σίγουρα αυτό θέλει τη νέα χρονιά να το αλλάξει με τον Γιάννη Αναστασίου στο πάγκο.

Την χρονιά που πέρασε στην θέση του επιθετικού, είτε σέντερ φορ, είτε ως δεύτερος έπαιξε ο Νίκολας Ματσόλα που σε 12 ματς σκόραρε 1 φορά, ο Νίκος Βέργος που είχε 30 παιχνίδια και 5 τέρματα (το ένα που έδωσε την σωτηρία στο ματς με την Ξάνθη το πιο σημαντικό για φέτος στην ομάδα) και ο Νίκος Καρέλης που σε 12 παιχνίδια δεν μπόρεσε να σκοράρει. Από τους τρεις ο πρώτος αποχώρησε, ενώ οι άλλοι δύο έχουν συμβόλαιο και ο Γιάννης Αναστασίου θα αποφασίσει το τι θα γίνει, ενώ ο Μοχαμάντ Ρέζα Αζάντι που σε 11 ματς δεν σκόραρε δύσκολα θα παραμείνει. Τα «καναρίνια» σίγουρα θα κινηθούν για την απόκτηση τουλάχιστον ενός επιθετικού, με τον αριθμό να αυξηθεί αναλόγως με το τι θα γίνει και με τους τρεις πρώτους.

Ο Κάστρο

Ιωνικός: Χωρίς το μεγάλο του «όπλο» στην επιστροφή στην Super League

Κλείνουμε με τον Ιωνικό, την ομάδα που πέρσι κατάφερε να πάρει την άνοδο, επιστρέφοντας στην Super League Interwetten από την χρονιά 2006-2007. Οι Νικαιώτες έχουν φυσικά ως στόχο να παραμείνουν στην μεγάλη κατηγορία, κάτι που θα προσπαθήσουν να πετύχουν με τον Δημήτρη Σπανό στον πάγκο, τον άνθρωπο που τους ανέβασε μετά από 14 χρόνια.

Οι Νικαιώτες στηρίχθηκαν πέρσι όσον αφορά τη θέση του σέντερ φορ γιατί ο Πλατέλλας που ήταν από τους κορυφαίος έπαιζε ως περιφερειακός, στους Γιώργο Μάναλη που σε 25 ματς είχε 6 γκολ, τα οποία όλα ήταν σημαντικά καθώς έκριναν παιχνίδια και κυρίως στον Ματίας Κάστρο που σε 27 ματς σκόραρε 15 φορές, τις περισσότερες από κάθε άλλον συμπαίκτη του. Ο Αργεντίνος δεν θα παραμείνει και οι «κυανόλευκοι» σίγουρα θα κινηθούν για παίκτη που θα μπορέσει να τους τραβήξει στο σκοράρισμα την ομάδα στην επιστροφή της στα «μεγάλα σαλόνια». Επίσης οι Νικαιώτες θέλουν να πάρουν δανεικό από την ΑΕΚ και τον Γιάννη Ιατρούδη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα