Η εξυγίανση είναι πάντα εδώ κι ο Ολυμπιακός έχει μία επιλογή…

Η εξυγίανση είναι πάντα εδώ κι ο Ολυμπιακός έχει μία επιλογή…

Η εξυγίανση είναι πάντα εδώ κι ο Ολυμπιακός έχει μία επιλογή…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το blog του στο Gazzetta την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σε σχέση με τον Ολυμπιακό.

Μπορεί η ανωτερότητα του Ολυμπιακού, σε συνδυασμό με τα λάθη των βασικών του αντιπάλων τα τελευταία χρόνια, να του έδωσε τον τίτλο του πρωταθλητή ουσιαστικά από τα τέλη Γενάρη και στο τέλος της σεζόν μία διαφορά απίστευτη, της τάξης των 26 βαθμών, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η δήθεν εξυγίανση που εδώ και σχεδόν μία πενταετία διαφεντεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο κάνει πίσω-το αντίθετο…

Η εξυγίανση το δουλεύει το πράγμα και το δουλεύει και πολύ καλά: η ανάδειξη του Ολυμπιακού ως πρωταθλητή ήταν η εξαίρεση του κανόνα! Κι ήταν μία εξαίρεση που ήταν μαθηματικά απίθανο να αποτραπεί, από την στιγμή που η ομάδα του Μαρτίνς κέρδιζε συνεχώς…Κατά τα άλλα, όμως…Για δείτε τι στην πραγματικότητα έχει γίνει τους τελευταίους μήνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

Πρώτο, έγιναν εκλογές στην ΕΠΟ και διοίκηση παρέμεινε ουσιαστικά η ίδια, η προηγούμενη. Απλά με την χρυσόσκονη του Ζαγοράκη στη θέση του προέδρου.

Δεύτερο, το Κύπελλο το πήρε ο ΠΑΟΚ, και με τη βοήθεια ενός ακόμη πέναλτι, του…νιοστού για φέτος!

Τρίτο, στην Ευρώπη δεν βγήκε ο Παναθηναϊκός, αλλά η ΑΕΚ (ο Άρης δεν γινόταν να μην βγει, αφού όλη τη σεζόν ήταν δεύτερος)

Τέταρτο, υποβιβάστηκε η Λάρισα.

Πέμπτο, γλίτωσε τον υποβιβασμό ο Παναιτωλικός, εις βάρος της Ξάνθης.

Έκτο, ανέβηκε κατηγορία ο Ιωνικός κι όχι ο Λεβαδειακός.

Έβδομο, οι πίνακες διαιτησίας θα είναι όπως τους θέλουν οι «κρατούντες».

Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, η εξυγίανση είναι πάντα εδώ-και είναι δυνατή! Το δουλεύει καλά το πράγμα. Βέβαια, ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός, η μεγαλύτερη δύναμη στην Ελλάδα, δεν είναι εύκολο να τον ρίξεις. Κι ο Μαρινάκης δεν είναι κανένα…παιδάκι, έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα βάλει με όλους και δη να τους κερδίσει! Μπροστά δε στην επιτυχία του Ολυμπιακού δεν βάζει τίποτα άλλο μπροστά.

Παπασταθόπουλος

Η διαμορφωθείσα πραγματικότητα, όμως, είναι συγκεκριμένη. Δημιουργείται ένα πλέγμα το οποίο είναι εχθρικό για τον Ολυμπιακό, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Η παρουσία ξένων διαιτητών σίγουρα είναι κάτι σημαντικό, αφού δεν «μιλιούνται» όλοι, όπως έδειξε ότι ήταν «μιλημένος» ο Ολλανδός στον τελικό. Ασφαλώς, ωστόσο, δεν αρκούν οι ξένοι διαιτητές για τη διασφάλιση ενός τίμιου πρωταθλήματος.

Νομίζω δε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία άλλη επιλογή, παρά μόνο μία: να συνεχίσει να έχει το καλύτερο ρόστερ, την καλύτερη ομάδα. Μόνο έτσι, έχοντας την καταφανώς καλύτερη ομάδα, θα μπορέσει να νικήσει και πάλι την εξυγίανση η, για να το πω πιο σωστά, να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να την νικήσει. Όπως αποδείχθηκε και πέρυσι, αλλά και φέτος, μόνο αν ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρα ανώτερος των άλλων, θα πάρει το πρωτάθλημα. Πιστεύει κανείς ότι σε πρωτάθλημα που θα πάει ως το τέλος στη διαφορά ενός και δύο πόντων, η εξυγίανση δεν θα έβρισκε τον τρόπο να σταματήσει τους «ερυθρόλευκους»; Δεν θα τους έστηνε;

Άρα, έχει πολύ μεγάλη σημασία ο Ολυμπιακός να εμφανιστεί όσο γίνεται πιο δυνατός τη νέα σεζόν. Να καλύψει τα κενά του με τον καλύτερο τρόπο, να αντικαταστήσει παίκτες που ενδεχομένως χάσει με τον καλύτερο τρόπο, να προετοιμαστεί από τον Μαρτίνς με τον καλύτερο τρόπο. Διότι, εκτός όλων των άλλων, μοιάζει μαθηματικά απίθανο οι ανταγωνιστές του να εμφανιστούν και τη νέα σεζόν στα ίδια χάλια, θα είναι αναπόφευκτα καλύτεροι, όπως δείχνουν και κάποιες πρώτες κινήσεις τους.

Ειλικρινά δεν μπορώ να δω άλλη επιλογή για τον Ολυμπιακό, πέραν της ακόμη πιο μεγάλης αγωνιστικής θωράκισης του, η οποία πρέπει να ξεκινήσει από τώρα, όπως έχει ήδη ξεκινήσει σωστά, με κινήσεις τύπου Τικίνιο.

Άσχετο: Η απόφαση του Μαρτίνς να φρενάρει τις κινήσεις για κάποιους εξτρέμ δείχνει ότι αν μη τι άλλο θέλει πιο δυνατές επιλογές...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.