Μασούρας κι Ανδρούτσος εξέθεσαν άσχημα τον Φαντ Σιπ…

Μασούρας κι Ανδρούτσος εξέθεσαν άσχημα τον Φαντ Σιπ…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta περί Ολυμπιακού, Εθνικής κι όχι μόνο.

Τα δύο φιλικά της Εθνικής μας, με το Βέλγιο και τη Νορβηγία, ανέδειξαν ως πρωταγωνιστές κατά βάση τους διεθνείς του Ολυμπιακού.

Ο Μασούρας έφτιαξε το μοναδικό γκολ της Ελλάδας (Τζαβέλλας) στο 1-1 με το Βέλγιο κι άνοιξε ο ίδιος το σκορ στο 2-1 επί της Νορβηγίας, ενώ κατά κοινή ομολογία ήταν ίσως συνολικά ο καλύτερος παίκτης της Εθνικής σε αυτά τα δύο δυνατά φιλικά τεστ.

Ο Ανδρούτσος διακρίθηκε και στα δύο παιχνίδια σε ρόλο δεξιού μπακ, είτε σε άμυνα τεσσάρων, είτε σε άμυνα τριών, βάζοντας μάλιστα και το δεύτερο γκολ στους Νορβηγούς, κάτι σαν κερασάκι στην τούρτα, με την γνώριμη κίνηση του να χώνεται σε ρόλο κρυφού φορ, ερχόμενος από δεξιά και συγκλίνοντας.

Κατά βάση οι δύο «ερυθρόλευκοι» εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τον Φαντ Σιπ για τις επιλογές που είχε κάνει στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι της Εθνικής μας, στο 1-1 εντός έδρας με τη Γεωργία στο ΟΑΚΑ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μία γκέλα που όλοι στην Εθνική φοβούνται ότι στο τέλος μπορεί να μας στερήσει την πρόκριση.

Τι είχε κάνει τότε ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός; Επειδή δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε…

Πρώτον, είχε αφήσει τον Μασούρα στον πάγκο έως το 70ο λεπτό! Τότε αποφάσισε να αλλάξει τον Μπακασέτα και να βάλει τον άσο του Ολυμπιακού, μόλις στο τελευταίο λ20λεπτο. Την στιγμή μάλιστα κατά την οποία στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι, μέσα στην Ισπανία, ο Μασούρας είχε κερδίσει το πέναλτι με το οποίο η Ελλάδα είχε αποσπάσει την ισοπαλία…

Δεύτερον, είχε αφήσει σε όλο το 90λεπτο στον πάγκο τον Ανδρούτσο! Επέλεξε να ξεκινήσει με βασικό δεξιό μπακ τον Μπακάκη, ας το καταπιούμε αυτό, αλλά ακόμη κι όταν ο Μπακάκης βγήκε τραυματίας στο 40ο λεπτό, ο Φαντ Σιπ έβαλε στη θέση του τον…Μαυρία, που επί τέσσερις μήνες στην Κύπρο είχε μία συμμετοχή με την Ομόνοια…

Τα λάθη όμως πληρώνονται κι η Εθνική μας τα πλήρωσε τα λάθη του ομοσπονδιακού μας τεχνικού, φέρνοντας ισοπαλία μέσα στην Αθήνα με τη Γεωργία. Κι άντε τώρα να ψάξεις να βρεις αλλού αυτούς τους δύο χαμένους βαθμούς-κι αν τους βρεις, π.χ. στη Γεωργία, άντε να δούμε αν σου φτάνουν…

Παρεμπιπτόντως, εάν υπήρχε προπονητικός ανδρισμός, ο Φαντ Σιπ θα έπρεπε μετά από αυτά τα φιλικά να έβγαινε και να δήλωνε ότι μετάνιωσε για τις επιλογές του στο ματς με τη Γεωργία, έναντι των Μασούρα και Ανδρούτσου.

Τέλος πάντων, ποιος τον έχασε, τον προπονητικό ανδρισμό, για να τον βρει ο Ολλανδός. Αυτό που θα ήθελα να πω η, μάλλον να ευχηθώ, είναι να οι διεθνείς του Ολυμπιακού, και οι δύο για τους οποίους σχολίασα αυτά που σχολίασα, αλλά και ο Μπουχαλάκης, να βγουν κερδισμένοι ενόψει της νέας σεζόν από αυτά τα φιλικά της Εθνικής.

Μπουχαλάκης

Γιατί οι τρεις βασικοί άσοι του Ολυμπιακού θα έπρεπε τώρα να κάνουν τις ωραίες τους διακοπές, όπως κάνουν κι οι περισσότεροι συμπαίκτες τους. Και θα έπρεπε να γέμιζαν τις μπαταρίες τους ενόψει μίας σεζόν που θα είναι κι αυτή πάρα πολύ δύσκολη. Όμως, ο Μπούχα, ο Μασού κι ο Άνδρου επέλεξαν να θυσιάσουν ένα μεγάλο κομμάτι των διακοπών τους για να παίξουν με την Εθνική. Θα μπορούσαν να πουν π.χ. ότι ήταν τραυματίες από τον τελικό του Κυπέλλου η, να βρουν μία άλλη δικαιολογία και να μην τρέχουν από το ένα άκρο της Ευρώπης στο άλλο.

Τώρα, ξέρετε τι έχει γίνει; Ο Ολυμπιακός ξεκινάει προετοιμασία σε εννιά μόλις ημέρες από σήμερα, στις 16 του μήνα κι οι τρεις Έλληνες διεθνείς απλά έχουν πάρει πέντε ημέρες εξτρά άδεια και θα πάνε στο Ρέντη στις 21. Δηλαδή, δεν θα κάνουν διακοπές ούτε δύο εβδομάδες καλά καλά.

Και θέλω να ελπίζω ότι η ψυχολογία που πήραν από τα δύο παιχνίδια της Εθνικής θα τους βοηθήσει από πλευράς αυτοπεποίθησης για την νέα χρονιά. Κι ότι οι μίνι διακοπές που θα κάνουν εξαιτίας της Εθνικής, δεν θα είναι κάτι που την επόμενη σεζόν θα το βρουν μπροστά τους….

Άσχετο: Καλές επιλογές, από πλευράς δυναμικότητας των αντιπάλων του, έχει κάνει ο Ολυμπιακός για τα φιλικά του στην Αυστρία.

Μιλάμε για φιλικά επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, όταν αναφερόμαστε σε αυτά με την (πρωταθλήτρια και φέτος Αυστρίας) Ζάλτσμπουργκ και την Κράσνονταρ, αφού οι δύο ομάδες έπαιξαν φέτος στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης…

Ακόμη και δύο άλλες αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα φιλικά τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, η αυστριακή Βόλφσμπεργκερ και η ΤΣΣΚΑ Σόφιας (τρίτη στο πρωτάθλημα Βουλγαρίας), έπαιξαν φέτος στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, με την αυστριακή ομάδα μάλιστα να φτάνει στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Η δε Κραϊόβα του Ουζουνίδη πήρε το Κύπελλο στη Ρουμανία και τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.