ΑΕΚ: Ο Εντσάμ και τι μπορεί να αλλάξει στον άξονα

ΑΕΚ: Ο Εντσάμ και τι μπορεί να αλλάξει στον άξονα

ΑΕΚ: Ο Εντσάμ και τι μπορεί να αλλάξει στον άξονα

bet365

Η ΑΕΚ παλεύει τη δύσκολη περίπτωση του Ολιβιέ Εντσάμ, ο οποίος αν έρθει θα μπορέσει να δώσει ευελιξία κινήσεων στον Βλάνταν Μιλόγεβιτς αναφορικά με τον άξονα και τους σχηματισμούς που μπορεί να χρησιμοποιήσει.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το όνομα του Ολιβιέ Εντσάμ για την ΑΕΚ, τονίστηκε ότι αποτελεί μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Τόσο για το γεγονός ότι ο παίκτης δεσμεύεται ακόμα με ένα χρόνο συμβολαίου στη Σέλτικ (παρότι και η ομάδα και ο ίδιος δεν θέλουν να συνεχίσουν μαζί) όσο και για τις πιθανές προτάσεις που μπορεί να βρει ο 25χρονος Γάλλος χαφ από ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως αναλύσαμε στις παραμέτρους για τις πιθανότητες ολοκλήρωσης της συγκεκριμένης μεταγραφής.

Η περίπτωσή του πάντως συνεχίζει να παίζει δυνατά με την ΑΕΚ να παλεύει να εντάξει στο δυναμικό της έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα μπορούσε να απογειώσει τη μεσαία γραμμή των κιτρινόμαυρων εάν η Ένωση κατάφερνε να εξασφαλίσει την υπογραφή του. Από την Αγγλία οι τελευταίες αναφορές στο θέμα Εντσάμ ήθελαν τους κιτρινόμαυρους να πιέζουν την πλευρά του παίκτη για μια γρήγορη απάντηση, έχοντας καταθέσει στον Γάλλο μέσο πρόταση συμβολαίου με ετήσιες αποδοχές 1 εκατομμυρίου ευρώ, όπως έγραψε η Sun. Βέβαια, όπως έχουμε υπογραμμίσει, το πλέον σημαντικό είναι τι θέλει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής και αν θα επιθυμούσε να περιμένει κάποια πρόταση από την Αγγλία, όπου εδρεύει και το γραφείο που τον εκπροσωπεί.

Ο Εντσάμ με τον Γκάλο στο ΑΕΚ-Σέλτικ

Το γεγονός ότι πάνω από ενάμιση μήνα η ΑΕΚ δούλευε την περίπτωση του Εντσάμ (και μάλιστα... αθόρυβα πριν διαρρεύσει το όνομά του) φανερώνει τη μεγάλη επιθυμία των ανθρώπων της ομάδας να προσθέσουν στο δυναμικό τους έναν μέσο που έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον άξονα. Ο Εντσάμ αποτελεί έναν χαφ για... όλες τις δουλειές, ικανό τόσο στα ανασταλτικά όσο και στα επιθετικά καθήκοντα καθώς είναι ένα «8άρι» το οποίο παίζει με άνεση σε όλες τις θέσεις του άξονα, καλύπτοντας όποιον ρόλο του ζητηθεί.

Στο ενδεχόμενο ολοκλήρωσης της απόκτησής του, πέρα από το γεγονός ότι η ΑΕΚ εντάσσει στο ρόστερ της έναν παίκτη με δυνατό βιογραφικό και παραστάσεις, προσφέρεται η δυνατότητα στον Μιλόγεβιτς να αποκτήσει ευελιξία κινήσεων αναφορικά με τον σχηματισμό. Διότι ο Εντσάμ «κολλάει» σε διαφορετικά σχήματα. Είτε στο αγαπημένο 4-2-3-1 του Μιλόγεβιτς, έχοντας μάλιστα και έναν επιτελικό ρόλο, είτε σε σφιχτό 4-3-3 με Σιμάνσκι και Γαλανόπουλο για παράδειγμα, είτε ακόμα και σε 4-4-2, το οποίο επίσης έχει στο μυαλό του ο Σέρβος κόουτς ειδικά αν αποκτηθεί ο Αραούχο.

Ο Εντσάμ με την πληθωρική παρουσία του μπορεί να αποδώσει σε κάθε σχηματισμό. Διαθέτοντας δυναμισμό, καλύπτοντας τους χώρους, βοηθώντας στην ανάκτηση της μπάλας, παίζοντας κάθετα, επιχειρώντας βαθιές μπαλιές και πατώντας στα όρια της αντίπαλης περιοχής, όπως προβλέπει η λογική ενός σύγχρονου κεντρικού μέσου. Η προσαρμοστικότητά του σε διαφορετικούς σχηματισμούς ήταν κάτι που είχε φανεί άλλωστε και στη Σέλτικ, εξελίσσοντας το παιχνίδι του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα