Super League 2 - Νότιος Όμιλος: Ανέβηκε δεύτερη η Παναχαϊκή, άφησε βαθμούς ο Απόλλων Σμύρνης

Newsroom
Super League 2 - Νότιος Όμιλος: Ανέβηκε δεύτερη η Παναχαϊκή, άφησε βαθμούς ο Απόλλων Σμύρνης

bet365

Η Παναχαϊκή πήρε σημαντική νίκη επί του ΟΦ Ιεράπετρας (2-0) και σκαρφάλωσε στη 2η θέση της βαθμολογίας του Νοτίου Ομίλου της Super League 2. Απώλεια βαθμών για τον Απόλλωνα Σμύρνης στο 0-0 με το Αιγάλεω, εύκολα τα Χανιά 2-0 την Προοδευτική.

Μεγάλη νίκη επί του ΟΦ Ιεράπετρας πήρε η Παναχαϊκή, η οποία επικράτησε με 2-0 στην Πάτρα, επέστρεψε στα τρίποντα και ανέβηκε στη 2η θέση του Νοτίου Ομίλου της Super League 2 πιάνοντας την πρωτοπόρο Κηφισιά, η οποία ωστόσο περιμένει την τύχη των αναμετρήσεων της με Ηρόδοτο και Ολυμπιακό Β', με την ομάδα της Πάτρας να έχει συνολικά τρία ματς περισσότερα. Ο Απόλλων Σμύρνης έπεσε τρίτος καθώς έμεινε στο 0-0 με το Αιγάλεω, ενώ εύκολο απόγευμα είχαν τα Χανιά που νίκησαν με 2-0 την Προοδευτική στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής.

Απόλλων Σμύρνης - Αιγάλεω 0-0

Το θέαμα στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά φτωχό με τον Απόλλωνα Σμύρνης και το Αιγάλεω να μην πιάνουν καλή απόδοση, πηγαίνοντας χωρίς σκορ στα αποδυτήρια. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Ελαφρά Ταξιαρχία απείλησε με ένα σουτ του Πατάπη, το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο και μια κεφαλιά του Σίγκνεβιτς που δεν βρήκε στόχο επίσης. Ο Απόλλων πίεσε στα τελευταία λεπτά αλλά δεν «ξεκόλλησε» από το 0-0 με αποτέλεσμα να δει την Παναχαϊκή να τον προσπερνάει στη 2η θέση.

Απόλλων Σμύρνης (Τάτσης): Κότσαρης, Λούι, Ντομίνγκες, Τσελεπίδης, Κοροβέσης, Φατιόν, Χαλίμι, Πατάπης (75′ Κρητικός), Παπαγεωργίου (58′ Ερέρα), Μωραΐτης (58′ Κουάδρα), Σίγκνεβιτς

Αιγάλεω (Γράφας): Σκαφίδας, Χοτζάλι, Σκεντεράι (68′ Νικολακόπουλος), Φουρλάνος, Παπανικόλας, Σταματάκης (75′ Πιαστόπουλος), Μπαστιάνος, Τσίτσαρης, Κολλάς, Τσιλιγκίρης, Πολυχρόνης (85′ Παλτόγλου)

Παναχαϊκή - ΟΦ Ιεράπετρας 2-0

Σκόρερ: 36', 76' Κέρι

Η Παναχαϊκή ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο πρώτο μέρος και θα μπορούσε να είχε σκοράρει περισσότερα του ενός γκολ απέναντι στον ΟΦΙ. Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήταν με την προσπάθεια του Αλεξόπουλου που απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Κυρίτσης, όμως η πίεση των γηπεδούχων έφερε το 1-0 στο 36' με τον Κέρι, ο οποίος με μια ωραία ενέργεια έδωσε το προβάδισμα στην Παναχαϊκή. Η ομάδα της Πάτρας συνέχιζε να έχει την υπεροχή. έχοντας ακόμα μια ευκαιρία με τον Μυτίδη λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Αυτός που «καθάρισε» τη νίκη για τους Αχαιούς ήταν ξανά ο Κέρι, ο οποίος στο 76' με διπλή προσπάθεια έγραψε το τελικό 2-0 που ανέβασε την Παναχαϊκή στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Παναχαϊκή (Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Τοπάλ, Τσακμάκης, Ρουγκάλας, Στεργίδης (65′ Τριμμάτης), Κωνσταντακόπουλος, Τσιάρας (75′ Λινάρδος), Αλεξόπουλος, Κέρι (81′ Π. Καρακλάιτς), Ν. Καρακλάιτς (65′ Μπουρλάκης), Μυτίδης (81′ Σίλβα)

ΟΦ Ιεράπετρας (Διγκόζης): Κυρίτσης, Καραγιάννης, Στάμου, Ίτσιος, Ζήσης, Χιμένεθ (67′ Γκομπερβίγιε), Καλλιτσουνάκης, Μηλιώτης, Μούλερ (67′ Παπαδάκης), Βουό, Μπλανκ Καζάου (81′ Καραμπέτσος)

Χανιά - Προοδευτική 2-0

Σκόρερ: 5' Μπουρσέλης, 56' Μάναλης

Η ομάδα των Χανίων κατάφερε να πάρει αρκετά νωρίς το προβάδισμα καθώς μόλις στο 5' ο Μπουρσέλης με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ βρήκε δίχτυα για το 1-0. Οι Κρητικοί είχαν το πάνω χέρι, έχοντας στη συνέχεια πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να βρουν ένα δεύτερο τέρμα και να τελειώσουν το ματς καθώς η Προοδευτική δεν φαινόταν ότι θα μπορούσε να αντιδράσει. Και αυτός που χρίστηκε τελικά σκόρερ ήταν ο Μάναλης, ο οποίος μπορεί στο 49' να είχε δοκάρι, όμως στο 56' με γυριστό σουτ έκανε το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ, με τα Χανιά να επιστρέφουν στις νίκες και την Προοδευτική να παραμένει στη διακεκαυμένη ζώνη.

Χανιά (Μαναρώλης – Λαμπράκης): Κατσιμήτρος, Ιμεραλιλάι, Ρότσα, Γιαμπερέ, Ναζίμ, Μπάτζιος, Μπουτσάκης, Πολίτης, Τσέλιος, Μπουρσέλης, Μάναλης

Προοδευτική (Νικοπολίδης): Καραργύρης, Αλεξίου, Καρρίκι, Φαζός, Πάβλας, Μεγαρίτης, Αγγελόπουλος, Παυλίδης, Γιαννιτσάνης, Σινγκ, Νταβιώτης

Πρόγραμμα και αποτελέσματα 10ης αγωνιστικής του Νοτίου Ομίλου:

Σάββατο 7/1
Επισκοπή - Καλλιθέα (Δεν ξεκίνησε)
Ολυμπιακός Β' - Κηφισιά (Διακοπή)
Ηρόδοτος - ΑΕΚ Β' (Δεν ξεκίνησε)
Καλαμάτα - ΠΑΟ Ρουφ 3-0

Κυριακή 8/1
Χανιά - Προοδευτική 2-0
Παναχαϊκή - ΟΦ Ιεράπετρας 2-0
Απόλλων Σμύρνης - Αιγάλεω 0-0
Ρεπό: Ηλιούπολη

Βαθμολογία

1. Κηφισιά 21 (7 ματς)
-----------------------------
2. Παναχαϊκή 21 (10 ματς)
3. Απόλλων Σμύρνης 20 (9 ματς)
4. ΟΦ Ιεράπετρας 18 (9 ματς)
5. Καλαμάτα 17 (9 ματς)
6. Καλλιθέα 16 (7 ματς)
7. Χανιά 16 (9 ματς)
8. Ηλιούπολη 14 (9 ματς)
9. Αιγάλεω 11 (10 ματς)
10. Ολυμπιακός Β' 8 (8 ματς)
11. ΑΕΚ Β' 8 (8 ματς)
------------------------------
12. Προοδευτική 6 (9 ματς)
13. Ηρόδοτος 3 (8 ματς)
14. Επισκοπή 2 (7 ματς)
15. ΠΑΟ Ρουφ 0 (9 ματς)

Επόμενη αγωνιστική (11η)

Παρασκευή (13/1)
ΑΕΚ Β' - Ολυμπιακός Β'

Σάββατο (14/1)
Κηφισιά - Παναχαϊκή

Κυριακή 15/1
ΠΑΟ Ρουφ - Απόλλων Σμύρνης
Αιγάλεω - Ηλιούπολη
ΟΦ Ιεράπετρας - Χανιά
Προοδευτική - Επισκοπή

Δευτέρα 16/1
Καλλιθέα - Καλαμάτα

Ρεπό: Ηρόδοτος

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα