Η Ξάνθη δεν δήλωσε συμμετοχή στην SL2 ακριβώς 20 χρόνια μετά το πρώτο της ευρωπαϊκό ματς (vid)

Newsroom
 Η Ξάνθη δεν δήλωσε συμμετοχή στην SL2 ακριβώς 20 χρόνια μετά το πρώτο της ευρωπαϊκό ματς (vid)

bet365

Η Ξάνθη έπαιξε με τη Λάτσιο στις 19 Σεπτεμβρίου του 2002 και 20 χρόνια μετά ενημέρωσε πως αδυνατεί να κατέβει στη Super Leageue 2.

Αβέβαιο είναι το μέλλον της Ξάνθης, μετά τη σημερινή απόφαση της ομάδας να μην κατέβει στο πρωτάθλημα της Super League 2. Επί της ουσίας το club «γονάτισε» από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που το μαστίζουν και ενημέρωσε σχετικά τις αρμόδιες αρχές.

Μάλιστα, κατά ένα παιχνίδι της τύχης, το «κακό» που βρήκε τον σύλλογο συνέπεσε από την επέτειο της πρώτης του συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Ηταν λοιπόν 19 Σεπτεμβρίου του 2002 όταν η Ξάνθη με τον Νίκο Καραγεωργίου στον πάγκο της έπαιξε στο Ολίμπικο της Ρώμης με τη Λάτσιο του Ρομπέρτο Μαντσίνι για τον πρώτο γύρο του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και πήρε το «βάπτισμα του πυρός», σε μία αναμέτρηση που ηττήθηκε 4-0 (Σέζαρ, Μανφρεντίνι, Σιμεόνε Ιντσάγκι, Λόπες τα γκολ της).

Πλέον 20 χρόνια μετά οδηγείται στα ερασιτεχνικά.

Οι συνθέσεις εκείνης της αναμέτρησης, ενώ η ρεβάνς έληξε χωρίς σκορ.

ΛΑΤΣΙΟ: Περούτσι, Οντο, Μιχαΐλοβιτς, Σέζαρ, Φερνάντο Κόουτο (75' Νέγκρο), Φιόρε (61' Καστρομάν), Μπάτζο, Στάνκοβιτς, Μανφρεντίνι, Λόπεθ (70 Κιέζα), Ιντσάκι.
ΞΑΝΘΗ: Μπούτσεκ, Σφακιανάκης, Κορδονούρης, Βάλλας, Παπαδημητρίου, Ζαπρόπουλος, Ζωγραφάκης (64' Πέτρου), Λάιτνερ (61' Πρίττας), Ουακίλι, Μπα (72' Γελαδάρης), Λαμπριάκος.

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα