Super League 2: Δικαίωση για τη Ρόδο και αφαίρεση βαθμών για τη Ζάκυνθο

Newsroom
Super League 2: Δικαίωση για τη Ρόδο και αφαίρεση βαθμών για τη Ζάκυνθο

bet365

Δεκτή έκανε ο δικαστής της Super League 2 την ένσταση της Ρόδου για το ματς με τη Ζάκυνθο και έτσι η ομάδα των Ιονίων Νήσων τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών.

Ο αγώνας είχε λήξει με νίκη της ομάδας των Ιονίων (5-0). Με τη σχετική απόφαση κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ της Ρόδου ενώ από τη Ζάκυνθο αφαιρούνται και επιπλέον τρεις βαθμοί. Η ένσταση αφορούσε τη χρησιμοποίηση λιγότερων Ελλήνων ποδοσφαιριστών από τον αριθμό που προβλέπεται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Αποφάσεις Μονομελούς (Πειθαρχικό Όργανο της Super League 2) 15.4.2022

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

• ΔΕΧΕΤΑΙ την ένσταση της ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ ως ουσία βάσιμη. ΤΙΜΩΡΕΙ την ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΣ με τις πειθαρχικές ποινές α) απώλεια του αγώνα που διεξήχθη στις 6.3.22 για την 22η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Betsson Super League, μεταξύ αυτής και της ενισταμένης ΠΑΕ Ρόδος με τέρματα 0-3. Β) με αφαίρεση 3 βαθμών από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 και γ) χρηματικό πρόστιμο 8.000€

• ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ Β ευθύνεται για τις αποδιδόμενες σε αυτήν πειθαρχικές παραβάσεις. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ Β τις πειθαρχικές ποινές α) Χρηματικό πρόστιμο 5000€, β) Χρηματικό πρόστιμο 1000€ και γ) 1000€. ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή 6000€ (αγώνας 16.2.2022 με ΠΑΕ Πανσερραϊκός).

• ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΗΡΟΔΟΤΟΣ και τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΙΡΙΜΠΗ από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση (αγώνας 27.2.22 με ΟΦ Ιεράπετρας).

• ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ για το αδίκημα της μη αναγραφής και πρόσληψης προπονητή (αγώνας 13.3.22 με ΠΑΕ Επισκοπή).

• ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ και ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΝΤΑΣ τέλεσαν την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ χρηματική ποινή 5000€. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΑΝΤΑ την πειθαρχική ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια επί δυο αγωνιστικές ημέρες (αγώνας 13.3.22 με ΠΑΕ Εργοτέλης).

• ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΣ και ο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ τέλεσαν την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον διωκόμενο ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΚΟΡΩΝΙΟ χρηματική ποινή 2500€ για κάθε παράβαση και συνολικά 3.750€, κατά συγχώνευση ποινών, της ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΣ καθισταμένης εις ολόκληρο και αλληλέγγυα υπεύθυνης για την πληρωμή της ανωτέρω χρηματικής ποινής. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΣ χρηματική ποινή 100€ (αγώνας 13.3.22 με ΠΑΕ Κηφισιά).

• ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ για το αδίκημα της μη αναγραφής και πρόσληψης προπονητή (αγώνας 12.3.22 με ΠΑΕ Ζάκυνθος).

• ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΝΕΩΝ τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση για το αδίκημα της μη αναγραφής και πρόσληψης προπονητή, ο οποίος να κατέχει δελτίο πιστοποίησης που προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις και των άρθρων του Κανονισμού Προπονητών Ποδοσφαίρου. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟ ΝΕΩΝ τη χρηματική ποινή 2.000€ (αγώνας 12.3.22 με ΠΑΕ Καλαμάτα Νέων).

• ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ για το αδίκημα της μη αναγραφής και πρόσληψης προπονητή (αγώνας 13.3.22 με ΠΑΕ Καλλιθέα).

• ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ για το αδίκημα της μη αναγραφής και πρόσληψης προπονητή. ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ την χρηματική ποινή 10.050€ (αγώνας 16.3.22 με ΠΑΕ ΑΕΚ Β).

• ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ για το αδίκημα της μη αναγραφής και πρόσληψης προπονητή (αγώνας 9.3.22 με ΠΑΕ Ρόδος).

• ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΝΕΩΝ για το αδίκημα της μη αναγραφής και πρόσληψης προπονητή (αγώνας 5.3.22 με ΠΑΕ Βέροια ΝΠΣ Νέων).

• ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ για το αδίκημα της μη αναγραφής και πρόσληψης προπονητή (αγώνας 9.3.22 με ΠΑΕ ΟΦ Ιεράπετρας).

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα