Ο 26χρονος αμυντικός Παναγιώτης Αρναούτογλου στο Gazzetta: «Όταν δεν αμείβεσαι, δεν είναι ντροπή να πας να εργαστείς»

Ο 26χρονος αμυντικός Παναγιώτης Αρναούτογλου στο Gazzetta: «Όταν δεν αμείβεσαι, δεν είναι ντροπή να πας να εργαστείς»

bet365

Ο Παναγιώτης Αρναούτογλου αποχώρησε από τον Ηρόδοτο όπου δεν αμειβόταν και για να μην αφήσει στην άκρη τις σπουδές που χρηματοδοτεί ο ίδιος, μέχρι νεωτέρας βοηθάει στην οικογενειακή επιχείρηση με μεταφορές / παραδόσεις με οχήματα βαρέου τύπου.

Προ ημερών, ενώπιον της ΠΕΕΟΔ (Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών) της ΕΠΟ, ο δικηγόρος Γιώργος Καλούδης εκπροσώπησε τον αμυντικό του Ηροδότου, Παναγιώτη Αρναούτογλου, ο οποίος είχε καταθέσει προσφυγή διεκδικώντας δεδουλευμένα. Ο Καλούδης, προτού δοθεί αναβολή για τις 9 Μαΐου, ανέφερε: «Έλαβα ένα e-mail από τον ποδοσφαιριστή το οποίο δεν περιποιεί τιμή στο ποδόσφαιρο. Ο ίδιος εργάζεται πλέον ως οδηγός φορτηγού σε εταιρεία και παραδίδει τυροκομικά προϊόντα για να επιβιώσει. Είναι σε άθλια οικονομική κατάσταση. Τον έδιωξαν από το σπίτι στο Ηράκλειο και του οφείλονται 13.000 ευρώ...».

Το Gazzetta επικοινώνησε με τον 26χρονο αμυντικό, ο οποίος αφού εξήγησε τι ακριβώς ισχύει γύρω από τη νέα του... εργασία, τοποθετήθηκε για την κατάσταση που βίωσε ο ίδιος, αλλά κι αυτή που προφανέστατα βιώνουν τόσοι και τόσοι ποδοσφαιριστές αυτής της Super League 2...

«Έκανα προσφυγή διότι τα χρήματα που μας όφειλαν ήταν αρκετά. Μας έλεγαν ότι θα τα πάρουμε αργότερα κι έκανα υπομονή, ώσπου δεν άντεξα. Είπα ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Θα ήθελα βέβαια να πω ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον Ηρόδοτο, αλλά σε πολλές ομάδες. Εγώ παθαίνω το ίδιο πράγμα για τρίτη - τέταρτη φορά μακριά από το σπίτι μου. Στα 26 μου, είναι η πρώτη φορά που αποφάσισα να κινηθώ έτσι. Νομικά δηλαδή. Έκανα υπομονή, περίμενα να φτιάξουν τα πράγματα γιατί κακά τα ψέματα είναι το όνειρό μας να παίζουμε μπάλα. Πρώτη φορά όμως δεν άντεξα ψυχολογικά.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Δεν είναι πως δεν έχω να φάω. Υπάρχει μια οικογενειακή επιχείρηση, στην οποία αποφάσισα να πάω να βοηθήσω, από τη στιγμή που δεν είχα ομάδα, από τη στιγμή που έμεινα χωρίς δουλειά. Όταν κάνεις μια δουλειά και δεν αμείβεσαι, δεν είναι ντροπή να πας να κάνεις κάτι άλλο. Σε αυτή λοιπόν την οικογενειακή επιχείρηση κάνουμε μεταφορές / παραδόσεις με οχήματα βαρέου τύπου. Από μετακομίσεις μέχρι παραδόσεις πραγμάτων σε σούπερ μάρκετ. Ε, αποφάσισα να βοηθήσω και να βοηθηθώ.

Ξαναλέω ότι πρώτη φορά κινήθηκα νομικά και δεν φυσικά δεν ζητάω τίποτα περισσότερο από ό,τι είχα συμφωνήσει. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν η φιλοδοξία μου να κάνω προσφυγή, να αφήσω πίσω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Αυτό κάνει κακό και σ' εμένα, από τη στιγμή που για μεγάλο διάστημα θα είμαι ανενεργός. Ήταν ωστόσο μια συνειδητή απόφαση. Δεν το ανεχόμουν πλέον ως προσωπικότητα, ήταν θέμα αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας. Μιλάμε υποτίθεται για επαγγελματική κατηγορία, για τον προθάλαμο της κορυφαίας κατηγορίας και τόσοι πολλοί ποδοσφαιριστές δεν λαμβάνουν χρήματα.

1Όταν ήμουν μικρός έπαιζα στη δεύτερη ομάδα της Καρλσρούης. Στη Γερμανία οι ποδοσφαιριστές παίρνουν χρήματα ακόμα και όταν μιλάμε για ημιεπαγγελματική κατηγορία. Δεν γίνεται να συμβαίνει αυτό στη Γερμανία και στη χώρα μας να υπάρχει αυτή η κατάσταση. Και χρόνο με τον χρόνο τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα. Είναι και κάτι ακόμα που με οδήγησε στην απόφασή μου. Όταν παίζεις ποδόσφαιρο, υποχρεώνεσαι να αφήσεις τις σπουδές. Δεν μπορείς εύκολα να τα συνδυάσεις τα δύο. Εγώ λοιπόν αποφάσισα να γραφτώ στο ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών, το οποίο ναι μεν είναι Δημόσιο και μπορείς να το κάνεις διαδικτυακά, αλλά απαιτείται να δοθούν κάποια χρήματα. Τι να τους έλεγα λοιπόν; Δεν έχω να σας τα δώσω γιατί δεν με πληρώνει η ομάδα μου; Με άλλα λόγια, ούτε μπάλα, ούτε σπουδές.

Θα ήθελα να πω ότι δεν σκοπεύω να τα παρατήσω. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι επαγγελματικά, απλά θα προσέξω να αποδεχτώ μια πρόταση το καλοκαίρι που θα μου εξασφαλίσει πραγματικά επαγγελματικές συνθήκες σε αντίθεση με αυτές που βρήκα την φετινή σεζόν. Για να είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της νέας σεζόν θα πρέπει να διατηρηθώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Θα συνεχίσω αν βρω την πρόταση που με καλύπτει. Για να μπορέσω όμως να είμαι έτοιμος τη νέα σεζόν, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διατηρηθώ σε καλή κατάσταση. Πώς θα γίνει αυτό; Θα πρέπει να κάνω εξτρά προπονήσεις, να βρω γυμναστή κι αυτό φυσικά απαιτεί χρήματα. Έπρεπε λοιπόν να εργαστώ. Αν κάποιο παιδί ζητούσε τη συμβουλή μου, για το αν αξίζει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, δεν θα το αποθάρρυνα. Θα του έλεγα να κυνηγήσει το όνειρό του, αρκεί να μην επικεντρωθεί μόνο σ' αυτό. Το ποδόσφαιρο διαρκεί για κάποια χρόνια. Μετά τι θα κάνει; Υπάρχει και ζωή μετά το ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ όταν ήμουν μικρός αυτό δεν το καταλάβαινα. Το θέμα είναι ότι στη χώρα μας ένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να λειτουργήσει επαγγελματικά σε μια επαγγελματική κατηγορία. Και οι ομάδες από την πλευρά τους έχουν πενιχρά έσοδα. Δεν μπορούν να είναι βιώσιμες. Οι παίκτες δεν πληρώνονται όπως τους αξίζει κι αυτό είναι αδικία.

Δεν είναι τυχαίο που τόσα και τόσα παιδιά της Super League 2 αλλάζουν ομάδα κάθε χρόνο. Σπάνια θα δεις να μείνουν στην ίδια αρκετά χρόνια. Αυτό κάτι λέει. Τη μια χρονιά Καβάλα, την άλλη Κρήτη, την άλλη Αθήνα. Δεν γίνεται να μη στεριώνει πουθενά. Αυτό δεν το θέλουν οι παίκτες, δεν θέλουν να αλλάζουν ομάδα κάθε χρόνο. Θα ήθελα να πω και κάτι τελευταίο. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, τα παιδιά του ΠΣΑΠΠ ως σύνδεσμος κάνουν μια προσπάθεια που είναι κάτι περισσότερο από φιλότιμη. Προσπαθούν να αλλάξουν την κατάσταση και τους αξίζουν συγχαρητήρια γι' αυτό που κάνουν».

* Ο Παναγιώτης Αρναούτογλου είχε φέτος 12 συμμετοχές και ένα γκολ με τον Ηρόδοτο. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Απόλλωνα Σμύρνης, Καλλονή, Πανελευσινιακό, Κισσαμικό, Καβάλα και ΟΦ Ιεράπετρας.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα