Καπέλ στο Gazzetta: «Έχω ανταλλάξει φανέλες με Μέσι και Ρονάλντο, τώρα έχω κίνητρο να σώσω τον Ηρόδοτο»

Δημήτρης Βέργος
Καπέλ στο Gazzetta: «Έχω ανταλλάξει φανέλες με Μέσι και Ρονάλντο, τώρα έχω κίνητρο να σώσω τον Ηρόδοτο»

bet365

Η μεταγραφική «βόμβα» του Ηρόδοτου, Ντιέγο Καπέλ μιλάει στο Gazzetta για τη μεγάλη του καριέρα, για το ενδιαφέρον Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο παρελθόν και για το πως πήρε την απόφαση να συνεχίσει στην ομάδα της Super League 2.

Αναμφισβήτητα το πιο λαμπερό όνομα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα της Super League 2 δεν είναι άλλο από εκείνο του Ντιέγο Καπέλ. Μπορεί να βρισκόταν χωρίς ομάδα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ωστόσο ο 34χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός, ο οποίος υπέγραψε μέσα στον Φεβρουάριο στον Ηρόδοτο αποτέλεσε μια μεταγραφική βόμβα για τα δεδομένα της κρητικής ομάδας και της κατηγορίας γενικότερα. Ο Καπέλ στα τέλη της δεκαετίας του 2000 αποτέλεσε μέλος της μεγάλης ομάδας της Σεβίλλης, με την οποία κατέκτησε δύο Κύπελλα UEFA, ένα ισπανικό Κύπελλο και ένα ισπανικό Σούπερ Καπ. Εκείνη την περίοδο είχε και δύο συμμετοχές με την τρομερή ομάδα της Εθνικής Ισπανίας, ενώ στη συνέχεια πήγε στη Σπόρτινγκ, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο, αλλά και στην Τζένοα και έπειτα πήρε ακόμα έναν τίτλο με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο.

Ο 34χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός σε συνέντευξη του στο Gazzetta μίλησε για τη μεγάλη καριέρα που είχε και τους μεγάλους αντιπάλους που αντιμετώπισε, αλλά και πως επέλεξε τον Ηρόδοτο και τη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου για να συνεχίσει την καριέρα του. Γιατί είναι πραγματικά εντυπωσιακό ένας παίκτης που αντιμετώπιζε τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο πριν από δέκα και κάτι χρόνια στην Πριμέρα Ντιβισιόν να έρχεται στην Ελλάδα έχοντας κίνητρο, όπως ο ίδιος τονίζει, για να βοηθήσει τον Ηρόδοτο στη μάχη της παραμονής της Super League 2. Επίσης αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού πριν από μερικά χρόνια, αλλά και στον Μανόλο Χιμένεθ τον οποίο έχει στην καρδιά του καθώς υπό τις οδηγίες του καθιερώθηκε και εξελίχθηκε στη Σεβίλλη.

«Απίστευτος ο τρόπος που με υποδέχθηκαν στον Ηρόδοτο»

Ο Καπέλ στο Ηράκλειο για τον Ηρόδοτο

Ενάμιση χρόνο βρισκόταν χωρίς ομάδα ο Καπέλ με τελευταίο ποδοσφαιρικό του σταθμό τη Μάλτα φορώντας για λίγο τη φανέλα της Μπιρκιρκάρα. Όπως εξήγησε στο Gazzetta, είχε προτάσεις αλλά ήθελε να πάει κάπου όπου θα ήταν πραγματικά χαρούμενος και όχι απλά να επιλέξει έναν οποιονδήποτε σταθμό της καριέρας του. Και η Ελλάδα ήταν ένας προορισμός που τον ενδιέφερε.

«Το διάστημα αυτό ήταν πολύπλοκο. Είχα πολλές επιλογές για να πω την αλήθεια, όμως δεν έβρισκα αυτό που ήθελα πραγματικά. Η Ελλάδα ωστόσο ήταν μια καλή επιλογή για μένα, μια πολύ καλή νέα ευκαιρία. Είχαν προκύψει διάφορες περιπτώσεις αυτόν τον ενάμιση χρόνο, αλλά ήθελα να επιλέξω να πάω κάπου που θα ήμουν χαρούμενος», τόνισε ο 34χρονος Ισπανός εξτρέμ που δήλωσε ενθουσιασμένος από τον τρόπο που τον υποδέχθηκαν στην Κρήτη:

«Ως ποδοσφαιριστής ήταν πολύ όμορφο που επέστρεψα στα γήπεδα. Όλοι εδώ με υποδέχθηκαν με εξαιρετικό τρόπο και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Ο πρόεδρος με είχε πάρει τηλέφωνο και μου έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον. Μου έδωσε τη δυνατότητα να παίξω μετά από ενάμιση χρόνο και είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπό μου. Τους ευχαριστώ όλους στην ομάδα για την υποδοχή που μου επιφύλασσαν και για το γεγονός ότι με πίστεψαν. Επίσης στην ομάδα υπάρχει ένας σημαντικός στόχος, αυτός της παραμονής, κάτι που αποτελεί κίνητρο για μένα».

Φυσικά το γεγονός ότι ένας παίκτης που κουβαλάει μια τέτοια καριέρα βρίσκεται στον Ηρόδοτο, όπως είναι λογικό δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάζει τους συμπαίκτες του, με τον Καπέλ να προσθέτει:

«Ήταν απίστευτος ο τρόπος που με υποδέχθηκαν οι συμπαίκτες μου στον Ηρόδοτο. Όλοι ήξεραν τι έχω πετύχει στην καριέρα μου και θέλω από τη μεριά μου να βοηθήσω με την εμπειρία μου τον σύλλογο προκειμένου να πετύχει τον στόχο της σωτηρίας».

«Με ήθελαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο παρελθόν»

Δεν ήταν η πρώτη φορά όμως που το όνομά του συνδέθηκε με την Ελλάδα. Δύο φορές στο παρελθόν, μία ο Ολυμπιακός το 2016 και μία ο Παναθηναϊκός το 2017, όπως παραδέχθηκε ο Καπέλ, είχαν δείξει ενδιαφέρον:

«Υπήρξε ενδιαφέρον από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο παρελθόν, αλλά δεν προχώρησε. Από τον Ολυμπιακό είχαν ενδιαφερθεί την περίοδο που πήγα στην Άντερλεχτ. Δύο μέρες πριν υπογράψω εκεί μου έκαναν πρόταση, αλλά ήδη είχα κανονίσει τα πάντα με τον βελγικό σύλλογο. Όσο για τον Παναθηναϊκό, το ενδιαφέρον είχε προκύψει όταν έφυγα από την Άντερλεχτ. Μου είχαν μεταφέρει το ενδιαφέρον, αλλά εγώ τότε ήθελα να επιστρέψω στην Ισπανία».

«Όνειρο που έπαιξα στη Σεβίλλη, είμαι ευγνώμων για τον Χιμένεθ»

Ο Μανόλο Χιμένεθ κοουτσάρει την ΑΕΚ

Το όνομα του Καπέλ βέβαια ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένο με τη Σεβίλλη, την ομάδα στην οποία εκτίναξε την καριέρα του. Ανήκε στις ομάδες της Σεβίλλης που έφτασαν ως την κορυφή στο Κύπελλο UEFA ασχέτως αν τότε ο ίδιος δεν είχε συμμετοχή.

«Ήταν ένα όνειρο για μένα το ότι αγωνίστηκα στις μεγαλύτερες ομάδες της ιστορίας της Σεβίλλης. Ήμουν στο ξεκίνημα της καριέρας μου και στην πορεία κατάφερα να κερδίσω τη θέση μου στην ομάδα και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να παίξω σε μία τόσο μεγάλη ομάδα δίπλα σε μεγάλους παίκτες», ανέφερε ο Καπέλ.

Ο προπονητής για τον οποίο... στάζει μέλι όμως δεν είναι άλλος από τον Μανόλο Χιμένεθ, καθώς ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ ήταν εκείνος που καθιέρωσε τον Καπέλ στη Σεβίλλη.

«Ο Μανόλο ήταν ένας πολύ σημαντικός προπονητής στην ποδοσφαιρική μου καριέρα. Ήταν ο προπονητής μέσω του οποίου εξελίχθηκα, ωρίμασα και με βοήθησε πάρα πολύ. Είμαι ευγνώμων που συνεργάστηκα μαζί του».

Φυσικά ο Καπέλ δεν ξεχνάει και τη Σπόρτινγκ, τη δεύτερη μεγάλη αγάπη του μετά τη Σεβίλλη, καθώς στη Λισαβόνα έζησε μια υπέροχη τετραετία παίζοντας και εκεί σε πολύ υψηλό επίπεδο.

«Η Σπόρτινγκ είναι το δεύτερο σπίτι μου. Η Σεβίλλη είναι το σπίτι μου γιατί από εκεί αναδείχθηκα, αλλά τη Σπόρτινγκ τη νιώθω σαν δεύτερό μου σπίτι. Είχαμε μια τρομερή σεζόν συνολικά κατακτώντας το κύπελλο αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Οι οπαδοί με αγάπησαν και την ομάδα την έβαλα στην καρδιά μου. Η Σπόρτινγκ είναι πραγματικά ένα τεράστιο κλαμπ».

Αυτό που δεν συγκρίνει με τίποτα, όμως, ήταν οι δύο συμμετοχές του με την Εθνική Ισπανίας στη μεγάλη ομάδα της «Ρόχα» που έφτασε να κατακτήσει τα πάντα.

«Οι συμμετοχές με την Εθνική Ισπανίας είναι από τις σημαντικότερες και πιο χαρούμενες μέρες στην καριέρα μου. Ήταν φανταστικό το γεγονός ότι μου δόθηκε η ευκαιρία και έζησα την εμπειρία του να αγωνιστώ σε μία από τις καλύτερες Εθνικές όλων των εποχών. Βρέθηκα στην ίδια ομάδα με παίκτες όπως ο Ινιέστα, ο Τσάβι, ο Βίγια, ο Σέρχιο Ράμος, ο Κασίγιας που έγραψαν μια χρυσή σελίδα στην ιστορία με όσα πέτυχαν», υποστήριξε ο Καπέλ.

«Έχω ανταλλάξει φανέλες με Μέσι, Ρονάλντο και Ροναλντίνιο»

Ο Καπέλ με τον Ρονάλντο στο ματς Σεβίλλη-Ρεάλ Μαδρίτης

Στην καριέρα του ο Καπέλ δεν μπορεί να ξεχωρίσει κάποιο από όσα έχει πετύχει. Ένα από αυτά που του έχουν μείνει ωστόσο είναι τα ματς απέναντι σε Ροναλντίνιο, Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, με τους οποίους έχει έρθει αντιμέτωπος στα ισπανικά γήπεδα και έχει ανταλλάξει και φανέλα.

«Έχω αγωνιστεί σε αρκετά μεγάλα ποδοσφαιρικά βράδια. Σκέφτομαι πολλά. Το ντεμπούτο μου στην Πριμέρα Ντιβισιόν, το πρώτο μου επαγγελματικό γκολ απέναντι στην Μπαρτσελόνα, τα τρόπαια που κατέκτησα με τη Σεβίλλη. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο, όλα έχουν τη δική τους σημασία. Επίσης έχω αντιμετωπίσει μεγάλους ποδοσφαιριστές. Τον Μέσι, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Ροναλντίνιο. Είχα την τύχη να παίξω απέναντι σε αυτούς τους τεράστιους παίκτες και να ανταλλάξω φανέλα μαζί τους. Όταν τους αντιμετωπίζεις πρέπει να δώσεις τα πάντα και χρειάζεται να το απολαύσεις. Όταν δίνεις τα πάντα τότε μπορείς να τα καταφέρεις, αλλά σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα όταν παίζεις ως αντίπαλος εναντίον τους».

Πλέον ο στόχος του μετά από ενάμιση χρόνο είναι να επιστρέψει σε καλή κατάσταση και να βοηθήσει τον Ηρόδοτο να κερδίσει τη σωτηρία στη Super League 2.

«Θέλω να επανέλθω στο ανώτερό μου επίπεδο και να μπορέσω να βοηθήσω τον Ηρόδοτο να κερδίσει τη μάχη της παραμονής. Να απολαύσω το ποδόσφαιρο και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Ο στόχος της παραμονής δεν είναι εύκολος. Κάθε βδομάδα, σε κάθε παιχνίδι παίζουμε έναν τελικό. Αλλά στην ομάδα υπάρχει μεγάλη πίστη για τη σωτηρία, το κίνητρο είναι μεγάλο, απομένουν αρκετά παιχνίδια και όλοι ευελπιστούν πως στο τέλος η ομάδα θα καταφέρει να σωθεί».

@Photo credits: INTIME, Getty Images/Ideal Image
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα