Το πανόραμα στον Βόρειο Όμιλο της Super League 2: Η Βέροια αύξησε τη διαφορά στην κορυφή, γκέλες για Ξάνθη και Ηρακλή

Newsroom
Το πανόραμα στον Βόρειο Όμιλο της Super League 2: Η Βέροια αύξησε τη διαφορά στην κορυφή, γκέλες για Ξάνθη και Ηρακλή

bet365

Η Βέροια επικράτησε του Θεσπρωτού στο γήπεδό της και έτσι έφτασε στους 33 βαθμούς στην πρώτη θέση. Ήττα για Ηρακλή και ισοπαλία η Ξάνθη.

Η Βέροια ήταν η μεγάλη κερδισμένη της Κυριακής για τον Βόρειο Όμιλο της Super League 2 καθώς πήρε νίκη και μεγάλωσε τη διαφορά της από τη 2η ΑΕΛ. Από εκεί και πέρα ο Ηρακλής γκέλαρε χάνοντας από την Καβάλα και η Ξάνθη έμεινε στην ισοπαλία.

Βέροια - Θεσπρωτός 2-1

Σκόρερ: 32′ Φοφανά, 59′ Πασάς – 83′ Βασιλάκης

Την κούρσα στον Βόρειο όμιλο της Super League 2 συνεχίζει να οδηγεί η Βέροια, η οποία σημείωσε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της επικρατώντας με 2-1 του Θεσπρωτού. Η «Βασίλισσα του Βορρά» στο 32' με σουτ του Φοφανά κατάφερε να ανοίξει το σκορ, ενώ σχεδόν με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα «καθάρισε» και τη νίκη. Στο 59' ο Πασάς με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παππά γράφοντας το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά στο ματς στο 83' με κεφαλιά του Βασιλάκη, ο οποίος μείωσε σε 2-1, αλλά η Βέροια κράτησε το προβάδισμα ως το τέλος πανηγυρίζοντας ακόμα ένα τρίποντο.

Βέροια (Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας (86′ λ.τ Μούχαλης), Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Μπλέτσας, Μούργος (72′ Κούατενγκ), Γαβριηλίδης, Γιακουμάκης (89′ Καπνίδης), Φοφανά (72′ Ορφανίδης) και Πασάς (84′ Δημόπουλος).

Θεσπρωτός (Ρότσα): Παππάς, Βαλιέντε, Γώγος, Βασιλάκης, Γκανσιέρ, Λύγκας (63′ Μπονίγια), Κωνσταντίνου, Ντι Αλέσιο, Ζιώγας, Ραμίρες (84′ Βαταμίδης) και Σαραντίδης.

Απόλλων Πόντου - Ξάνθη 0-0

Για τέταρτη αγωνιστική μακριά από τις νίκες έμεινε η Ξάνθη, η οποία «κόλλησε» στο 0-0 στην έδρα του Απόλλωνα Πόντου. Στις εξέδρες του γηπέδου της Ξάνθης βρέθηκε και παρακολούθησε το παιχνίδι ο Ζόραν Βούλιτς, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί από τους Ακρίτες, οι οποίοι είχαν στον πάγκο τους ως υπηρεσιακό προπονητή τον Μιχαηλίδη μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Κεχαγιά. Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το προβάδισμα στο πρώτο μέρος με τον νεοαποκτηθέντα Αλί Μπαμπά, το σουτ του οποίου έβγαλε με δυσκολία ο Πίτκα, που χρειάστηκε και τη βοήθεια του δοκαριού. Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι, με τους παίκτες της Ξάνθης να μην μπορούν να βρουν έστω το ένα γκολ για να επιστρέψουν στις νίκες, μένοντας στο 0-0 και βλέποντας τη διαφορά από την πρωτοπόρο Βέροια να αυξάνεται στους εννιά βαθμούς.

Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Πάτι, Σουντουρά (79′ Λουφάκης), Ρούνεϊ, Ενομό, Νάσερ (79′ Δαλιανόπουλος), Τσιμίκας, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Ελλέ και Εσαλό (38′ Φράγκος).

Ξάνθη (Μιχαηλίδης): Ίτσο, Μιχαήλ, Τζανακάκης, Φαζός, Δόρης, Τσέλιος (85′ Θυμιάνης), Γκόμεζ (68′ Γκινσάρι), Δεληγιαννίδης, Γκάβριτς, Αλί Μπαμπά και Ιμπραΐμι (68′ Κρητικός).

Αναγέννηση Καρδίτσας – Πιερικός 2-0

Σκόρερ: 16′ Μπάλλας, 73′ Μπενγκόα

Το τρίτο σερί τρίποντο στο πρωτάθλημα που την ανέβασε στην 4η θέση, έχοντας και αρκετά παιχνίδια λιγότερα, σημείωσε η Αναγέννηση Καρδίτσας επικρατώντας με 2-0 του Πιερικού. Η ομάδα της Καρδίτσας, η οποία στο Κύπελλο έκανε τρομερή υπέρβαση φτάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά, πήρε σχετικά νωρίς προβάδισμα στο σκορ, με τον Μπάλλα, ο οποίος με κεφαλιά στο 16' νίκησε τον Τζήμα για το 1-0. Στο δεύτερο μέρος η Αναγέννηση κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη της στο 73' όταν ο Μπενγκόα με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Αμανατίδης): Γκέκας, Καρανίκας, Γκόλιας, Λαρρέα, Σταμόπουλος, Πλέγας, Μπάλλας, Μπραμπίγια, Πολίτης, Μπενγκόα και Μπιανκόνι.

Πιερικός (Βαζάκας): Τζήμας, Τοπαλίδης, Παντελιάδης, Γιαλαμίδης, Τόσκας, Χαρτσιάς, Σουντάρ, Χαντζάρας, Β. Παπαδόπουλος, Φωκαΐδης και Μπουόλι.

Απόλλων Λάρισας-Ολυμπιακός Βόλου 1-1

Σκόρερ: 8' Νούσιος - 49' Κότος

Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο είχε το παιχνίδι του Απόλλωνα Λάρισας με τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι γηπεδούχοι έκαναν στο 8' το 1-0 με κεφαλιά του Νούσιου και στο 49' ήρθε το 1-1 με κεφαλιά του Κότου.

Στο 63' ο Μανάφοβ έκανε τη σέντρα και η η μπάλα κόντραρε στον Κοζού. Στη συνέχεια πήγε στο δοκάρι και την αγκαλιά του Αστρά του Απόλλωνα Λάρισας!

Απόλλων Λάρισας (Γράφας): Αστράς, Λίταινας (69′ λ.τ Σούλτσε), Τιμπουέ, Γιαννίτσης, Νούσιος, Κοζού, Καλούσης, Κ. Χατζής, Μπαλογιάννης, Λούκας και Λεμάνγκρ.

Ολυμπιακός Βόλου (Βούζας): Βούγιοβιτς, Σκοπελίτης, Μανάφοβ, Φιλίποβιτς, Στάμου, Ντος Σάντος, Κόλα (39′ Κότος), Ν. Χατζής (42′ Κατσούκης), Κουντουριώτης, Ρόχα και Βερνάρδος.

Πανσερραϊκός-Αλμωπός Αριδαίας 1-3

Σκόρερ: 68' Κανίς - 47', Ρόβας, 88' Σουλιώτης και 92' Πέττας

Ο Αλμωπός Αριδαίας αφού νίκησε τον Ολυμπιακό Β' πέρασε και από την έδρα του Πανσερραϊκού. Οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο σκορ από το 47' με το 0-1 με σουτ του Ρόβα για να ισοφαρίσει ο Κανίς με σουτ στο 68'. Στο 88' ο Σουλιώτης με κεφαλιά και στο 92' ο Πέττας με σουτ διαμόρφωσαν το τελικό 1-3.

Να τονιστεί πως ο τεχνικός του Αλμωπού Αριδαίας, Γιώργος Τυριακίδης, ήταν στην εξέδρα. Και αυτό διότι τις προηγούμενες βρέθηκε σε θετικός στον Covid-19.

Πανσερραϊκός (Διγκόζης): Καβουσάκης, Κασμερίδης, Καρασαλίδης, Ζέρης, Πίντο, Έππας, Ντίαζ, Μαρκιόνι, Ανάκογλου, Μέσσι και Κανίς.

Αλμωπός Αριδαίας (Καραϊσαρίδης): Παϊτέρης, Καράμπελας, Σέχου, Σουλιώτης, Πρίκας, Ασλαμπάλογλου, Κολλαράς, Παρασκευάς, Γιουκούδης, Μπακουτσής και Ρόβας.

Ηρακλής-Καβάλα 1-2

Σκόρερ: 68' Τόμας - 15' αυτογκόλ Παλαβράκης, 90' Σαμπανίδης

Γκέλα για τον Ηρακλή και μάλιστα στην έδρα του με την ήττα με 2-1 από την Καβάλα. Ο Γηραιός στο 3' είχε δοκάρι μετά από προσπάθεια του Τότσκα. Η Καβάλα πήρε κεφάλι στο σκορ στο 15' με αυτογκόλ του Παλαβράκη και βρήκε το 2ο γκολ στο 90' με τον Σαμπανίδη. Στο 68' ο Ηρακλής είχε σκοράρει με πέναλτι του Τόμας.

Ηρακλής (Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Πανάγου, Χουσιέλ, Πήλιος, Πατράλης, Μ. Παπαστεριανός, Κάκκο, Τόμας, Καρτσαμπάς, Ζγουρής και Τότσκα (60′ Μπαστακός).

Καβάλα (Νούρι): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Πανουργιάς, Αρμάλας, Στίκας, Σταμένκοβιτς, Γροσδάνης, Σαμπανίδης, Μούσια, Μπελεβώνης και Έμπερτ.

Η βαθμολογία

1. Βέροια 33 (14 ματς)
------------------------
2. ΑΕΛ 27 (14 ματς)
3. Ξάνθη 24 (12 ματς)
4. Αναγέννηση Καρδίτσας 22 (10 ματς)
5. Ολυμπιακός Β' 21 (14 ματς)
6. Αλμωπός Αριδαίας 21 (14 ματς)
7. Νίκη Βόλου 19 (14 ματς)
8. Θεσπρωτός 18 (14 ματς)
9. Ηρακλής 16 (12 ματς)
10. Πιερικός 14 (15 ματς)
11. ΠΑΟΚ Β' 14 (11 ματς)
12. Τρίκαλα 13 (12 ματς)
13. Απόλλων Πόντου 13 (14 ματς)
------------------------------
14. Πανσερραϊκός 13 (12 ματς)
15. Απόλλων Λάρισας 10 (14 ματς)
16. Ολυμπιακός Βόλου 10 (13 ματς)
17. Καβάλα 9 (12 ματς)

Η επόμενη αγωνιστική (17η)

Κυριακή (6/2)

Ξάνθη - Αναγέννηση Καρδίτσας (15.00)
Θεσπρωτός - Απόλλων Πόντου (15.00)
Καβάλα - Βέροια (15.00)
Αλμωπός Αριδαίας - Ηρακλής (15.00)
Νίκη Βόλου - Πανσερραϊκός (15.00)
Ολυμπιακός Βόλου - Ολυμπιακός Β' (15.00)
ΠΑΟΚ Β' - Απόλλων Λάρισας (15.00)
ΑΟ Τρίκαλα - ΑΕΛ (15.00)

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα