ΕΠΟ: Εκδικάστηκε στο Διαιτητικό η αίτηση αναψηλάφησης της υπόθεσης με την ΑΕΛ, από Παρασκευή η απόφαση

ΕΠΟ: Εκδικάστηκε στο Διαιτητικό η αίτηση αναψηλάφησης της υπόθεσης με την ΑΕΛ, από Παρασκευή η απόφαση

Δημήτρης Τομαράς
ΕΠΟ: Εκδικάστηκε στο Διαιτητικό η αίτηση αναψηλάφησης της υπόθεσης με την ΑΕΛ, από Παρασκευή η απόφαση

bet365

Η ΕΠΟ έκανε αίτηση αναψηλάφησης για να... μπλοκάρει την προσφυγή του Aλέξη Κούγια στην Επιτροπή Δεοντολογίας για την έκπτωση των Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρη και η υπόθεση εκδικάστηκε την Τρίτη.

Η ΕΠΟ είχε ουσιαστικά στραφεί κατά της ΑΕΛ ζητώντας αίτηση αναψηλάφησης για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ που είχε δικαιώσει τη θεσσαλική ομάδα στο θέμα της μη χορήγησης άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα της SL2 των ΠΑΕ της Football League που προβιβάστηκαν χωρίς αγωνιστικά κριτήρια και τους επέτρεψε, παρά την ποινή, να κάνουν μεταγραφές.

Το Διαιτητικό είχε εκδικάσει στις 28 Σεπτεμβρίου την προσφυγή της ΑΕΛ κατά της ΕΠΟ. Η ΠΑΕ ΑΕΛ είχε κάνει και αίτημα περί έκπτωσης των μελών της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, που είναι στο ΔΣ της ΕΠΟ και δη του προέδρου Παναγιώτη Δημητρίου, του αντιπροέδρου Στέργιου Αντωνίου και του ταμία, Κλέαρχου Τζαφέρη.

Η απόφαση του Διαιτητικού δικαίωσε την ΑΕΛ στο σκέλος της αδειοδότησης των ομάδων της Football League αλλά όχι στο σκέλος της έκπτωσης των μελών της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ. Eτσι, η θεσσαλική ΠΑΕ κίνησε τις διαδικασίες για να φτάσει η υπόθεση της έκπτωσης των τριών στελεχών της ΕΠΟ στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε το απόγευμα της Τρίτης και δόθηκε προθεσμία μέχρι την Πέμπτη για υπομνήματα. Η απόφαση θα βγει από την Παρασκευή και μετά.

Στην εκδίκαση της Τρίτης υπήρξαν και αντιπαραθέσεις μεταξύ του Κούγια και του νομικού επιτελείου της ΕΠΟ. Την ομοσπονδία εκπροσώπησε και ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως «το Διαιτητικό Δικαστήριο έλαβε αντιφατικές αποφάσεις με την ίδια σύνθεση. Με μία απόφαση διέταξε την ΕΠΟ να μην εκδώσει δελτία αλλά το ίδιο δικαστήριο με τα ίδια πρόσωπα εξέδωσε άλλη απόφαση. Άρα έχουμε αντιφατική απόφαση και για αυτό καταθέτουμε αίτηση αναψηλάφησης».

Εκ μέρους της ΕΠΟ μίλησε και ο Σαράκης ως νομικός εκπρόσωπος σημειώνοντας πως υπήρξε εσφαλμένη παραδοχή του δικαστηρίου να δεχθεί ότι υπήρχε απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις 24/6, σχετικά με το θέμα των δελτίων των παικτών της SL2.

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως βρέθηκε στο δικαστήριο ως πρόεδρος της ΑΕΛ και δικηγόρος της. Αναρωτήθηκε γιατί η ΕΠΟ εκπροσωπείται από τον Μπαλτάκο ενώ έχει τόσους δικηγόρους και επισήμανε πως αυτή η αίτηση αναψηλάφησης κατατέθηκε από την ΕΠΟ για να μην κηρυχθούν έκπτωτα τα μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων.

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα