«Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και έκδοσης για τον ιδιοκτήτη της Ξάνθης, Μπιλ Πάπας»

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
«Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και έκδοσης για τον ιδιοκτήτη της Ξάνθης, Μπιλ Πάπας»

bet365

Νέα δημοσιεύματα από την Αυστραλία έχουν στο στόχαστρο τον ισχυρό άντρα της ΠΑΕ Ξάνθης, Μπιλ Πάπας. Τι λέγεται από τους Ακρίτες.

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας εξέδωσε την Τετάρτη 20/10 ένταλμα σύλληψης για τον κύριο Πάπας (κάτω δεξιά στη φωτό) και ζητά την έκδοση του από την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «επανειλημμένη ανυπακοή» ως προς τις δικαστικές αποφάσεις και την προσπάθεια του να αποφύγει να επιδώσει σημαντικά έγγραφα.

Θυμίζουμε ότι ο κύριος Πάπας είναι στην Ελλάδα από τον Ιούλιο, την περίοδο που η Westpac άρχισε τις νομικές διαδικασίες εναντίον της εταιρίας του, Forum Finance.

Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της mpamag.com/au, που επικαλείται το ρεπορτάζ της Australian, εταιρικός οργανισμός που διευθύνει ο εξάδελφος του Μπιλ Πάπας, Μπιλ Κωνσταντινίδης (πάνω δεξιά στη φωτό) εμπλέκεται στην έρευνα που διενεργεί το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο για την Forum Finance και αφορά τις νομικές αξιώσεις της Westpac και δυο παγκοσμίων τραπεζών, για καταγγελία απάτης ύψους 400.000.000 δολαρίων από τον κύριο Πάπας.

Τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι έχουν εκδοθεί κλητεύσεις για τις εταιρίες Fort Matilda και Natave. Η δεύτερη είναι εταιρία που θα διαγραφεί σήμερα και ανήκει στον κύριο Κωνσταντινίδη.

Όπως είπε ο ιδιοκτήτης δημιουργήθηκε στο πλαίσιο εμπορικής συμφωνίας που είχε κάνει με τον κύριο Πάπας. Πρόσθεσε ότι κινήθηκαν διαδικασίες από το Σεπτέμβριο, για τη διαγραφή της Natave, αφότου προέκυψαν ανησυχίες που την αφορούσαν. Η Fort Matilda είναι μεσιτική και επενδυτική εταιρία δανείων που έκανε συναλλαγές με τον κύριο Πάπας και τον συνεργάτη του, Vince Tesoriero.

Ο Έρικ Κωνσταντινίδης, αδελφός του Μπιλ Κωνσταντινίδη, είναι υπεύθυνος του Our Kloud που ανήκει στη Forum Finance και ανέλαβε μισθώσεις από τον αρχικό διαχειριστή (Forum) τον Ιούλιο, όπως και επικοινώνησε με πελάτες για να επιβεβαιώσει τα στοιχεία της άμεσης χρέωσης.

«Πρόκειται για ένταλμα προσαγωγής»

Από την πλευρά της Ξάνθης προς το παρόν δεν λένε κάτι, αλλά τους φαίνεται περίεργο να έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν για αστικά δικαστήρια. Όπως λέγεται χαρακτηριστικά από την ομάδα των Ακριτών:

«Πρόκειται για ένταλμα προσαγωγής του κυρίου Πάπας που δεν σχετίζεται όμως με την ουσία της υπόθεσης και την φύση του αδικήματος αλλά με το γεγονός ότι δεν προσέρχεται στα πλαίσια αστικής δίκης προκειμένου να προσκομίσει έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση. Αρα δεν είναι ένταλμα σύλληψης στα πλαίσια ποινικής δικογραφίας αλλά στα πλαίσια αστικής δίκης για περαιτέρω διεξαγωγή αποδείξεων».

Παράλληλα, γίνεται σαφές ότι δεν υπάρχει νομικός και οργανικός δεσμός της ομάδας με την εταιρία που εμπλέκεται στο φερόμενο σκάνδαλο.

Photo credits: thegreekherald.com.au

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα