Super League 2: Φύγε εσύ, έλα εσύ

Δημήτρης Τομαράς
Super League 2: Φύγε εσύ, έλα εσύ

bet365

Η φετινή Super League 2 συνεχίζει στα... χνάρια της περσινής σεζόν που ήταν γεμάτη προβλήματα. Οι δικαστικές περιπέτειες με Ρόδο και Καβάλα και η ανακοίνωση του Ηρόδοτου.

Super League 2. Κάτι σαν τον... μίτο της Αριάδνης για ακόμα μία χρονιά. Πρέπει κανείς να κατέχει τις απόλυτες νομικές γνώσεις για να καταλάβει όλο αυτό που συμβαίνει. Ακόμα και στη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Ας προσπαθήσουμε να ξετυλίξουμε το... κουβάρι. Οι Ρόδος και Καβάλα προσέφυγαν σε πολιτικά δικαστήρια κατά της ΕΕΑ και ουσιαστικά εξασφάλισαν μία προσωρινή απόφαση για να λάβουν μέρος στην κλήρωση της Super League 2.

Έστειλαν μάλιστα και σχετικά εξώδικα προς τη Διοργανώτρια Αρχή. Η Ρόδος αρχικά είχε λάβει προσωρινή απόφαση για να λάβει μέρος και στο πρωτάθλημα αλλά αυτό το σκέλος δεν ισχύει πλέον.

Τώρα σχετικά με το πότε θα τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις αυτές σε δικαστικό επίπεδο. Μπορεί σε έναν με δύο μήνες, καθώς υπάρχει πίεση από την ΕΕΑ, μπορεί και πιο μετά. Δηλαδή ενώ θα παίζεται το πρωτάθλημα (η σέντρα έχει οριστεί για τις 10 Οκτωβρίου) μπορεί να προκύψουν new entries ή μπορεί και όχι... Εδώ να σημειωθεί πως οι δύο προσφεύγουσες ομάδες δεν πρόκειται να έχουν κυρώσεις καθώς στράφηκαν κατά μίας ανεξάρτητης Αρχής και ότι κατά απόφασης Οργάνου της ΕΠΟ.

Αλλιώς θα υπήρχαν επιπτώσεις. Η υπόθεση δε της Καβάλας έφτασε μέχρι και τη Βουλή με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να τοποθετείται σχετικά. Κοινώς η Super League 2 δεν ξέρει το τι της... ξημερώνει σε μία κατηγορία που ξεκίνησε με ένα σωρό θέματα. Υπήρχαν και ομάδες όπως ο Πανιώνιος που ήθελε να μετάσχει στη SL2 αλλά δεν τα κατάφερε και θα πάει Γ' Εθνική. Ή ομάδων όπως ο Ορφέας Ξάνθης που δεν πληρούσαν τα κριτήρια εξαρχής και έπρεπε να καλυφθούν οι θέσεις τους από άλλες ομάδες.

Τι λέει η Super League 2

Η αρμόδια Διοργανώτρια Αρχή της Super League 2 έχει μπροστά της την κλήρωση. Διευκρινίζεται σχετικά ότι εφόσον υπάρχουν εξώδικα οι δύο αυτές ομάδες θα μπουν στην κλήρωση και μέχρι εκεί. Μετά... βλέπουμε. Κοινώς μία κατάσταση που εξακολουθεί να μην είναι ξεκάθαρη. Δηλαδή με τα σημερινά δεδομένα Ηρόδοτος και Καβάλα μπαίνουν στην κλήρωση. Αύριο Παρασκευή μπορεί να αλλάξουν τα δικαστικά και μη δεδομένα και να είναι εκτός...

Υπάρχει και ο Ηρόδοτος

Υπάρχει όμως και τρίτος πόλος. Ο Ηρόδοτος, που όπως ανακοίνωσε μετά απο επανεξέταση του φακέλου του από την ΕΕΑ πήρε το πιστοποιητικό για να μετάσχει στην κατηγορία. Δείτε πιο κάτω το σχετικό post.


Τι έκανε η ΕΠΟ και τι είπαν οι UEFA και FIFA

Η ΕΠΟ από τη μεριά της ζήτησε τη συνδρομή των UEFA / FIFA ώστε να μην υπάρχουν αυτά τα θέματα με τις αδειοδοτήσεις και είναι μία πιο απλή και εύκολη διαδικασία. Η απάντηση των δύο διεθνών Ομοσπονδιών είναι πως είναι μία εσωτερική διαδικασία της ελληνικής Ομοσπονδίας και έδωσε μία σύσταση να γίνει ότι και πέρυσι. Να σημειωθεί εδώ πως κανονιστικά από καθεστώς αδειοδότησης από τη Football League κανονικά περνάνε μόνο οσες ομάδες έχουν ανέβει αγωνιστικά.

Που καταλήγουμε; Η νέα Super League 2 μπορεί κάλλιστα να εξελιχθεί σε πρωτάθλημα τριών και... βάλε ταχυτήτων. Μία ταχύτητα οι ομάδες Β', άλλο επίπεδο οι δυνατές ομάδες της κατηγορίας όπως οι ΑΕΛ και Λεβαδειακός και μετά οι υπόλοιποι. Ασχέτως όμως του αγωνιστικού σκέλους για άλλη μία χρονιά είναι μία κατηγορία που ξεκινάει χωρίς να ξέρει πραγματικά τις ομάδες που θα αρχίσουν και θα τελειώσουν το πρωτάθλημά της...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα