Ειδική ρύθμιση για ΟΦ Ιεράπετρας και ΑΕ Καραϊσκάκη

Gazzetta team
Ειδική ρύθμιση για ΟΦ Ιεράπετρας και ΑΕ Καραϊσκάκη

bet365

Οι δύο ομάδες υποβιβάστηκαν από την Super League 2 στην Football League η οποία όμως θα «συγχωνευτεί» με την πρώτη και εκκρεμεί το πώς θα μείνουν στην SL2 οι ομάδες που έπεσαν κάτι που απαγορεύεται από τον ΚΑΠ

Στην ποδοσφαιρική μας «πραγματικότητα» έχει μπει από χθες (3/6) η «νέα» Super League 2, όμως ακόμη απομένουν αρκετά ζητήματα για να «φιξαριστεί» το πώς θα λειτουργήσει η κατηγορία την επόμενη σεζόν.

Ενα εξ' αυτών είναι εάν θα συμμετάσχουν ή όχι ΟΦ Ιεράπετρας και ΑΕ Καραϊσκάκης, που υποβιβάστηκαν φέτος από την SL2 στην FL. Ο ΚΑΠ αναφέρει ρητώς πως «οι ομάδες που υποβιβάζονται, δεν έχουν δικαίωμα εκ νέου προβιβασμού στην κατηγορία από την οποία υποβιβάστηκαν σε καμιά περίπτωση, για την αγωνιστική περίοδο που ακολουθεί τον υποβιβασμό τους, με την επιφύλαξη των εξαιρέσεων του άρθρου 4 του παρόντος, οι οποίες όμως μπορούν να τύχουν εφαρμογής μόνο για τις ομάδες που υποβιβάζονται βάσει προκήρυξης και όχι για τις ομάδες που υποβιβάζονται λόγω παραίτησης, λόγω αποβολής ή με απόφαση δικαστικού οργάνου», κάτι που επί της ουσίας τις αφήνει εκτός, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση η κατηγορία που οδηγούνται δεν θα υπάρχει, αλλά όλες θα προβιβαστούν στη νέα, που είναι εκείνη από την οποία υποβιβάστηκαν! Μπορεί να μπερδεύεστε αλλά έτσι έτσι, καθώς αμφότερες έπεσαν στην FL η οποία όμως θα στείλει όλες τις ομάδες της στη νέα SL2 που θα δημιουργηθεί, πλην εκείνων (4 τον αριθμό) που θα πέσουν στη Γ'!

Τη λύση φαίνεται πως θα δώσει ο Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς του μεταφέρθηκε το ζήτημα και ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναμένεται να προχωρήσει σε σχετική νομοθετική ρύθμιση για τις 2.

Την ίδια στιγμή σε πρώτη φάση προκρίνεται το ενδεχόμενο να πέσουν του χρόνου 10 ομάδες (5 από κάθε όμιλο), αφού σε βάθος τριετίας οι 36 πρέπει να γίνουν μάξιμουμ 18.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα