Η επόμενη ημέρα του Κίτσιου και ευρύτερα των ποδοσφαιριστών της Γκαζιάντεπσπορ και της Χατάισπορ

Η επόμενη ημέρα του Κίτσιου και ευρύτερα των ποδοσφαιριστών της Γκαζιάντεπσπορ και της Χατάισπορ

Newsroom
Η επόμενη ημέρα του Κίτσιου και ευρύτερα των ποδοσφαιριστών της Γκαζιάντεπσπορ και της Χατάισπορ

bet365

Ο Κίτσιου, όπως και όλοι οι ποδοσφαιριστές των Γκαζιάντεπσπορ, Χατάισπορ, έχουν το δικαίωμα να πάνε, τουλάχιστον ως το φινάλε της τρέχουσας σεζόν, σε κάποια άλλη ομάδα της Τουρκίας και υπό προϋποθέσεις του εξωτερικού.

Δύσκολες στιγμές περνά η Τουρκία μετά το «χτύπημα» του φονικού σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου και η χώρα μετρά τις πληγές της. Οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί βύθισαν στο πένθος ολόκληρο τον κόσμο που σπεύδει να βοηθήσει και εύλγογα το ποδόσφαιρο περνά σε δεύτερη μοίρα.

Η Γκαζιάντεπσπορ και η Χατάισπορ που εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή που «λαβώθηκε» περισσότερο από τον «Εγκέλαδο» αποφάσισαν και μάλλον φυσιολογικά να μη συνεχίσουν στην εκεί Süper Lig, αφού οι πόλεις τους έχουν σχεδόν και δυστυχώς ισοπεδωθεί και οι κάτοικοί τους θρηνούν την απώλεια των δικών τους ανθρώπων. Η παραπάνω εξέλιξη διαφοροποίησε τα δεδομένα της κατηγορίας και όταν επικρατούν ειδικές συνθήκες απαιτούνται ανάλογες δράσεις.

Ετσι η εκεί λίγκα δεν θα τις υποβιβάσει αντιλαμβανόμενη προφανώς το αυτονόητο, ότι δηλαδή είναι αδύνατον να λειτουργήσουν ως ομάδες, αλλά θα χάσουν τα εναπομείναντα παιχνίδια τους και στο φινάλε της περιόδου αντί για τέσσερις θα πέσουν δύο, κάτι που σημαίνει ότι τη επομένη τα clubs της πρώτης κατηγορίας θα είναι 20 αντί για 19 (από τη δεύτερη θα προβιβαστούν κανονικά τρεις όπως έχει αποφασιστεί).

Την ίδια στιγμή θα υπάρξει και μέριμνα για τους ποδοσφαιριστές, όπου μεταξύ άλλων συγκαταλέγεται και ο δικός μας Στέλιος ΚίτσΙου. Ο 30χρονος δεξιός μπακ θεωρείται από τους πλέον σταθερούς και αξιόπιστους ακραίους οπισθοφύλακες της Τουρκίας, όπου πήγε το 2019 για την Ανκαραγκουτσού και από το 2021 συνεχίζει στην Γκαζιάντεπσπορ (φέτος μετρά 20 συμμετοχές, ένα γκολ και τρεις ασίστ).

Πλέον το ερώτημα είναι τι θα συμβεί με τον Ελληνα αμυντικό, αλλά και φυσικά όλους όσους ανήκουν στις συγκεκριμένες ομάδες. Σύμφωνα με τις εκεί πηγές μέχρι την Τετάρτη (15/2) θα αποκρυσταλλωθεί η εικόνα, ενώ υπάρχουν και ορισμένα δεδομένα.

Απαντες λοιπόν έχουν για μερικές ημέρες το δικαίωμα να συμφωνήσουν με κάποιο άλλο σωματείο της χώρας, όπως και με όσα του εξωτερικού η «αγορά» τους παραμένει ανοικτή. Ενδέχεται μάλιστα υπό ορισμένες προϋποθέσεις να δύναται να συνεχίσουν και σε κάποιο πρωτάθλημα που έχει «κλείσει» η μεταγραφική περίοδος αφού ακόμη δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί κάποια ανάλογη «φόρμουλα» με εκείνη που θεσπίστηκε το πρώτο διάστημα του πολέμου στην Ουκρανία, για τους παίκτες που έπαιζαν εκεί. Ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι απλό, κάθε άλλο μάλιστα, αφού υπάρχουν συμβόλαια και για το μέλλον και το τοπίο προβάλει «δαιδαλώδες» (ίσως είναι πιο 'εύκολο' για έναν ποδοσφαιριστή που έπαιζε σε Γκαζιάντεπσπορ ή Χατάισπορ με τη μορφή του δανεισμού).

Πάντως για τις εγχώριες μετακινήσεις υπάρχει ήδη σχετική διάταξη και μάλιστα για τον συγκεκριμένο σκοπό επιτράπηκε σε όλες τις άλλες ομάδες να διαθέτουν παραπάνω από τον προβλεπόμενο αριθμό ξένων εφόσον αποκτήσουν μη Τούρκους που αγωνίζονταν σε Γκαζιάντεπσπορ ή Χατάισπορ, με μεταγραφή ή δανεικό (ήδη για τον Κίτσιου γράφεται πως ενδιαφέρεται η Ανκαραγκoυτσού που τον ξέρει) . Την ίδια στιγμή για όσους δεν πάνε κάπου τα συμβόλαιά τους θα καλυφθούν από τις αρμόδιες αρχές (διοργανώτρια, ομοσπονδία κτλ) και θα συνεισφέρουν όλοι.

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα