Μπακασέτας: «Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είμαστε πρότυπα» (vids)

Μπακασέτας: «Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είμαστε πρότυπα» (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Μπακασέτας: «Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είμαστε πρότυπα» (vids)

bet365

Ο 28χρονος επιθετικός της Τραμπζονσπόρ έχει αναγορευτεί σε ένα από τα πιο «hot» ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, είναι ο πρώτος «μπομπέρ» στην Τουρκία από το 2019 που αγωνίζεται στη γειτονική χώρα και εξήγησε το πώς αντέδρασε στην «εισβολή» του φιλάθλου της Καϊσερισπόρ.

Οκ, το έχουμε καταλάβει όλοι. Ο Τάσος Μπακασέτας έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο και γράφει το όνομά του με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία του τουρκικού ποδοσφαίρου. Αρχικά στην Αλάνιασπορ, πλέον στην Τραμπζονσπόρ και ο 28χρονος επιθετικός είναι πια ένας από τους πιο «hot» ποδοσφαιριστές του ευρωπαϊκού football. Ο χαρακτηρισμός δεν είναι υπερβολικός μοιάζει μάλιστα ίσως και μετριοπαθής κάπως «μαζεμένος», αφού ο Ελληνας διεθνής είναι εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της «Süper Lig» και στην Τραπεζούντα κάνουν όνειρα τίτλου για πρώτη φορά μετά από 37 χρόνια.

Στο αποψινό (2/10) ματς με την Καϊσερισπορ ήταν (ξανά) ο MVP. Βρήκε δις δίχτυα στη νίκη της ομάδας του με 2-1, το πρώτο γκολ ήταν με ένα πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή, η Τραμπζονσπόρ «σκαρφάλωσε» στην κορυφή και στο «+2» από τη Φενέρμπαχτσε (στο «+3» από την 3η Αλτάι) έστω και με παιχνίδι περισσότερο, ενώ εκείνος πέρασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της κατηγορίας με 5 προσωπικά τέρματα. Παράλληλα επιβεβαιώνεται πως διανύει περίοδο «σεληνιασμένης» φόρμας, αφού σε 8 αναμετρήσεις του από τον Σεπτέμβριο και έπειτα σε συλλογικό και Εθνικό επίπεδο έχει 4 γκολ και 5 ασίστ και... καταστρέφει κάθε αντίπαλη άμυνα, όποια και αν είναι αυτή.

Την ίδια στιγμή σήμερα κατέρριψε και ένα ρεκόρ. Μαζί με 2 τέρματα που πέτυχε πριν από λίγο στο «Kadir Has Stadium» έφτασε τα 28 στο πρωτάθλημα, ενώ έχει ακόμη 4 στο Κύπελλο, το σύνολο 32 σε όλες τις τουρκικές διοργανώσεις. Κανείς άλλος ποδοσφαιριστής που παίζει στη «Süper Lig» δεν έχει σημειώσει περισσότερα από όταν εκείνος ξεκίνησε να αγωνίζεται εκεί, το καλοκαίρι του 2019 (2 σεζόν συν την «τρέχουσα»).
....

Πάντως το σημερινό ματς σημαδεύτηκε και από ένα «περίεργο» περιστατικό. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ένας φίλος της Καϊσερισπορ «εισέβαλε» στον αγωνιστικό χώρο, πλησίασε τον Ελληνα επιθετικό και άρχισε να του φωνάζει. Χωρίς λόγο, ξαφνικά.

Εκείνος όμως διατήρησε την ψυχραιμία του, όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά τον κοιτούσε υπομονετικά μέχρι να επέμβουν οι άνδρες ασφαλείας του γηπέδου και μετά τη λήξη του αγώνα μίλησε για το συμβάν. Μέσω των όσων είπε έστειλε το «μήνυμα» ότι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. «Ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί στο παρελθόν και στην Τουρκία, αλλά και στην Ελλάδα. Το σημαντικό είναι να μένεις ψύχραιμος. Εμείς οι ποδοσφαιριστές με τη συμπεριφορά μας πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα στους νέους. Να αποτελούμε πρότυπα. Αυτό θέλησα να κάνω και εγώ», είπε χαρακτηριστικά. Οσο για το ρεκόρ του, ήταν ξεκάθαρος. «Σημασία έχει που κερδίσαμε. Αφού κερδίσαμε και ήρθε και αυτό, τότε είναι διπλή η χαρά».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα