Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-3: Μπλαουγκράνα θρίαμβος και Σούπερ Καπ λύτρωσης! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

bet365

Εμφατική νίκη της Μπαρτσελόνα στο «Clasico» και κατάκτηση τροπαίου μετά από ενάμισι χρόνο «ξηρασίας» - Φανταστικός ο 18χρονος Γκάβι με γκολ και δύο ασίστ, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Πέδρι τα άλλα τέρματα – Απογοητευτική η Ρεάλ.

Το εγχώριο Σούπερ Καπ είναι ο μικρότερης σημασίας τίτλος στη διάρκεια μιας σεζόν. Όταν, όμως, έχεις ενάμισι χρόνο να κατακτήσεις τίτλο και το κάνεις με εμφατική νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου, δεν μπορείς παρά να το πανηγυρίσεις όπως του αξίζει!

Απολαυστική και καθολικά ανώτερη η Μπαρτσελόνα, «κατάπιε» την απογοητευτική Ρεάλ Μαδρίτης (3-1) στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και κατέκτησε το 14ο Σούπερ Καπ Ισπανίας στην ιστορία της και πρώτο τίτλο μετά το Κύπελλο τον Απρίλιο του 2021, στη πρώτη κούπα του Τσάβι στον πάγκο της.

Ο Κάρλο Αντσελότι ξεκίνησε τον Ντάνι Καρβαχάλ αντί του τραυματία Λούκας Βάθκεθ στο δεξί άκρο της άμυνας, επανέφερε στην μεσαία γραμμή τον Λούκα Μόντριτς και άφησε εκτός της γραμμής κρούσης τον Ροντρίγκο.

Ο Τσάβι, από την πλευρά του, έβαλε και τον Σέρχιο Μπουσκέτς στα χαφ επιδιώκοντας να ελέγξει κατοχή της μπάλας και ρυθμό, ενώ ξεκίνησε τον Αλεχάντρο Μπάλντε στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Τζόρντι Άλμπα.

Γκάβι, Λεβαντόφσκι και 0-2!

Ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα και, ειδικά, μετά από ένα σχετικά ισορροπημένο πρώτο 20λεπτο, όπου πάντως οι Μπλαουγκράνα απείλησαν περισσότερο, με ευκαιρίες των Ρόναλντ Αραούχο και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι εις διπλούν (τρομερή απόκρουση του Τιμπό Κουρτουά στη δεύτερη από αυτές), με τους Μαδριλένους να απαντούν με κεφαλιά του Καρίμ Μπενζεμά που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Κάπου εκεί, όμως, ανέλαβαν δράση ο νεαρότερος παίκτης της Μπάρτσα (Γκάβι) και ο δεύτερος μεγαλύτερος μετά τον Μπουσκέτς (Λεβαντόφσκι), οι οποίοι συνδυάστηκαν για να δώσουν προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του Τσάβι.

Αμφότερα τα γκολ, πάντως, προήλθαν από λάθη των παικτών της Ρεάλ. Στο 33’, ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έδωσε κακή πάσα στον Καμαβινγκά, ο Γάλλος έχασε την μπάλα και αυτή ύστερα από γρήγορο συνδυασμό κατέληξε στον «Λέβα», ο οποίος σέρβιρε εξαιρετικά στον Γκάβι για να νικήσει από κοντά τον Κουρτουά για το 0-1.

Σε ηλικία 18 ετών και 163 ημερών, ο χαρισματικός μέσος έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του Σούπερ Καπ ξεπερνώντας τον προπονητή του, αλλά και ο τρίτος νεαρότερος σκόρερ σε «Clasico» πίσω από Ανσού Φατί και Ραούλ.

Και, δώδεκα λεπτά αργότερα (45’), έγινε ο νεαρότερος παίκτης με γκολ και ασίστ στον ίδιο αγώνα σε όλη την ιστορία των «Clasico», εκμεταλλευόμενος τον λάθος τρόπο με τον οποίο επέλεξε να πιέσει η Ρεάλ.

Εξαιρετική κάθετη πάσα του Φρένκι Ντε Γιονγκ στον κενό χώρο για τον Γκάβι, επέλαση του τελευταίου και ασίστ στον Λεβαντόφσκι, προκειμένου ο Πολωνός να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, για να σημειώσει το 0-2 με το έβδομο γκολ του σε δέκα ματς κόντρα στη Ρεάλ.

Ασίστ του Λεβαντόφσκι και γκολ του Γκάβι, ασίστ του Γκάβι και γκολ του Λεβαντόφσκι, κάτι που συμβαίνει σε «Clasico» για πρώτη φορά μετά από 72 ολόκληρα χρόνια (!). Να συνδυαστούν, δηλαδή, δύο παίκτες σε ισάριθμα γκολ εκατέρωθεν, αφού οι τελευταίοι που τα κατάφεραν ήταν οι Μαδριλένοι Μολόουν και Καμπρέρα, στις 11 Νοεμβρίου του 1951.

Πάρτι της Μπάρτσα και τρίτο του Πέδρι!

Ο Αντσελότι άφησε τον Καμαβινγκά στον πάγκο και έριξε στο ματς τον Ροντρίγκο, γυρνώντας τον Βαλβέρδε στα χαφ και ψάχνοντας ένα γκολ για να μπει η ομάδα του και πάλι στο παιχνίδι, επιλέγοντας αυτό να πάει σε πιο υψηλό ρυθμό.

Η Μπάρτσα, όμως, ήταν σταθερότατη στην άμυνα, έδειξε δύο κλικ πάνω σε φυσική κατάσταση και συνέχισε να δοκιμάζει τα ρεφλέξ του Κουρτουά, ο οποίος αρνήθηκε το τρίτο γκολ σε Ουσμάν Ντεμπελέ και Λεβαντόφσκι.

Δεν μπόρεσε, όμως, να κάνει το ίδιο και με τον Πέδρι (69’), ο οποίος έκανε το (δίκαιο) 3-0, αφού ολοκλήρωσε ιδανικά συνδυασμό Λεβαντόφσκι Γκάβι (ναι, πάλι αυτοί) και σέντρα του τελευταίου, ύστερα από νέο λάθος της Ρεάλ, αυτή την φορά από τον Ντάνι Θεμπάγιος.

Το τελευταίο εικοσάλεπτο μάλλον… περίσσευε, με την Ρεάλ να φτάνει στο γκολ της τιμής στις καθυστερήσεις με διπλή προσπάθεια του Μπενζεμά, απλά και μόνο για να περιορίσει την έκταση της ήττας...

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Ντάνι Καρβαχάλ (71’ Νάτσο), Έντερ Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί – Μόντριτς (65’ Θεμπάγιος), Καμαβινγκά (46’ Ροντρίγκο), Κρόος (71’ Ασένσιο) – Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Αραούχο (87’ Έρικ Γκαρθία), Κουντέ, Κρίστενσεν, Μπάλντε – Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ (87’ Κεσιέ) – Ντεμπελέ (78’ Ραφίνια), Πέδρι (90’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Γκάβι (90’ Φατί) – Λεβαντόφσκι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPER CUP ΙΣΠΑΝΙΑΣ Τελευταία Νέα