Ολυμπιακός: Ένα διπλό που στέλνει δυνατά αγωνιστικά μηνύματα και το κορυφαίο ματς του Γιόβετιτς έως τώρα

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ένα διπλό που στέλνει δυνατά αγωνιστικά μηνύματα και το κορυφαίο ματς του Γιόβετιτς έως τώρα

bet365

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Ηράκλειο και σαφώς πολύ πιο εύκολα από τις εκτιμήσεις που υπήρχαν για τον αγώνα με τον ΟΦΗ. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Από τη στιγμή που έγιναν γνωστές οι απουσίες των Ροντινέι και Φορτούνη από το ΟΦΗ - Ολυμπιακός άρχισε και μία σειρά συζητήσεων για το πόσο πιο δύσκολο θα γινόταν το παιχνίδι στο Ηράκλειο για τους Πειραιώτες. Μόνο που - και - ο φετινός Ολυμπιακός έχει αρκετές επιλογές στο ρόστερ του.

Δεδομένα ο Φορτούνης είναι πιο ποιοτικός του μεσοεπιθετικός με βάση την αγωνιστική του εικόνα. Ο πιο ποιοτικός στην ομάδα του Ολυμπιακού και ο Ροντινέι από την άλλη είναι ο πιο απαραίτητος δεξιός του μπακ αλλά υπάρχουν ένα σωρό παίκτες με ταλέντο, αξία, ικανότητα και παράλληλα με την ανάγκη να δείξουν και αυτοί πράγματα. Σε μία τέτοια αγωνιστική περίσταση θα μου ήταν πολύ εύκολο να σταθώ στον Superman Ποντένσε των έξι πλέον γκολ στην επάνοδό του στον Ολυμπιακό και το φοβερό και τρομερό δίδυμο στο κέντρο, τον Μαντί Καμαρά (φοβερή η ενέργειά του στη φάση του 0-1 και το πώς κράτησε και... κουβάλησε τη μπάλα) και Εσε.

Θα ήταν εξίσου απλό να μνημονεύσουμε τη σταθερότητα και την αγωνιστική συνεισφορά του Πορόζο, που εάν εξαιρέσει κανείς ένα φάουλ κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού, για ακόμα έναν αγώνα ήταν πραγματικά καλός. Όμως το πρόσωπο του αγώνα είναι άλλο και ας γράφουμε πολύ λογικά για τους παραπάνω παίκτες αλλά και τον Πορτογάλο (κυρίως αυτόν) με τα δύο γκολ του στο Ηράκλειο.

Κλασικός φορ δεν είναι ο Γιόβετιτς αλλά είναι παιχταράς, τόσο απλά

Η ερώτηση βέβαια σε σχέση με τα όσα αναφέρουμε πιο πάνω αφορά στο ποιο τελικά είναι το πρόσωπο του αγώνα. Ας τα προσεγγίσουμε λίγο διαφορετικά εδώ.

Η ηλικία λοιπόν είναι απλά ένας αριθμός. Έτσι δεν λέμε και γράφουμε; Δεν έχει λοιπόν καμία σημασία πόσο χρονών είναι ο Γιόβετιτς αλλά τι δείχνει στο γήπεδο. Και το γήπεδο δείχνει και το επίπεδό του και το τι μπορεί να δώσει. Ένας Γιόβετιτς που κατ' εμέ είναι το πρόσωπο του ματς αυτού στο Ηράκλειο.

Με τον ΟΦΗ ο Μαυροβούνιος σταρ Στέφαν Γιόβετιτς - που ναι δεν είναι ο κλασικός φορ περιοχής αλλά και αυτό δεν έχει σημασία όταν πρόκειται για έναν παίκτη με τέτοια εμπειρία, τέτοια εξυπνάδα και τεχνική στο γήπεδο αλλά τέτοιες δυνατότητες να βοηθήσει - έδειξε το αγωνιστικό του level. Παίζοντας ως βασικός έκανε το πιο καλό του παιχνίδι με τα χρώματα του Ολυμπιακού και δεν είναι μόνο η ενέργειά του στη φάση του 0-2 στο Ηράκλειο.

Είναι το πόσο πολύ ανέβηκε αγωνιστικά στο β' μέρος και η εν γένει προσπάθειά του από το ξεκίνημά του και σε πόσες φάσεις είχε συμμετοχή ή ήταν μέσα γενικότερα. Ένας Γιόβετιτς που μετά από 8 συμμετοχές και γκολ έχει (2) αλλά και ασίστ (1) με την ομάδα. Ένας Στέφαν Γιόβετιτς που και παιχταρά να τον γράψουμε δεν θα αποτελέσει υπερβολή σε καμία των περιπτώσεων. Αντίθετα θα είναι κάτι πέρα ως πέρα αληθές.

Είναι εμφανές πώς ο Γιόβετιτς ήρθε με μεγάλη όρεξη και σπουδαίο κίνητρο στο Λιμάνι. Θέλει να πετύχει και έχει την ικανότητα να προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό. Την ίδια στιγμή υπάρχουν ακόμα παίκτες όπως οι Σολμπάκεν, Σκάρπα και ακόμα και ο Μπιελ από τους οποίους οι Ερυθρόλευκοι περιμένουν πολλά παραπάνω. Μα πολλά παραπάνω για τη συνέχεια.

Νίκη που δείχνει για άλλη μία φορά τη δυναμική του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο δεν έκανε μόνο ένα καλό παιχνίδι, βάζοντας δύο εξαιρετικά γκολ. Έστειλε τα πλέον ηχηρά αγωνιστικά του μηνύματα, κάνοντας τη 2η back to back νίκη του μετά την Ευρώπη και τη Γουέστ Χαμ σε μία πολύ δύσκολη έδρα κα με έναν επικίνδυνο αντίπαλο.

Η απόδοσή του ήταν τέτοια που έδειξε πώς η αγωνιστική του αποστολή αποδείχθηκε πολύ πιο εύκολη απ' ότι αρχικά φαινόταν. Στο πιο μεγάλο μέρος του αγώνα ήταν ανώτερος, ήλεγξε το κέντρο, πρέσαρε καλά, δέχθηκε πολύ λίγες φάσεις από τον ΟΦΗ και γενικότερα θα μπορούσε να είχε βάλει και άλλα τέρματα. Είναι μία πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη που δείχνει και πάλι τη δυναμική των Πειραιωτών αλλά και τη δουλειά του Μαρτίνεθ και των παικτών του. Αρκεί βέβαια ο Ολυμπιακός να αρχίσει να παίρνει ακόμα περισσότερη βοήθεια και από τον πάγκο του αλλά και από παίκτες που είτε είναι στα βασικά πλάνα είτε αποκτήθηκαν για κάνουν τη διαφορά. Ο Γιόβετιτς πάντως δείχνει ότι την κάνει ήδη και θα την κάνει και στη συνέχεια.

Υ.Γ. Είχε κάποια λαθάκια σε επίπεδο φάουλ και στη διαχείριση του πειθαρχικού ελέγχου η διαιτησία του Διαμαντόπουλου και σε έναν αγώνα που δεν είχε και δύσκολες φάσεις. Μεγάλο ή σοβαρό λάθος δεν υπήρξε αλλά θα μπορούσε να είχε πάει πιο καλά σε αυτούς τους τομείς.

Υ.Γ. 2 Σε δύο... ταμπλό είναι οι αγωνιστικές δυσκολίες φέτος για τον Παναγιώτη Ρέτσο. Δεν είναι μόνο ότι καλείται σε κάθε αγωνιστική να είναι σταθερός αλλά μέσα στη χρονιά... δοκιμάζεται και με διαφορετικούς παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας. Όπως διαμορφώνονται βέβαια τα δεδομένα η συνεργασία του με τον Πορόζο θα συνεχιστεί.

Υ.Γ. 3 Πολύ καλή δουλειά και πολύ καλή διαχείριση από τον κόουτς Μαρτίνεθ και με Γουέστ Χαμ και με ΟΦΗ. Είναι ένας προπονητής που είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς μαζί του σέβεται και αγαπά αυτό που κάνει, θέλει να πετύχει στον Ολυμπιακό και δουλεύει πολύ σκληρά.

Υ.Γ. 4 Εντός της ημέρας (Τρίτη) ο Ολυμπιακός θα κάνει την έφεσή του για την πρωτόδικη απόφαση του ντέρμπι. Μετά βέβαια θα πρέπει να περιμένει να βγει ημερομηνία εκδίκασης στην Εφέσεων της ΕΠΟ.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.