Ολυμπιακός: Το status των επιθετικών και ο λιγοστός χρόνος του Ελ Αραμπί (vids)

Ολυμπιακός: Το status των επιθετικών και ο λιγοστός χρόνος του Ελ Αραμπί (vids)

Ο Ελ Καμπί

bet365

Ο Ολυμπιακός σε αυτή τη φάση έχει στο ρόστερ του τρεις επιθετικούς που κινούνται ή κινήθηκαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις αυτή τη χρονική περίοδο.

Πρώτος όλων είναι φυσικά στον Ολυμπιακό ο Αγιούμπ Ελ Καμπί. Ο 30χρονος διεθνής Μαροκινός που χάρις στην παρουσία του Ελ Αραμπί στον Ολυμπιακό έπιασε Λιμάνι. Ο συμπατριώτης του ήταν εκείνος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να έρθει εδώ στην Ελλάδα. Που τον έπεισε περισσότερο απ' όλους για το project της ομάδας και τη σημαντική της προοπτική.

Ο Ελ Καμπί είναι ο Νο1 φορ του Ολυμπιακού. Εξελίχθηκε σε τέτοιον λίγο μετά αφότου αποκτήθηκε αφήνοντας πίσω στην ιεραρχία τον φίλο του Γιουσέφ Ελ Αραμπί και παραμένει πρώτος έναντι του έμπειρου Γιόβετιτς. Ήταν δηλαδή πρώτος σε αυτή τη λίστα και συνεχίζει έτσι.

Είναι ο στράικερ με τα περισσότερα γκολ και αυτός που εμπιστεύεται περισσότερο το τεχνικό επιτελείο. Άλλο στιλ φορ βέβαια και από τον Ελ Αραμπί και από τον Γιόβετιτς.

Ο Ελ Καμπί όμως που είναι και διεθνής με το Μαρόκο έχει βάλει ήδη 9 γκολ σε 13 αγώνες. Στο δε Πρωτάθλημα μετά από 7 συμμετοχές δεν έχει σκοράρει μόνο με Πανσερραϊκό, Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα. Έχει βρει δίχτυα με Λαμία, ΑΕΚ, Κηφισιά και Άρη (2 φορές).

Ο Μαυροβούνιος - που επίσης έχει σκοράρει στον Ολυμπιακό αλλά σε μικρότερο επίπεδο - έρχεται κυρίως ως αλλαγή. Ως 2ος φορ στην ιεραρχία παρότι η αξία του και η ποιότητά του είναι τέτοιες που μπορούν να τον καθιερώσουν σε κάποια φάση ως βασικό. Και μετά είναι ο Ελ Αραμπί ενώ υπάρχει και ο Αλγκασίμ Μπα που είναι κυρίως για τη β' ομάδα.

Ο Μαυροβούνιος Στέφαν Γιόβετιτς στα 33 του χρόνια έχει 2 γκολ σε 6 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό. Προς το παρόν θα έχει ρόλο πίσω από τον Ελ Καμπί.

Ο Ελ Αραμπί από την άλλη φέτος έχει χάσει τον (βασικό) αγωνιστικό του ρόλο στην ομάδα. Έχει λιγοστά ματς, τα λιγότερα παιχνίδια του από ποτέ με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε ξεκίνημα σεζόν. Σε βάθος χρόνου δεν είναι απίθανο να ενεργοποιηθεί ξανά περισσότερο όμως έως τώρα οι αριθμοί του δείχνουν μικρή αγωνιστική παρουσία στην ομάδα στην οποία της έχει προσφέρει πολλά με γκολ, ασίστ, προκρίσεις αλλά και συνδρομή σε τίτλους.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί βέβαια είναι πια και στα 37 του χρόνια. Μία ηλικία όπου όσο καλή και να είναι η κατάσταση ενός παίκτη (που ο Ελ Αραμπί διατηρείται σε καλή κατάσταση) παίζει τον ρόλο της. Ο Γαλλομαροκινός έχει λίγα παραπάνω από 300 λεπτά παρουσίας (312') σε 7 αγώνες με μόνο 1 γκολ ως απολογισμό του.

Ένας Ελ Αραμπί που βέβαια έχει στον Ολυμπιακό 207 ματς, 89 γκολ και 24 ασίστ! Έχει γράψει ήδη μεγάλη ιστορία ως παίκτης και που από 2021 έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ευρωπαϊκή ιστορία των Πειραιωτών.

Η αγωνιστική ιεραρχία των φορ στον Ολυμπιακό

  • Ελ Καμπί: 9 γκολ σε 911 λεπτά
  • Γιόβετις: 2 γκολ σε 188 λεπτά
  • Ελ Αραμπί: 1 γκολ σε 312 λεπτά
@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα