Ολυμπιακός: Ο Κορδόν αποδέσμευσε τον Ολυμπιακό από το 90% των συμβολαίων που δεν ήθελε

Ολυμπιακός: Ο Κορδόν αποδέσμευσε τον Ολυμπιακό από το 90% των συμβολαίων που δεν ήθελε

Ο Ζινκερνάγκελ

bet365

Ο Κορδόν μαζί με το επιτελείο του είχαν και το κομμάτι των αποχωρήσεων στην ομάδα του Ολυμπιακού, που είχε να κάνει με ποδοσφαιριστές που δεν ήταν στα πλάνα του συλλόγου.

Σε μία περίοδο μεταγραφών προφανώς δεν υπάρχουν μόνο οι προσθήκες αλλά και οι αποχωρήσεις / παραχωρήσεις. Και η αλήθεια είναι πως ο Κορδόν, ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, μαζί με το επιτελείο του είχαν αρκετή δουλειά και στο σκέλος των παικτών που ήταν εκτός των πλάνων.

Παίκτες που κυρίως έπρεπε να βρουν ομάδα. Να αποχωρήσουν είτε με πώληση είτε με δανεισμό. Συνολικά ο Ολυμπιακός σε επίπεδο παραχωρήσεων των παικτών του (ποδοσφαιριστών που δεν ήταν στα βασικά του σχέδια αλλά και παικτών που τελικώς αποφασίστηκε να παραχωρηθούν και μέσα σε αυτούς ήταν βέβαια και ο Ινμπόμ Χουάνγκ με πώληση 5.5 εκατ. ευρώ στον Ερυθρό Αστέρα) αναμένεται να βάλει στα ταμεία του ένα ποσό άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Θέλετε και τα ανάλογα παραδείγματα; Σε επίπεδο αποχωρήσεων υπήρξαν και παίκτες που δεν ήταν στα βασικά πλάνα της ομάδας και οι μεταγραφές τους έφεραν χρήματα. Ο Ζίνκερναγκελ πήγε στη Μπριζ με 2.5 εκατ. ευρώ (κατά άλλες πηγές το ποσό μπορεί να πάει στα 3 εκατ. ευρώ μαζί με μπόνους), ο Μπουτούτσι στην Αντάλιασπορ με 500.000 ευρώ, ο Κανέ είχε κλείσει στην Πάφο με 1 εκατ. ευρώ και βέβαια υπάρχουν και τα 3.5 εκατ. ευρώ του Ονιεκούρου μετά την ενεργοποίηση της ρήτρας του από την Άδανα Ντέμιρσπορ.

Ο Χένρι Ονιεκούρου υπήρξε μία από τις πλέον ακριβές αγορές του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Ο δε Ζίνκερναγκελ επίσης αποκτήθηκε με καθεστώς αγοράς από τον Ολυμπιακό. Ακόμα και με τους Ραντζέλοβιτς και Τσούμιτς βρέθηκε η χρυσή τομή με τους Ερυθρόλευκους να αναμένεται να λάβουν ένα αντίτιμο στα 2.5 εκατ. ευρώ.

Επιπροσθέτως υπήρξαν ποδοσφαιριστές που έμειναν ελεύθεροι έχοντας όμως μεγάλα συμβόλαια (πχ Γκάρι Ροντρίγκες) κάτι που σημαίνει πως θα είχε πια αυτό το επιπλέον βάρος η ομάδα. Ο Αντόνιο Κορδόν με την ομάδα του κατάφεραν ώστε να προκύψουν οι περισσότερες απαιτούμενες αποχωρήσεις. Με ένα ποσοστό επιτυχίας άνω του 90% (και φυσικά πολύ κοντά στο 100%) καθώς εάν εξαιρέσει κανείς τον Αμπουμπακάρ Καμαρά (και με τον Φαντινγκά ισχύει αυτό αλλά ο εν λόγω χαφ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον Ολυμπιακό Β') δεν υπήρξε κανένας άλλος παίκτης που να ήταν στο αγωνιστικό περιθώριο και να μην παραχωρήθηκε.

Βέβαια ακόμα και με τους Αμπουμπακάρ Καμαρά αλλά και τον Φαντινγκά έγιναν προσπάθειες τις τελευταίες ώρες ώστε να δοθούν σε ομάδες σε Τουρκία και Κύπρο. Μάλιστα ο Παπέ Σισέ εφόσον προλάβαιναν το deadline οι Ολυμπιακός και Αδανα Ντεμιρσπόρ θα πήγαινε εκεί. Τελικώς αυτό συνέβη και ο Σισέ έκλεισε στην ομάδα που είχε πουληθεί ο Ονιεκούρου. Και έχουμε να κάνουμε και με παραχωρήσεις που είχαν και οικονομικό όφελος που ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ (μαζί και με τα χρήματα που θα δοθούν στην ομάδα από τους δανεικούς).

Οι αποχωρήσεις του Ολυμπιακού για φέτος

Ρέαμπτσιουκ (Α), Ονιεκούρου (ΜΕ), Ζίνγκερναγκελ (ΜΕ), Κανέ (Μ), Μπουτούτσι (ΜΕ), Χόσλγκροουβ (Μ, δαν. Εστορίλ), Μπακαμπού (Ε), Κίτσος (Α), Εμβιλά (Μ), Βαλμπουενά (ΜΕ), Παπασταθόπουλος (Α), Κασάμι (Μ), Κρίστινσον (Τ), Κανός (ΜΕ), Σαμασέκου (Μ), Ντε Λα Φουέντε (ΜΕ), Αγκιμπού Καμαρά (ΜΕ, δαν. Ατρόμητος), Λοβέρα (ΜΕ, δαν. Ροσάριο Σεντράλ), Γκάρι Ροντρίγκες (ΜΕ), Πέπε (Μ, δαν. Πάφος), Ινμπόμ Χουάνγκ (Μ), Μπουχαλάκης (Μ), Σουρλής (Μ), Ραμόν (Α, δαν. Εσπανιόλ), Τσούμιτς (ΜΕ), Ραντζέλοβιτς (ΜΕ), Χασάν (Ε, δαν. Πεντικσπόρ), Παπέ Σισέ (Α) και Κούντε (Μ, δαν. Ατρόμητος).

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα