Πέντε στοιχεία από το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ Λάρνακας

Πέντε στοιχεία από το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ Λάρνακας

Πέντε στοιχεία από το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ Λάρνακας

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για όσα ξεχώρισε από την πέμπτη φιλική νίκη του Παναθηναϊκού επί αυστριακού εδάφους.

O Παναθηναϊκός πρόσθεσε ακόμη μία νίκη στα φετινά φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, επικρατώντας εύκολα επί της ΑΕΚ Λάρνακας με 3-1 στη τελευταία του αναμέτρηση επί αυστριακού εδάφους πριν επιστρέψει απόψε το βράδυ στην Αθήνα.

Το Gazzetta βρίσκεται στην Αυστρία με την υποστήριξη της Novibet

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κυριάρχησε, έβγαλε ωραίες συνεργασίες, απειλήθηκε ελάχιστα, μέσα από την ομαδική δουλειά προέκυψαν πρωταγωνιστές και σε τούτο το σημείωμα θα μιλήσουμε για όσα ξεχωρίσαμε από τον συγκεκριμένο αγώνα.

Βαγιαννίδης: Το κερασάκι στη τούρτα μίας εξαιρετικής παρουσίας

Ξεκινάμε με τον Γιώργο Βαγιαννίδη. Δεν είναι η γκολάρα που έβαλε χθες το μόνο που έχεις να πεις για την παρουσία του Έλληνα μπακ στη φετινή προετοιμασία. Αυτό ήταν το κερασάκι στη τούρτα. Κούρσα στον κεντρικό διάδρομο, σουτάρα με το αριστερό, στα δίχτυα η μπάλα. Ο νεαρός μπακ πηγαίνει με το πόδι στο... γκάζι από την έναρξη των προπονήσεων, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και στα φιλικά η απόδοσή του ήταν εξαιρετική.

Η ταχύτητα, η σωματοδομή, τα επιθετικά του χαρίσματα, οι αποφάσεις στο επιθετικό τρίτο, είναι πράγματα δυσεύρετα για Έλληνα παίκτη στην αγορά. Αν και ακόμη υστερεί στο αμυντικό κομμάτι, η παρουσία του στην Αυστρία ίσως κλείνει μια και καλή την συζήτηση για την αξιοποίησή του σε ρόλο πρωταγωνιστικό. Ναι ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από upgrade στη θέση του δεξιού μπακ και λογικά θα την κάνει την κίνηση μέσα στο καλοκαίρι αλλά αυτή την στιγμή ο ''Βάγια'' δείχνει να αποτελεί ένα project με τεράστιο ενδιαφέρον και προοπτική.

Τα γκολ δείχνουν πως η δουλειά βγαίνει πάνω στο χορτάρι

Οι νίκες στα φιλικά αν μπορούν να προσφέρουν κάτι σε ένα σύνολο, αυτό αφορά το ψυχολογικό κομμάτι και μόνο. Σημασία έχει η εικόνα. Και η εικόνα του Παναθηναϊκού, το πρόσημο είναι πέρα για πέρα θετικό. Ανασταλτικά το Τριφύλλι πορεύεται με την ίδια σκληράδα και δεν επιτρέπει παρά ελάχιστες φάσεις στον αντίπαλο και δημιουργικά δείχνει να παίρνει τον δρόμο της βελτίωσης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των τερμάτων στην Αυστρία προήλθαν είτε από ωραίες συνεργασίες και αυτοματισμούς, είτε από ανάκτηση της κατοχής ψηλά στο γήπεδο, πράγματα και μοτίβα, στα οποία δούλεψε πολύ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο Bad Erlach.

Ο Γερεμέγεφ ξέρει τη δουλειά

Aπό δική του απεμπλοκή στη μεσαία γραμμή ξεκινά το 1-0, από δική του σουτάρα προκύπτει το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού. Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ είδε... φως από τις ενοχλήσεις του Φώτη Ιωαννίδη, μπήκε περισσότερη ώρα στο παιχνίδι από αυτή που θα έπαιζε αν ήταν διαθέσιμος ο Έλληνας φορ και επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι αποτελεί μία ιδανική τρίτη λύση για την κορυφή της επίθεσης του Τριφυλλιού.

Ο Σουηδός ξέρει τη δουλειά. Μπορεί να του λείπουν στοιχεία που θα τον έκαναν να ''χτυπήσει'' την πόρτα της ενδεκάδας σε σταθερή βάση αλλά η αίσθηση του γκολ και η εκτελεστική του επάρκεια, είναι στοιχεία που μπορούν και πρέπει να τον διατηρήσουν στο ρόστερ. Σε μία σεζόν με 50+ παιχνίδια, σίγουρα δεν περισσεύει ένας τρίτος επιθετικός και μάλιστα με την καλή επαφή που έχει ο ''Ιερεμίας'' με το πλεκτό.

Μία αρετή του Μλαντένοβιτς

Από κει και πέρα, στο 1-0 του Παναθηναϊκού διαπιστώσαμε και με την πράσινη φανέλα μία σημαντική αρετή του Φίλιπ Μλαντένοβιτς. Ο Σέρβος μπακ είναι ''μανούλα'' στα επιθετικά τρανζίσιον.

Τόσο ως νοοτροπία όσο και ως χαρακτηριστικά. Το μυαλό του είναι να φύγει στο χώρο για να αποτελέσει κομμάτι της άμεσης επίθεσης, η ταχύτητά του, τον βοηθά να είναι εκεί που πρέπει. Στη φάση του γκολ έχει τρέξει πολύ γρήγορα το γήπεδο και με την παρουσία του στο δεύτερο δοκάρι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Η μεγάλη μάχη στο 10

Ο Μπερνάρντ απέκτησε ισχυρό ανταγωνισμό με την έλευση του Τζούρισιτς, ο Σέρβος έχει κι αυτός να ''αναμετρηθεί'' με τον Βραζιλιάνο και αυτή η συνύπαρξη στο ''10'', οδηγεί και τους δύο σε μία πολύ μεγάλη ''μάχη'' που στο τέλος της ημέρας θα βγάλει κερδισμένο τον Παναθηναϊκό και θα προσθέσει έναν πολύ ευχάριστο πονοκέφαλο στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Τόσο ο Τζούρισιτς όσο και ο Μπερνάρντ είχαν αξιόλογη παρουσία στο φιλικό με τους Κύπριους, έκαναν όμορφα πράγματα στη δημιουργία και η παρουσία τους μόνο ως ευχάριστο μαντάτο μπορεί να λογιστεί για το Τριφύλλι.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.