Ακολουθεί upgrade και... πάμε προετοιμασία!

Ακολουθεί upgrade και... πάμε προετοιμασία!

Ακολουθεί upgrade και... πάμε προετοιμασία!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης βρίσκεται από σήμερα δίπλα στην ΑΕΚ και στην Ολλανδία, γράφει για το πρώτο στάδιο του σχεδιασμού και για αυτό που ακολουθεί...

Σήμερα... τρέχουμε! Αυτό είναι το πρόγραμμα αφού ήδη βρίσκομαι στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" και περιμένω την επιβίβασή μου για να πετάξω για Ολλανδία προκειμένου να παρακολουθήσω και να καταγράψω τα δεδομένα ενός ακόμη βασικού σταδίου προετοιμασίας. Είχα καιρό να το κάνω και θεωρούσα ότι ολοκληρώθηκε, έπειτα από πολλά καλοκαίρια η αλήθεια είναι, η δουλειά μου εκεί. Όμως όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε και τον Ματίας Αλμέιδα στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Αυτό από μόνο του σαν γεγονός είναι αρκετό για να σε υποχρεώνει να θες να παρακολουθήσεις τη δουλειά του.

Το δείγμα γραφής που έχουμε από όσα έκανε στις προπονήσεις στην Αθήνα και τα Σπάτα είναι μικρό. Διότι είχαμε τη δυνατότητα να την απολαμβάνουμε, τη δουλειά του, μόλις μια φορά την εβδομάδα. Έχει λοιπόν την αξία του να δούμε πως δουλεύει στην καθημερινότητα ο Πελάδο με τους ποδοσφαιριστές του και να εμπεδώσουμε γιατί καταφέρνει με ευκολία να δημιουργήσει παρέες που γράφουν ιστορία, διότι δεν είναι μόνο το καθαρά αγωνιστικό που έχει απογειώσει, αλλά και τα αποδυτήρια. Όσοι είμαστε κοντά στους νταμπλούχους και έχουμε νωπές ακόμη τις καταστάσεις τα προηγούμενα μόλις χρόνια καταλαβαίνουμε το επίτευγμα του Αργεντινού τεχνικού.

Σήμερα λοιπόν πετάμε για Ολλανδία και επιτέλους θα πάρουμε ισχυρή... τζούρα από ΑΕΚ, αφού μας έχει λείψει ήδη αρκετά και θα μας βοηθήσει αυτό το διάστημα για το υπόλοιπο του καλοκαιριού που θα κάνουμε να τη δούμε. Είναι και τόσο όμορφη η κάθε αγωνιστική της παράσταση που δικαιολογείται απόλυτα το σύνδρομο στέρησης που βιώνουμε! Είναι και το νέο σπίτι μας, το οποίο αυτό κι αν μας έχει λείψει, η εμπειρία μιας ολόκληρης μέρας στην Νέα Φιλαδέλφεια και να παίζει έπειτα στο γήπεδο της η ΑΕΚ. Αν μη τι άλλο ήταν όλο το τελετουργικό για τους Ενωσίτες τέτοιο, το οποίο δικαιολογημένα τους λείπει, όπως και σε εμάς.

Για τις επόμενες δέκα μέρες λοιπόν θα τα "λέμε" από την Ολλανδία μέσα από το Gazzetta και χάρη στην Novibet... Θα έχουμε τη δυνατότητα να εστιάσουμε στη δουλειά του Ματίας Αλμέιδα τώρα που γύρισαν και οι διεθνείς και ξεκινάει ουσιαστικά η αφύπνιση της κεντρικής αγωνιστικής ιδέας που διακρίνει την ομάδα του Πελάδο! Να θυμηθεί το σώμα και το πνεύμα όλα όσα πρέπει να επαναληφθούν, σε ακόμη καλύτερο επίπεδο, μέσα στο χορτάρι. Δεν είναι εύκολο να το πετύχει κανείς αυτό, όπως δύσκολο είναι και το εγχείρημα της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν, αφού εύκολα φτάνεις στην κορυφή, αλλά δύσκολα διατηρείσαι σε αυτή!

Τώρα "τρέχει" της ΑΕΚ το... upgrade

Πανηγυρική

Από την Ολλανδία θα διαπιστώνουμε και θα σας ενημερώνουμε για την πρόοδο του αγωνιστικού σχεδιασμού της ΑΕΚ. Διανύουμε το πιο όμορφο, ήσυχο και παράλληλα εποικοδομητικό καλοκαίρι σε αυτό το κομμάτι. Οι νταμπλούχοι κατάφεραν να πετύχουν να διατηρήσουν το ρόστερ που έφερε τη συγκλονιστική επιτυχία της κατάκτησης όλων των εγχώριων τίτλων, της απόλυτης κυριαρχίας, κάτι που πριν από δύο μήνες εφόσον το συζητούσαμε θα το χαρακτηρίζαμε: ανέφικτο! Κι όμως έγινε και μάλιστα δίχως να έχουμε τελικά υποθέσεις να γίνονται ...σαπουνόπερες!

Ακόμη και η πλέον δύσκολη, αυτή του Ορμπελίν Πινέδα, δεν χρειάστηκε να περάσουμε καν τις πρώτες μέρες του Ιουλίου. Η υπέρβαση από τον Δημήτρη Μελισσανίδη έγινε για χάρη του Ματίας Αλμέιδα και η ΑΕΚ διατήρησε και τον κορυφαίο όλων στο δυναμικό της για μια τετραετία! Αν μη τι άλλο και ανεξάρτητα με το ποιοι θα ακολουθήσουν σε επίπεδο προσθηκών, πρόκειται για την top σε όλες τις ομάδες, τη καλύτερη μεταγραφή από οποιαδήποτε ακολουθήσει σε όλα τα club και την ΑΕΚ που μας απασχολεί. Έχουμε εξηγήσει τους λόγους και χαίρομαι γιατί έχουμε συμφωνήσει.

Από τώρα και έως το τέλος του καλοκαιριού στην ΑΕΚ πορεύονται, δουλεύουν και πλησιάζουν στο upgrade του ρόστερ. Αυτός είναι πλέον ο στόχος και απόλυτα δικαιολογημένα. Οι ανάγκες γνωστές και όχι πολλές για τους πρωταθλητές και Κυπελλούχους Ελλάδας. Αντικαταστάτη του Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας, έναν ακραίο μεσοεπιθετικό που θα δύναται να παίζει αριστερά αλλά να μπορεί αν χρειαστεί να μεταφερθεί και στο άλλο... φτερο της επίθεσης και ένα φορ ακόμη (ίσως). Με αυτές τις προσθήκες επιτυγχάνεται η ουσιαστική αναβάθμιση του δυναμικού σου ενόψει ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και απαιτητικών εντός των συνόρων!

Σε αυτή της την προσπάθεια η ΑΕΚ έχει μεγάλο σύμμαχο το χρόνο. Για να τον αξιοποιήσει βέβαια και όχι για να τον μετατρέψει σε... θηλιά στον λαιμό της αν αργήσει να τελειώσει με τις συγκεκριμένες κινήσεις. Από κει και έπειτα αν προκύψει αλλαγή, δηλαδή αποχωρήσει κανείς, εννοείται πως θα πρέπει να αντικατασταθεί με καλύτερό του. Γεγονός βέβαια που γνωρίζουν πολύ καλά στην ΑΕΚ οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού σχεδιασμού. Οι άνθρωποι που φέρνουν αποτέλεσμα από πέρυσι το καλοκαίρι και έχουν απίστευτη χημεία μεταξύ τους οπως φαίνεται και από το πως τρέχουν (δίχως να διαρρέουν πράγματα) τις εξελίξεις.

Υγ: Πρώτη γεύση από την ΑΕΚ του Αλμέιδα σήμερα και έχει πάντα μεγάλο ενδιαφέρον το πρώτο φιλικό τεστ. Όχι για τα όσα θα δούμε από την ομάδα στην πορεία της σεζόν, αφού πλέον γνωρίζουμε, αλλά γιατί επίσημα αφήνει πίσω της την επιτυχημένη περσινη χρόνια του νταμπλ. Αυτή τελείωσε όπως είπε και ο Αλμέιδα και πάμε στην επόμενη, εκεί η ΑΕΚ αρχίζει τη νέα σεζόν έχοντας ως μίνιμουμ υποχρέωσης να πρωταγωνιστήσει και στους δυο θεσμούς έχοντας και τον πλέον βασικό στόχο στην αρχή της σεζόν να κάνει την υπέρβαση, αν τα καταφέρει, για τους ομίλους του Champions League.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...