ΑΕΚ: Στοχευμένες και σημαντικές προσθήκες με υπομονή...

ΑΕΚ: Στοχευμένες και σημαντικές προσθήκες με υπομονή...

Αλμέιδα-Κονέ

bet365

Το Gazzetta αναλύει τα δεδομένα του πρώτου κομματιού του αγωνιστικού σχεδιαμού της ΑΕΚ με όσα έχει ζητήσει ο Αλμέιδα που ίσως να είναι και όλες όσες τελικά απαιτηθούν.

Διανύουμε ήδη τις ουσιαστικές μέρες υλοποίησης του αγωνιστικού σχεδιασμού κάθε ομάδας, το ίδιο ισχύει και με τους νταμπλούχους Ελλάδας, οι οποίοι είναι βέβαια και σχετικά μπροστά από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό αν κρίνουμε από τα ρεπορτάζ και τις επιθυμίες – ανάγκες κάθε ομάδας ξεχωριστά. Είναι ωστόσο αλήθεια και το έχουν εμπεδώσει όλοι πως η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα αναζητάει τις λιγότερες δυνατές προσθήκες ενδεκάδας από οποιαδήποτε άλλη ομάδα των τεσσάρων που έχουν συνηθίσει να πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, έως τώρα, συνιστά και το νούμερο ένα φαβορί για την κατάκτηση και του επόμενου τίτλου, ωστόσο είναι πολύ νωρίς ακόμη...

Ο χρόνος για τους πρωταθλητές και Κυπελλούχους Ελλάδας είναι ο απόλυτος σύμμαχος. Αυτό δεν προέκυψε τυχαία... Κάθε άλλο μάλιστα. Η άριστη δουλειά και το αποτέλεσμα αυτής στο περασμένο καλοκαίρι προκάλεσε αυτή τη δυνατότητα, να έχει μαζί της η Ένωση τον χρόνο, προκειμένου να βρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Πέρυσι το καλοκαίρι ο Δικέφαλος έφερε στο ρόστερ του εννέα ποδοσφαιριστές οι οποίοι όλοι τους λογίζονταν για βασικοί και, άλλος περισσότερο – άλλος λιγότερο, όλοι τους έδωσαν πολλά στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Αν δεν έδιναν άλλωστε δεν θα φτάναμε να κατακτήσει τα πάντα εντός συνόρων!

Έχοντας πετύχει στο αγωνιστικό σχέδιο και την υλοποίηση αυτού πέρυσι το καλοκαίρι, η ΑΕΚ κατάφερε να 'χει έτοιμο κορμό για φέτος, έβλεπε πιο μπροστά η αλήθεια είναι και οι άνθρωποί της, Αλμέιδα, Κονέ, Κουχάρσκι, στόχευαν στο να υπάρχει έτοιμο γκρουπ ποδοσφαιριστών προκειμένου να ανταποκριθούν στα καλοκακρινά προκριματικά τεστ. Με την επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος, ήρθε και ο χρόνος να σταθεί δίπλα τους, διότι δεν χρειάζεται να δουλέψουν με διαφορετικά δεδομένα από ότι το έκαναν πέρυσι τέτοια εποχή: απλά μεταφέρθηκε για λίγες μέρες νωρίτερα η αρχή της προετοιμασίας.

Ανάγκη για 4-5 προσθήκες που θα την πάνε στο άλλο επίπεδο!

Μελισσανίδης-Αλμέιδα

Οι πρωταθλητές έχουν συναποφασίσει, ιδιοκτησία, στελέχη, προπονητής, να προχωρήσουν σε 4 με 5 προσθήκες στο ρόστερ οι οποίες ωστόσο θα είναι σημαντικές και θα 'ρθουν για να διεκδικήσουν την φανέλα του βασικού. Δίχως εκπτώσεις φυσικά. Αντιθέτως με υψηλές αξιώσεις για μεταγραφές σημαντικές, ουσιαστικές, οι οποίες θα κάνουν τη διαφορά και θα πάνε ένα επίπεδο πιο μπροστά την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα. Αυτός είναι ο σκοπός και ο στόχος. Αυτό έχει συμφωνηθεί στη συζήτηση που είχε ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τον Αργεντινό τεχνικό που του 'χει κλέψει την καρδιά και τον έχει κερδίσει σε απόλυτο βαθμό!

Οι θέσεις λίγο – πολύ γνωστές σχετικά με το πού αναζητεί ποδοσφαιριστές η ΑΕΚ για να προσθέσει στο ρόστερ της. Αν ξεκινήσουμε από τη πίσω ζώνη έχει προκύψει ανάγκη για ένα συν ένα στόπερ αφού λάβουμε ως δεδομένο ότι ο Γιώργος Τζαβέλλας δεν θα συνεχίσει να φορά την κιτρινόμαυρη. Διαφορετικά, αν ο διεθνής Έλληνας κεντρικός αμυντικός τελικά μείνει για έναν ακόμη χρόνο, τότε θα αποκτηθεί ένας που θα λογίζεται για βασικός, στην ίδια... ευθεία με τους Βίντα και Μουκουντί! Αν ο Τζαβέλλας δεν συνεχίσει η λύση θα είναι ενός πιο νεαρού αλλά έτοιμου στόπερ για να συνθέσει την πεντάδα που πρέπει από φέτος να 'χει η ΑΕΚ.

Έπειτα οι νταμπλούχοι αναζητούν έναν (ίσως και δυο να προκύψει ανάγκη) μεσοεπιθετικό για να μοιράζεται τη θέση στα αριστερά με τον Γκατσίνοβιτς, αν και υπό προϋποθέσεις και αν υπάρξει ανάγκη δύναται εκεί να ανταποκριθεί ο Ελίασον και ο Πάολο Φερνάντες. Είναι σίγουρο ότι στον Δικέφαλο θα επιδιώξουν να ψάξουν έναν μεσοεπιθετικό που θα παίζει αριστερά αλλά όχι μόνο εκεί, δεν κοιτάζει τέτοιους συνήθως ποδοσφαιριστές ο Πελάδο, θέλει να παίζουν παραπάνω από μία θέσεις όπου και να τους υπολογίζει. Έπειτα είναι ο φορ που αναζητεί η ΑΕΚ και θα συνεχίσει για την καλύτερη δυνατή λύση, μια περίπτωση που θα 'χει τις ίδιες πιθανότητες να ξεκινάει στο βασικό σχήμα με αυτές του Λιβάι Γκαρσία, αυτός είναι σκοπός...

Και τα παραπάνω είναι για αρχή (ενώ έχει αποκτηθεί ήδη ο Πήλιος για το αριστερό άκρο της άμυνας και να υπάρχει εκεί τριάδα μαζί με Χατζισαφί – Μοχαμάντι όπως δεξιά υπάρχουν Σιντιμπέ Ρότα και Ραντόνια) ο σχεδιασμός των νταμπλούχων!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα