Ό,τι και να γίνει με τον Κουρμπέλη, ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από top class εξάρι

Ό,τι και να γίνει με τον Κουρμπέλη, ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από top class εξάρι

Ό,τι και να γίνει με τον Κουρμπέλη, ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από top class εξάρι

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την υπόθεση του Δημήτρη Κουρμπέλη και την αγωνιστική αλήθεια που οφείλει να δει κατάματα ο Παναθηναϊκός για την θέση του βασικού αμυντικού μέσου.

Είναι λογικό κι επόμενο ο Παναθηναϊκός να θέλει να κρατήσει τον Δημήτρη Κουρμπέλη στο έμψυχο δυναμικό του. Ο διεθνής μέσος μπορεί να αποτελέσει μία σούπερ αξιόπιστη εναλλακτική λύση κατά την διάρκεια της χρονιάς τόσο στη φυσική του θέση στο «6» όσο και στο «8» στο νέο ρόλο που του έδωσε φέτος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Υπό αυτή την θέση ξεκίνησε και την περσινή σεζόν στη κούρσα του εσωτερικού ανταγωνισμού, κατάφερε να γίνει βασικός στην-απόλυτα ισορροπημένη αλλά αδύναμη στη δημιουργία- τριπλέτα μαζί με Ρούμπεν και Τσέριν και μετά την αποβολή στη Τρίπολη, ήταν ένας εκ των κορυφαίων παικτών της ομάδας, αν όχι ο κορυφαίος μετά τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Για να θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και ειλικρινείς το «τριφύλλι» του 2023 είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο του 2017, οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει και έχουν ανεβεί κατακόρυφα, οπότε δεν χωρούν συναισθηματισμοί, ούτε φυσικά και επιχειρήματα του τύπου «μα είναι Έλληνας και αρχηγός και πρέπει να μείνει όπως και δήποτε».

Όχι. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να «ζήσει» καλά με τον Κουρμπέλη, μπορεί να ζήσει εξίσου καλά και χωρίς τον 30χρονο άσο. Οπότε η προσφορά που έχει καταθέσει ο σύλλογος είναι και απόλυτα λογική και ποδοσφαιρικά δίκαιη για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν ήταν βασικός στα πλάνα του προπονητή.

Η Τραμπζονσπόρ μπορεί να του προσφέρει 900.000 ευρώ ετησίως για να τον δελεάσει, η πρόταση είναι ανώτερη σε σχέση με εκείνη του Παναθηναϊκού αλλά σε ένα καλοκαίρι που η ομάδα είναι υποχρεωμένη εκ των πραγμάτων να κάνει σημαντική αναβάθμιση στη μεσαία της γραμμή, αυτά τα ποσά κοντά στο εκατομμύριο, είναι «απαγορευτικά» για έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Κουρμπέλη την ώρα που το σύνολο πονάει και πονάει πολύ στις ποιοτικές επαφές των κεντρικών του μέσων στα τελευταία μέτρα του γηπέδου.

Είτε αυτό είναι μια κάθετη πάσα, είτε ένα σουτ, είτε μια ντρίμπλα, είτε οποιαδήποτε ενέργεια πέρα από το αναμενόμενο.

Σε προηγούμενα σημειώματα είχαμε αναφερθεί στην ανάγκη του Παναθηναϊκού να προσθέσει στη μεσαία του γραμμή top class ποδοσφαιριστές. Τόσο στο «10» που δεδομένα θα πάρει παίκτη και όσο το δυνατόν πιο άμεσα, όσο και στο «8» που είναι ανοιχτό ως ενδεχόμενο να έρθει παίκτης μέσα στο καλοκαίρι. Εδώ να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Άλλο πράγμα τα όσα μεταφέρονται ως ρεπορτάζ για τις προθέσεις της ομάδας και άλλο η προσωπική άποψη του καθενός.

Είμαστε υποχρεωμένοι πρώτα να αναφέρουμε τα «θέλω» του συλλόγου και μετά την δική μας επιθυμία. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Μερικές φορές μπορεί να ταυτίζονται και άλλες να βρίσκονται απέναντι.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την κατάληξη στο ζήτημα του Κουρμπέλη, ο Παναθηναϊκός οφείλει να δει κατάματα τη ποδοσφαιρική αλήθεια. Ναι ο Ρούμπεν ήταν ο «εγκέφαλος» της μεσαίας γραμμής αυτή την επιτυχημένη διετία, ναι ο Ισπανός ήταν η «σπονδυλική στήλη» του συνόλου, ναι ήταν σούπερ καθοριστικός, ναι η παρουσία του στα προκριματικά ως βασικός είναι το λογικό αλλά αν ο Παναθηναϊκός θέλει να ανεβάσει επίπεδο την μεσαία του γραμμή κατά την διάρκεια αυτής της σεζόν, πρέπει να πάρει και ένα top class παίκτη στο «6».

Τα χρόνια περνάνε, τα παιχνίδια Τετάρτη ή Πέμπτη-Κυριακή έρχονται, ο 34χρονος Πέρεθ σε επίπεδο αντοχών και υψηλής έντασης απέχει από αυτό που έχει ανάγκη το «τριφύλλι». Αν θέλει, πάντα, να κάνει upgrade.

Είναι σπουδαίος αμυντικός μέσος αλλά μόνος του δεν μπορεί να τραβήξει το κουπί όλη της σεζόν και για αυτό ο Παναθηναϊκός και στο «6» θέλει έναν παίκτη ισάξιο ή και καλύτερό του Ρούμπεν. Έναν μέσο με την ίδια ποιότητα στις επαφές του Ισπανού κατά την διάρκεια του build up, έναν μέσο με την ίδια ποιότητα στον τρόπο που βλέπει και «διαβάζει» το παιχνίδι ανασταλτικά, αλλά κάποιον με μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι του, πιο γρήγορο στα πόδια, πιο δυναμικό. Τέτοιος παίκτης στο ρόστερ δεν υπάρχει.

Ο Τσόκαι υστερεί σημαντικά σε τεχνικά χαρακτηριστικά, ο Ζέκα προέρχεται από δεύτερη επέμβαση στον χιαστό και αποτελεί ερωτηματικό, ο Τσέριν μπορεί να παίξει εκεί σε έκτακτη ανάγκη και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως σε μια σεζόν υψηλών απαιτήσεων(σε στόχους και ποσότητα παιχνιδιών) η παρουσία του Ρούμπεν και του Κουρμπέλη(αν παραμείνει) δεν είναι αρκετή.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.