Οι πωλήσεις και οι αποδεσμεύσεις θα θέσουν τις μεταγραφικές προτεραιότητες του Άρη

Οι πωλήσεις και οι αποδεσμεύσεις θα θέσουν τις μεταγραφικές προτεραιότητες του Άρη

Οι πωλήσεις και οι αποδεσμεύσεις θα θέσουν τις μεταγραφικές προτεραιότητες του Άρη

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος εκτιμά ότι σύντομα ο Άρης θα αναγκαστεί να δώσει προτεραιότητα στην ενίσχυση συγκεκριμένων θέσεων καθώς επίσης και ότι ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα έκανε… εκπτώσεις όταν αναφέρθηκε στο ποσοστό αλλαγών στο ρόστερ.

Προφανώς για λόγους επικοινωνιακής πολιτικής, ενδεχομένως και διαπραγματευτικής τακτικής, ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα κράτησε κλειστά χαρτιά προσεγγίζοντας ποσοστιαία το επίπεδο των αλλαγών που θα γίνουν στο ρόστερ ενόψει της επόμενης χρονιάς. Μίλησε για αντικαταστάσεις που αναλογούν στο 33% αλλά οι κινήσεις του club υποδηλώνουν ότι έχει καταλήξει σε σχέδιο βαθιών τομών. Αν υπολογίσει κανείς τα συμβόλαια που ολοκληρώθηκαν, τους δανεισμούς που τερματίστηκαν, τις πωλήσεις που δρομολογούνται και τους ποδοσφαιριστές που ναι μεν έχουν δέσμευση αλλά υπάρχει ξεκάθαρη επιθυμία απομάκρυνσής τους, ο Άρης θα χρειαστεί να προχωρήσει σε διψήφιο αριθμό μεταγραφών για να σχηματίσει ρόστερ. Βέβαια, σπανίως μια ομάδα καταφέρνει να υλοποιήσει στο ακέραιο το σχέδιό της. Συνήθως υποχρεούται να προετοιμαστεί για κάθε μορφής αναποδιά ή άρνηση.

Ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής ορθώς απέφυγε την ονοματολογία αλλά α) ήδη ολοκληρώθηκαν οι συνεργασίες με τους Ιτούρμπε, Καμάτσο, Ετέμπο, Καμαρά, Ρουπ και Σιαμπάνη ενώ πρόθεση ανανέωσης υπάρχει μόνο με τους δύο τελευταίους. Επίσης, μέσα στην εβδομάδα ενεργοποιούνται οι συμφωνίες για τις λύσεις των συμβολαίων με τους Ζερβίνιο, Χαΐροβιτς. Η «μαύρη λίστα» εμπεριέχει 5+1 ονόματα καθώς μέσα σ’ αυτή είναι σίγουρα τα ονόματα των Άντρε Γκρέι, Μπριάν Νταμπό, Σέικ Ντουκουρέ, Νικολάς Ενκουλού, Μάρβιν Πίρσμαν ενώ για τον Μόουζες Οντουμπάτζο οι απόψεις διίσταται υπό την έννοια ότι οι… αρνητές του Βρετανού στέκονται σε κάποια πειθαρχικά παραπτώματα και στις ετήσιες απολαβές του και οι υποστηρικτικές στο γεγονός ότι είχε θετική αγωνιστική παρουσία.

Αν μπορούσε ο Παλίκουτσα να «τελειώσει» αυτό το ζήτημα με μια υπογραφή και δίχως οικονομική ζημία, θα υπέγραφε και για τους έξι για να διαχειριστεί με απόλυτη ηρεμία το εξίσου σοβαρό ζήτημα των μεταγραφών αλλά και των πωλήσεων σαν αυτή του Λούις Πάλμα. Μέσα στην εβδομάδα ο νεαρός επιθετικός μίλησε περισσότερο απ’ ότι έπρεπε επιδεικνύοντας βιασύνη και ενθουσιασμό λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που εισπράττει. Δεν τον κακολογώ γιατί πρόκειται για ένα παιδί που πριν από περίπου έναν χρόνο ήταν παντελώς άγνωστος και ξαφνικά βλέπει το όνομά του να γράφεται στο BBC. Φταίνε αυτοί που δεν τον προστάτευσαν. Το ενδεχόμενο παραμονής του Πάλμα δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Ο Άρης

Παράλληλα υπάρχουν οι τάσεις φυγής του Φαμπιάνο Λέισμαν ενώ πρόσφατα απορρίφθηκε πρόταση αγοράς του Μπράντλεϊ Μαζικού από τη Σερβέτ. Καμία ομάδα στην υφήλιο δεν μπαίνει σε διαδικασία κατάθεσης πρότασης αγοράς αν πρωτίστως δεν έχει συμφωνήσει με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή οπότε θα πρέπει να θεωρείται ευνόητη η επιστροφή της ελβετικής ομάδας με βελτιωμένη πρόταση.

Αν λοιπόν το σχέδιο του Παλίκουτσα εκτελεστεί σε μεγάλο ποσοστό, ποσοστιαία, οι αλλαγές στο ρόστερ του Άρη θα ξεπεράσουν τα 3/5 και ουσιαστικά θα μιλάμε για μια ομάδα από την αρχή. Οι δε μεταγραφικές ανάγκες θα διαμορφωθούν αναλόγως της πορείας των διαπραγματεύσεων είτε για τις αποδεσμεύσεις είτε για πωλήσεις.

Στο ενδεχόμενο άμεσης αποδέσμευσης του Άντρε Γκρέι (σ. σ. ο Τζαμαϊκανός έχει… ρεύμα στην Αγγλία και μάλλον είναι ευκολότερο να βρει δουλειά σε σχέση με κάθε άλλον, αν φυσικά το θελήσει), τότε ο Άρης θα πρέπει να ξεκινήσει τη δουλειά του από την κορυφή της επίθεσης. Φημολογείται ότι ήδη το έχει κάνει. Σε περίπτωση άμεσης πώλησης του Λούις Πάλμα και καθώς ήδη αποχώρησαν δύο από τους ακραίους επιθετικούς, δεν θα προκύψει απλά ανάγκη ενίσχυσης των άκρων αλλά θα εκπέμπει S.O.S. Παραμένοντας στα θεωρητικά σενάρια, αν ο Φαμπιάνο φέρει πρόταση από Ρωσία ή Αραβία (φημολογείται ότι από εκεί είχε ενδιαφέρον) τότε η προσθήκη κεντρικού αμυντικού θα πρέπει να γίνει πριν την πρώτη συνάντηση της 12ης Ιουνίου. Βάσει δε των χαρακτηριστικών των παικτών που υπάρχουν σήμερα στην ομάδα, κανονικά, η πρώτη κίνηση θα πρέπει να αφορά τον βασικό αμυντικό χαφ διότι ο Πίτερ Ετέμπο αποτελεί παρελθόν.

Τα παραπάνω οδηγούν σε δύο (υποκειμενικά βέβαια) συμπεράσματα. Πρώτον: Η επιτυχία του αγωνιστικού σχεδίου θα οδηγήσει στην απόκτηση τουλάχιστον 11-12 ποδοσφαιριστών. Δεύτερον: Η διαδικασία ενίσχυσης των θέσεων θα εξαρτηθεί από τους ποδοσφαιριστές που θα αποδεσμεύονται.

Στο τέλος της παραπάνω διαδικασίας, ο Άρης θα πρέπει να ασχοληθεί και με δύο ακόμη ζητήματα. Φέτος οι Ματέο Γκαρσία, Χουλιάν Κουέστα, Σαλέμ Εμπακατά θα μπουν στον τελευταίο χρόνο των συμβολαίων τους. Οι «κίτρινοι» θα πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον τους πριν έρθει ο Δεκέμβρης όπου εκεί οι δύο ποδοσφαιριστές θα αποκτήσουν το δικαίωμα συζήτησης με άλλες ομάδες. Και να είστε σίγουροι ότι και οι τρεις δεν περνούν απαρατήρητοι από άλλες ελληνικές ομάδες που έχουν την οικονομική δυνατότητα κάλυψης των συμβολαίων τους.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.