Άρης: Ο δύσκολος δρόμος των αποδεσμεύσεων και οι πρώτες συμφωνίες

Άρης: Ο δύσκολος δρόμος των αποδεσμεύσεων και οι πρώτες συμφωνίες

Ο Παλίκουτσα

bet365

Εξελίξεις σε δύο μέτωπα αναμένονται στον Άρη εντός των επόμενων ημερών καθώς είναι προφανές ότι η υπόθεση των αποδεσμεύσεων είναι αλληλένδετη με την αντίστοιχη των συμφωνιών με ποδοσφαιριστές με τους οποίους γίνονται διαπραγματεύσεις.

Η πρώτη αποτίμηση έγινε στη διάρκεια της χθεσινής (23/5) συνάντησης του Ρόμπερτ Παλίκουτσα με τον Τόλη Τερζή όπου ουσιαστικά αναδύθηκαν δύο πληροφορίες. Η πρώτη σχετίζεται με την πορεία των διαπραγματεύσεων με παίκτες που ενδιαφέρουν τον Άρη και εκτιμήθηκε ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, εντός των επόμενων ημερών, θα επικυρωθούν συμφωνίες. Η δεύτερη αφορά το μέτωπο των διαπραγματεύσεων το οποίο σαφέστατα είναι δυσκολότερο και δεν αμφισβητείται ότι είναι ένας από τους λόγους της εταιρικής αλλαγής πλεύσης με την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή. Ο Άρης δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει τα συμβόλαια να τρέχουν αλλά πρέπει να βρει λύσεις διακόπτοντας συνεργασίες με αυτούς που δεν βρίσκονται στο αγωνιστικό πλάνο για να ελαφρύνει, όχι μόνο το ρόστερ του αλλά και το εξοδολόγιό του.

Η λύση συμβολαίου δεν στοιχειοθετεί εύκολη υπόθεση όταν α) ο ποδοσφαιριστής προέρχεται από κακή αγωνιστική χρονιά μειώνοντας έτσι την αξία του στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου και β) όταν το υπάρχον συμβόλαιο είναι αρκετά μεγαλύτερο σε σχέση με την πραγματική ποδοσφαιρική αξία του. Φέτος ο Άρης είχε αρκετούς παίκτες οι οποίοι δεν έπαιξαν βάσει του ποσού που αναγράφεται στα συμβόλαιά τους. Κι επειδή δεν υπάρχει η πίστη ότι μπορούν να παρουσιάσουν διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο ή να ταιριάξουν στο αγωνιστικό πλάνο αλλά και στους κανόνες του κλαμπ, γι’ αυτόν τον λόγο αναζητείται τρόπος αποδέσμευσης.

Η διαφορά του φέτος με το πρόσφατο παρελθόν είναι ότι παρόντος του Ρόμπερτ Παλίκουτσα ο Άρης άλλαξε τη μεθοδολογία του στην προσπάθεια αποδέσμευσης από συμβόλαια που τον βαραίνουν. Για παράδειγμα, εκείνο το ταξίδι του Κροάτη στο Λονδίνο δεν έχει με αποκλειστικό γνώμονα την προσθήκη παικτών αλλά παραδόθηκε η transfer list της ομάδας και γενικώς ενημερώθηκαν ομάδες και ατζέντηδες για τους παίκτες οι οποίοι δεν υπολογίζονται.

Ως εκ τούτου, έχει ενημερωθεί ο Άντρε Γκρέι – έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026 – ότι δεν υπολογίζεται για την επόμενη χρονιά και η αλήθεια είναι ότι για τον Τζαμαϊκανό επιθετικό επικρατεί η πεποίθηση ότι λόγω του καλού ονόματος που έχει στην Αγγλία, θα προκύψει ενδιαφέρον ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την αποδέσμευσή του. Παρά την αρχική άρνησή του, η πορεία των συζητήσεων με τον Μπριάν Νταμπό επίσης καλλιέργησε αισιοδοξία ότι σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν, το ίδιο ισχύει και για τον Νικολάς Ενκουλού. Πιο δύσκολη είναι η περίπτωση του Μάρβιν Πίρσμαν ο οποίος έχει συμβόλαιο γι’ ακόμη δύο χρόνια.

Οι αποδεσμεύσεις αυτών των παικτών είναι και το υπ' αριθμόν 1 στοίχημα για τον Παλίκουτσα καθώς πρόκειται για συμβόλαια συνολικής αξίας άνω των 3.000.000 ευρώ. Εφόσον επιτευχθούν με τον τρόπο που θέλει ο Άρης, δεν θα ανοίξει χώρο μόνο στο ρόστερ αλλά και στο εξοδολόγιό του...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα