Ολυμπιακός: Μία από τις μεταγραφικές επιτυχίες του Αντόνιο Κορδόν, ήταν ο Μπακαμπού (vids)

Ολυμπιακός: Μία από τις μεταγραφικές επιτυχίες του Αντόνιο Κορδόν, ήταν ο Μπακαμπού (vids)

οσφπ

bet365

Ο Αντόνιο Κορδόν είναι προ των πυλών για να αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή στον Ολυμπιακό και το Gazzetta σας εξηγεί πως ο Σεντρίκ Μπακαμπού εξελίχθηκε σε μεταγραφική... διαφήμιση για τον Ισπανό παράγοντα.

Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει μία συμφωνία που κάνει... γκελ σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο καθώς έχει δώσει τα χέρια με τον Αντόνιο Κορδόν προκειμένου να αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στην ομάδα του Πειραιά.

Ο 59χρονος παράγοντας είναι έτοιμος να σηκώσει «μανίκια» και να αναλάβει τόσο το κομμάτι του προπονητή (έχει παραδώσει ήδη μία λίστα με ονόματα) όσο και το θέμα της ενίσχυσης του ρόστερ με πλάνο και ποιότητα.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο Ισπανός έχει ένα εξαιρετικό βιογραφικό στις πλάτες του έχοντας περάσει από τις Βίγιαρεαλ, Μονακό, Εκουαδόρ και Μπέτις, ωστόσο μία από τις υποθέσεις που λειτουργεί ως... βιτρίνα για τον ίδιο είναι ο Σεντρίκ Μπακαμπού.

Το Gazzetta έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει πως ο 32χρονος φορ του Ολυμπιακού έγινε ένα όνομα που κάθε ομάδα αποθέωνε τον Κορδόν για τον τρόπο που τον έφερε το 2015 στη Βίγιαρεαλ.

Η καλύτερη σεζόν του σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πριν τον Ολυμπιακό

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού χρειάστηκε μόλις μία σεζόν στην Μπούρσασπορ για να κερδίσει το επόμενο βήμα της καριέρας του. Την ίδια στιγμή οι αριθμοί των φορ της Βιγιαρεάλ (Ούτσε, Μορένο και Σολ) δεν ήταν ικανοποιητικοί, με τον μεσοεπιθετικό Βιέτο να ξεχωρίζει.

Έτσι ο Αντόνιο Κορδόν χρειάστηκε να βγει στη μεταγραφική αγορά για να βρει όχι έναν αλλά δύο επιθετικούς, με τον Ρομπέρτο Σολδάδο να αποτελεί τη μεγάλη... βόμβα έναντι 16 εκατ. ευρώ από την Τότεναμ. Παράλληλα, η πώληση του Βιέτο στην Ατλέτικο Μαδρίτης, έφερε τον υπερταλαντούχο Ντένις Σουάρεθ από την Μπαρτσελόνα και τον Σάμου Καστιγιέχο από τη Μάλαγα.

Από την άλλη ο Ισπανός παράγοντας είχε ξεχωρίσει από την Τουρκία και την περίπτωση του Σεντρίκ Μπακαμπού. Ο 24χρονος επιθετικός μέτρησε 21 γκολ σε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις ενώ είχε μοιράσει και επτά ασίστ. Πρόκειται για την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του διεθνή ποδοσφαιριστή πριν τη φετινή χρονιά στον Ολυμπιακό.

Η τιμή του είχε αναπτυχθεί ήδη από τα σχεδόν δύο εκατ. ευρώ που τον αγόρασε ο τουρκικός σύλλογος στα 7,5 εκατ. ευρώ που έδωσε η Βιγιαρεάλ μέσα σε ένα χρόνο.

Τον λιγότερο... θόρυβο στη μεταγραφική περίοδο

Φυσικά, το όνομά του μπροστά στα υπόλοιπα που αποκτήθηκαν για τη μεσοεπιθετική γραμμή έκανε τον λιγότερο... θόρυβο. Ένας ποδοσφαιριστής που είχε παίξει στη Σοσό και στην Μπούρσασπορ, δεν έκανε το «γκελ» που έκανε ο Σολδάδο που είχε αφήσει εποχή στο ισπανικό ποδόσφαιρο.

Τελικά, κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Μπακαμπού κατάφερε, όχι απλά να πάρει τη θέση του βασικού αλλά και να κερδίσει πολλούς «πόντους» στην καρδιά των οπαδών της ομάδας. Η δικαίωση στο πρόσωπο του Κορδόν φάνηκε από τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα στην πρώτη του κιόλας σεζόν στην Ισπανία.

Η αποθέωση στη Μονακό και η πώληση-«μαμούθ»

Ο Κορδόν έφυγε ένα χρόνο αφότου αποκτήθηκε ο Μπακαμπού αλλά η προσφορά του στη Βίγιαρεαλ εκείνη τη σεζόν, κατάφερε να κάνει τον διεθνή φορ ως ένα... παράδειγμα για τον Ισπανό παράγοντα.

Αυτό επαληθεύεται στα δημοσιεύματα της Γαλλίας όταν η Μονακό ανακοίνωσε την πρόσληψή του ως τεχνικό διευθυντή το 2017. Ανάμεσα στα ονόματα που είχαν γραφτεί ως μεταγραφικές επιτυχίες του Κορδόν, ήταν και του Σεντρίκ Μπακαμπού.

Και αν εκείνη την περιόδο, ο διεθνής επιθετικός είχε δώσει έναν λόγο για να αποτελεί «χρυσό» όνομα στο βιογραφικό του Ισπανού, τον χειμώνα του 2018 έγινε ακόμα μεγαλύτερο. Συγκεκριμένα η κινέζικη Γκουοάν έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό των 40 εκατ. ευρώ (!) για να αποκτήσει τον νυν φορ του Ολυμπιακού.

Ουσιαστικά σε 2,5 χρόνια, ο Μπακαμπού εκτόξευσε την τιμή του από τα 7,5 εκατ. ευρώ στα 40 εκατ. ευρώ.

Η συνάντηση στον Ολυμπιακό μετά από επτά χρόνια...

Και η ποδοσφαιρική μοίρα είναι έτσι, που επτά χρόνια μετά, ο Αντόνιο Κορδόν θα συναντήσει ένα από τα ονόματα που αποτέλεσαν... διαφήμιση στο βιογραφικό του, στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού.

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού έσπασε κάθε προσωπικό ρεκόρ φέτος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς μέτρησε συνολικά 18 γκολ σε 37 συμμετοχές (τα περισσότερα σε μία σεζόν στην Ευρώπη) σε όλες τις διοργανώσεις και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Βέβαια το γεγονός ότι δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους», σημαίνει ότι στα τέλη του Ιουνίου θα είναι ελεύθερος να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ωστόσο και οι δύο πλευρές επιθυμούν την ανανέωση της συνεργασίας τους.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα