Το 4-4-1-1 που άλλαξε την εικόνα του ΠΑΣ Γιάννινα στα play-outs

ΠΑΣ Γιάννινα

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε τις 3 τελευταίες αγωνιστικές των play-outs να πάρει 2 νίκες και 1 εκτός έδρας ισοπαλία, μαζεύοντας 7 βαθμούς και το Gazzetta στέκεται στην αλλαγή συστήματος που ανέβασε αγωνιστικά τους Ηπειρώτες.

Πριν τον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ο ΠΑΣ Γιάννινα μόνο σίγουρος δεν ένιωθε για την μάχη των play-outs, καθώς οι συνεχόμενες αποτυχίες τον είχαν φέρει σε δυσχερή θέση. Στο ματς εκείνο που ουσιαστικά σήμανε και την αντεπίθεση ο Θανάσης Στάικος προχώρησε σε αλλαγή συστήματος με το 4-4-1-1 που γινόταν 4-2-3-1 με το οποίο ουσιαστικά παίζει στα τρία τελευταία παιχνίδια, να τον έχει βγάλει ασπροπρόσωπο.

Με το συγκεκριμένο σύστημα οι Γιαννιώτες έχουν καταφέρει να μαζέψουν 7 βαθμούς με τις δύο νίκες κόντρα σε Παναιτωλικό εντός και Ιωνικό εκτός έδρας και την ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Επτά υπερπολύτιμους βαθμούς φτάνοντας έτσι τους 30 βαθμούς και κάνοντας άλμα σωτηρία ανεβαίνοντας στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα και κάνοντας έτσι άλμα σωτηρίας, εκεί που όλα έδειχναν δύσκολα.

Παμλίδης

Ο άλλος Παμλίδης πίσω από τον φορ

Ο παίκτης που φαίνεται να κάνει την διαφορά παίζοντας σε αυτό το 4-4-4-1 πίσω από τον σέντερ φορ είναι ο Γιώργος Παμλίδης, ο οποίος στα 3 αυτά παιχνίδια που αγωνίζεται ως δεύτερος επιθετικός, αλλά πίσω από τον προωθημένο, έχει καταφέρει να σκοράρει 3 φορές. Τρία γκολ που έχουν συμβάλλει στο να πάρουν οι Ηπειρώτες τους 4 από τους 7 βαθμούς.

Για πρώτη φορά που κρατήθηκε και το μηδέν στην άμυνα

Πριν πάμε να δούμε την αλλαγή του συστήματος, αξίζει να αναφερθεί πως στην αναμέτρηση με τον Ιωνικό στη Νίκαια, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε για πρώτη φορά στα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει στα φετινά play-outs κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Στον πρώτο αγώνα με την Λαμία ηττήθηκε με 2-0, στο 2ο γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 1-0 από τον ΟΦΗ, την 3η αγωνιστική και στην ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι το σκορ ήταν 1-1, ενώ ακόμα και στην εντός έδρας νίκη επί του Παναιτωλικού, οι Ηπειρώτες πέτυχαν 3 γκολ, αλλά δέχθηκαν 2. Μόνο στη Νίκαια η άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα θύμισε την εξαιρετική άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος.

Πως έπαιξε στα 3 τελευταία μας

Πάμε τώρα να δούμε το πως κατέβηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στα 3 τελευταία παιχνίδια, όπου θυμίζουμε πως είχε 1 ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και δύο νίκες με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και με τον Ιωνικό στη Νίκαια.

Έτσι ξεκίνησε με Ατρόμητο (1-1)

Αρχίζουμε με την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όπου ο Θανάσης Στάικος έστησε τον φιλοξενούμενο ΠΑΣ Γιάννινα σε σύστημα 4-4-1-1. Ο Τσιντώτας ήταν κάτω από την εστία και οι Εραμούσπε, Πήλιος, Μπορταγκαράι, Τσαβός συνέθεσαν την αμυντική τετράδα. Παρτενέρ του Τζίνο στη μεσαία γραμμή ήταν οι Λιάσος, Ροσέρο, Τζίμας, ενώ ο Παμλίδης ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Σταματελόπουλο.

Έτσι ξεκίνησε με Παναιτωλικό (3-2)

Συνεχίζουμε με το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό όπου ο ΠΑΣ έκανε και την πρώτη του νίκη στα play-outs. Στην αναμέτρηση αυτή οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Τσιντώτα κάτω από τα γκολπόστ, τους Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε, Πήλιο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Τζίνο, Λιάσο στον άξονα, τους Μορέιρα, Ροσέρο στα άκρα και τον Παμλίδη πίσω από τον Μπάλαν.

Έτσι ξεκίνησε με τον Ιωνικό (0-1)

Σύστημα που κερδίζει, δεν αλλάζει και έτσι και στη Νίκαια προτιμήθηκε το 4-4-1-1 που άλλαζε σε 4-2-3-1 με τον Θανάση Στάικο να κατεβάζει τους Ηπειρώτες κόντρα στον Ιωνικό με τον Τσιντώτα στα καρέ, τους Πήλιο, Παντελάκη, Εραμούσπε και Σόρια στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Λιάσος με τον Τζίνο αγωνίστηκαν στη μεσαία γραμμή. Ο Τζίμας ήταν μπροστά τους έχοντας τον Μορέιρα με τον Παμλίδη στα άκρα της επίθεσης και τον Μπάλαν μπροστά ως φορ.

ΠΑΣ Γιάννινα

Στα χέρια του η σωτηρία, θέλει 1 βαθμό σε 2 αγώνες, σώζεται ακόμα και με 2 ήττες αν δεν κάνει το 2Χ2 ο Ιωνικός

Με δύο αγωνιστικές να απομένουν ο ΠΑΣ Γιάννινα έχοντας φτάσει τους 30 βαθμούς βρίσκεται μια ανάσα από την σωτηρία. Οι Ηπειρώτες θέλουν έναν βαθμό για να παραμείνει και μαθηματικά στην Super League, κάτι που γίνεται ακόμα και με δύο ήττες, αρκεί να μην κάνει το δύο στα δύο ο Ιωνικός. Υποβιβάζεται για παράδειγμα εάν μείνει στους 30 με τη Λαμία και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι ο Ιωνικός θα έχει φτάσει στους 31.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα