K17: Απίστευτο θρίλερ, έχασαν όλοι, πέρασε ο Άρης!

''

bet365

Ηττήθηκαν όλες οι ομάδες που διεκδικούσαν θέση στο Final-4 της Κ17. Ευνοημένος ο Άρης που προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Όταν προβλέπαμε ότι η κανονική σεζόν στο πρωτάθλημα Κ17 θα εξελιχθεί σε θρίλερ, δεν πιστεύαμε ότι θα διαδραματίζονταν όλα μαζί τα... απίστευτα στην τελευταία αγωνιστική. Με λίγα λόγια, έχασαν όλοι όσοι διεκδικούσαν την απευθείας πρόκριση στο Final-4 και από αυτή την αλληλουχία αποτυχιών, κερδισμένος βγήκε ο Άρης του Κώστα Καζάνα, που κέρδισε το «εισιτήριο» για δεύτερη συνεχή χρονιά. Θυμίζουμε ότι πέρσι είχε φτάσει έως τον τελικό, όπου ηττήθηκε στην παράταση από τον ΠΑΟΚ.

Ο Άρης χθες έχασε από τον αδιάφορο Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 2-1 με δυο γκολ του Βασίλη Κακιώνη που έφτασε τα 9 εφέτος. Όμως την ίδια ώρα η ΑΕΛ που ήταν φαβορί για την πρόκριση, ηττήθηκε 2-1 από τον (επίσης αδιάφορο) ΠΑΣ στα Γιάννινα, παρότι βρισκόταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 75΄! Το φινάλε ήταν «γκραν γκινιόλ» με την ΑΕΛ να σκοράρει στο 89΄, το γκολ να ακυρώνεται στη συνέχεια να ζητάει πέναλτι το οποίο δεν δόθηκε.

Κι ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, ο Βόλος έπαιζε με τον ΠΑΟΚ στη Σουρωτή, με ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης. Ηττήθηκε 1-0 ενώ –με βάση τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων- θα του αρκούσε και η ισοπαλία την οποία δεν πήρε επειδή έχασε απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις, ενώ είχε και δύο δοκάρια!
Με άλλα λόγια, ήταν ένα δίωρο (οι αγώνες διεξήχθησαν ταυτόχρονα το απόγευμα της Κυριακής) όπου ο ένας «δώριζε» την πρόκριση στον άλλον και τελικά η «μπίλια» έκατσε στο «κίτρινο». Ανεπανάληπτες σκηνές στο γήπεδο του Αγρινίου με το τέλος του αγώνα, όταν οι παίκτες του Άρη ήταν εμφανώς εκνευρισμένοι με τον διαφαινόμενο αποκλεισμό, όμως μέσα σε λίγα λεπτά ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς όταν πληροφορήθηκαν τι είχε συμβεί στα άλλα παιχνίδια! Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τον Κώστα Καζάνα (δεξιά). Στη φωτογραφία που ανέβασε στα Social Media μαζί με τον επικεφαλής των ακαδημιών του Άρη, Πάνο Αλεξιάδη (αριστερά), τον βοηθό Γρηγόρη Παπαδόπουλο και τον προπονητή τερματοφυλάκων, Άγγελο Φοιρό φαίνεται ξεκάθαρα ότι μόλις τους έφυγε ένα μεγάλο βάρος!

''


Ο Άρης πέτυχε, λοιπόν, το «back to back» και θα είναι η τρίτη ομάδα του Final-4 μαζί με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, ενώ η θέση που απομένει κενή θα κριθεί στα play off, τα οποία ξεκινούν άμεσα, το επόμενο Σαββατοκύριακο με τις αναμετρήσεις Βόλος-Αστέρας Τρίπολης στη Μαγνησία και Παναθηναϊκός-ΑΕΚ σε Κορωπί ή Τράχωνες (ανάλογα την έδρα που θα επιλέξουν οι γηπεδούχοι «πράσινοι»). Οι νικητές θα αναμετρηθούν σε μονό ματς σε ουδέτερο γήπεδο, το Σαββατοκύριακο 12/13 Μαΐου.

Όσο για το Final-4, ουδείς γνωρίζει ακόμα ούτε πότε ούτε πού θα διεξαχθεί! Πιθανές ημερομηνίες είναι 18 και 22 Μαΐου ή τα πρώτα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου και πιθανές έδρες ο Βόλος και το Αγρίνιο.

«Πρόγευση» play off στο Γαλάτσι

Χθες (30/4) στο Γαλάτσι πήραμε μία πρόγευση του πρώτου ημιτελικού των play off, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί 3-2 της ΑΕΚ. Στηριζόμενη κυρίως σε παιδιά του 2007, η Ένωση έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει απέναντι στους μεγαλύτερους ηλικιακά παίκτες του ΠΑΟ, που έφτασαν στη νίκη με κορυφαίο τον Στέλιο Μπεβάρδο και θετικούς τους Αποστόλου, Μακρυγιάννη, Κορρέ, Λιναρδάκη. Από την άλλη πλευρά, ο Χριστόφορος Κολιμάτσης ήταν για ακόμα μία φορά καθοριστικός στο κέντρο του γηπέδου, ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν οι Ζούλιας, Ψυρόπουλος, Παλαιολόγος, Μαρκόπουλος.
Το σίγουρο είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Η ΑΕΚ έδειξε ότι μπορεί εύκολα να «κοιτάξει στα μάτια» τον Παναθηναϊκό και στον ημιτελικό θα ενισχυθεί από τους Μαρούτση, Χατζηνικολάου, οι οποίοι θα καλύψουν τα κενά των παικτών που θα λείπουν με την εθνική Κ16 (Μαρκόπουλος, Ντάνι). Αυτή είναι η απόφαση των διοικούντων την ακαδημία, που ορθά σκέφτηκαν να καλύψουν τα κενά και να μην αιτηθούν αναβολή, όπως είχαν το δικαίωμα. Από την άλλη πλευρά επιστρέφουν για τον ΠΑΟ οι Αντριάνο, Ρομάνο, Σκαρλατίδης, η απουσία των οποίων ήταν εμφανής στο χθεσινό ματς.

Επιδημία τραυματισμών στον ΠΑΟΚ

Στον ΠΑΟΚ πρέπει να κάνουν ευχέλαιο, αφού οι τραυματισμοί παίρνουν τη μορφή επιδημίας. Εκτός από τον Κωνσταντίνο Γκούμα (Κ19), οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν πρόβλημα με δύο παίκτες που αγωνίζονται στην ίδια θέση, ενόψει του Final-4 της Κ17. Ο αριστερός μπακ Γιώργος Κούπενος (2006) τραυματίστηκε στο ματς της Κ19 στη Λαμία, ενώ χθες (30/4) χτύπησε και ο Κώστας Βυρσωκινός (2007) στην αναμέτρηση της Κ17 με τον Βόλο. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ελπίζουν ότι οι εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθούν οι παίκτες θα έχουν αισιόδοξα αποτελέσματα, κυρίως ότι δεν θα προστεθούν στις τέσσερις πολύ σοβαρές περιπτώσεις που έχουν προκύψει στο μεγαλύτερο ηλικιακό γκρουπ (Κ19), με τους Μπάμπουρα, Φίλωνα, Αδαμ και Γκούμα να μένουν για μήνες εκτός δράσης. Εμείς να ευχηθούμε περαστικά σε όλα τα παιδιά που είχαν την ατυχία να υποστούν σοβαρό τραυματισμό σε πρώιμο στάδιο της καριέρας τους.

Κ15: Συντριβή της ΑΕΚ από τον Ατρόμητο

Εκκωφαντικό ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα ΑΕΚ-Ατρόμητος στο Γαλάτσι το πρωί του Σαββάτου: 1-5! Η ΑΕΚ χρησιμοποίησε παιδιά που μέχρι σήμερα δεν είχαν χρόνο συμμετοχής. Όχι πως αυτό στερεί κάτι από τον θρίαμβο της ομάδας του Λευτέρη Κοσμαδάκη που έφτασε στη νίκη με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ: δύο ο Κολιοσπύρος που σκόραρε για πρώτο φορά φέτος και από ένα οι, Μπενιδάκης, Καλαϊτζίδης, Τούφας.

O Παναθηναϊκός σφράγισε και τυπικά την πρόκριση στο Final-4 του Βόλου, επικρατώντας άνετα 3-0 του Απόλλωνα. Στον ημιτελικό οι «πράσινοι» του Βασίλη Παπαδάκη που «τρέχουν» αήττητο σερί 9 νικών και μίας ισοπαλίας στα τελευταία δέκα ματς, θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ. Στον έτερο ημιτελικό ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί με την ΑΕΛ. Οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης στις εγκαταστάσεις του Ρέντη με τον Δημήτρη Μιχαηλίδη να σκοράρει ακόμα δύο φορές και να κλείνει τη σεζόν ως πρώτος σκόρερ αμφότερων των ομίλων με 17 γκολ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα