Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Το ΠΑΣτέλωσε ο Μορέιρα και ησύχασε! (vids)

Νότης Χάλαρης

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε το μεγάλο διπλό στη Νεάπολη! Με το γκολ του Μορέιρα επικράτησε του Ιωνικού και πλέον είναι πιο σίγουρος για την παραμονή στην κατηγορία σε αντίθεση με τους Νικαιώτες να παραμένουν στην επικίνδυνη ζώνη.

Το γκολ του Μορέιρα ήταν αρκετό για να φύγει με ένα πολύ σημαντικό διπλό ο ΠΑΣ Γιάννινα από την έδρα του Ιωνικού με 1-0 και να αυξήσει την διαφορά στο +5 από την ομάδα της Νίκαιας και σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων, οι Γιαννιώτες έχουν το πάνω «χέρι».

Έτσι έπαιξαν

Ο Ιωνικός παρατάχθηκε με 4-3-3 όπου ο Χουτετσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Βαλεριάνος, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι και Μύγας στην άμυνα ενώ στη μεσαία γραμμή έπαιξαν ο Σάκιτς με τους Κάνιας και Μασάς. Ο Γούλερι ήταν εξτρέμ στο ένα άκρο και ο Σεμπά στο άλλο, έχοντας τον Μάντζη στην κορυφή ως φορ.

Από την άλλη ο ΠΑΣ Γιάννινα με σχήμα 4-2-3-1 ξεκίνησε με τον Τσιντώτα στα καρέ, τους Πήλιο, Παντελάκη, Εραμούσπε και Σόρια στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Λιάσος με τον Τζίνο αγωνίστηκαν στη μεσαία γραμμή. Ο Τζίμας ήταν μπροστά τους έχοντας τον Μορέιρα με τον Παμλίδη στα άκρα της επίθεσης και τον Μπάλαν μπροστά ως φορ.

Καλός ρυθμός αλλά με ελάχιστες φάσεις

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο ματς δυναμικά και με διάθεση να βρουν ένα γρήγορο γκολ. Παρότι το ματς είχε ρυθμό, το πρώτο 45λεπτο κύλησε δίχως πολλές φάσεις και κυρίως, χωρίς τέρμα εν τέλει.

Ο Ιωνικός είχε τις περισσότερες «επισκέψεις» στην αντίπαλη εστία και στο 14ο λεπτό ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη καλή στιγμή. Ο Βαλεριάνος έκανε μία εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά, βρήκε τον Μάντζη, ο οποίος είδε την κεφαλιά του να περνάει δίπλα από την εστία του Τσιντώτα.

Οι Νικαιώτες είχαν μία νέα ευκαιρία στο 25', με τον Τσιγκρίνσκι να παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από το φάουλ του Βαλεριάνου αλλά η μπάλα κατέληξε στο εξωτερικό μέρος της εστίας. Ο ΠΑΣ απάντησε σε αυτές τις φάσεις με τον Παμλίδη, ο οποίος συνεργάστηκε ωραία με τον Μπάλαν αλλά το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή, κατέληξε πάνω από την εστία.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους ολοκληρώθηκαν με ένα σουτ του Σεμπά στην κίνηση έξω από την περιοχή, το οποίο σταμάτησε στον Τσιντώτα.

Ο Μορέιρα «λύτρωσε» τον ΠΑΣ!

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε από νωρίς τον Τσιντώτα, ο οποίος τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Από εκεί και πέρα, ο Ιωνικός ήταν η ομάδα που έλεγχε το ματς αλλά ο ΠΑΣ βρήκε το πολυπόθητο γκολ.

Συγκεκριμένα ο Τζίμας βρήκε με ωραίο τακουνάκι τον Πήλιο, εκείνος έκανε το σουτ, ο Χουτετσιώτης απέκρουσε αλλά ο Μορέιρα πήρε το ριμπάουντ στην περιοχή και έκανε το 1-0 στο 64ο λεπτό. Μάλιστα, λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Τζίμας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία των Νικαιωτών.

Η απάντηση του Ιωνικού ήρθε στο 67', όταν ο Κάνιας έπιασε στην κίνηση το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Αθανασίου απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, διατηρώντας το 1-0. Οι Νικαιώτες έφτασαν κοντά στο γκολ στο 87' όταν ο Ρομαό έκανε τη σέντρα αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στη συνέχεια ο Ιωνικός πάλεψε να βρει το γκολ, πίεσε ψηλά αλλά δεν μπόρεσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 1-0 και ο ΠΑΣ Γιάννινα να παίρνει ένα υπερπολύτιμο τρίποντο για την παραμονή, καθώς η διαφορά των δύο ομάδων αυξήθηκε στο +5 και στην ισοβαθμία με τους Νικαιώτες, έχουν το πάνω χέρι.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Σάκιτς, Κάνιας, Σεμπά (76' Μάνος), Γούλερι (60' Ελευθεριάδης), Μασάς (71' Λοβέρα), Μάντζης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας (49' Αθανασίου), Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Μορέιρα (88' Ροσέρο), Τζίμας, Τζίνο, Παμλίδης, Λιάσος, Μπάλαν (99' Κόντε).

MVP: Δεν γίνεται να μην μπει σε αυτή την κατηγορία ο Μορέιρα. Ο έμπειρος εξτρέμ πέτυχε το «χρυσό» γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα και του χάρισε ένα από τα πιο σημαντικά διπλά στη φετινή σεζόν.

Στο ύψος του: Ο Τζίμας έκανε πολύ καλή εμφάνιση καθώς ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη εστία ενώ από εκείνον ξεκινάει το 1-0.

Αδύναμος κρίκος: Ο Δημήτρης Μάνος μπήκε στο ματς για να δώσει ώθηση στην επίθεση αλλά δεν φάνηκε καθόλου στο ματς.

Η «γκάφα»: Η αμυντική αντίδραση του Ιωνικού στο 1-0. Ο Βαλεριάνος απομακρύνει άσχημα από την περιοχή, ο Τζίμας βρήκε τον Πήλιο, εκείνος σούταρε χωρίς πίεση και ο Μορέιρα πήρε το ριμπάουντ ανενόχλητος.

Το «στραγάλι»: Ο Φωτιάς είχε κυρίως να διαχειριστεί τα τελευταία λεπτά, όταν η ένταση είχε ανέβει για τα καλά αλλά δεν έχασε καθόλου τις φάσεις της αναμέτρησης.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Το τρίποντο που πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι παραπάνω από πολύτιμο καθώς του χαρίζει την παραμονή στην κατηγορία. Ξέφυγε στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη, την ίδια στιγμή που ο Ιωνικός έμεινε χαμηλά και συνεχίζει τη μάχη του για παραμονή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα