Ό,τι σπείρεις το καλοκαίρι, θερίζεις την άνοιξη

Ό,τι σπείρεις το καλοκαίρι, θερίζεις την άνοιξη

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη που αποδίδεται στη μάχη του τίτλου, μετά τη μετατροπή της κούρσας των τεσσάρων, σε κούρσα για δύο. Του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Αύγουστος 2022, ο Ολυμπιακός λύνει τη συνεργασία του με τον Πέδρο Μαρτίνς. Σεπτέμβριος 2022, ο Ολυμπιακός λύνει τη συνεργασία του και με τον Κάρλος Κορμπεράν. Τρίτος προπονητής, πριν ουσιαστικά ξεκινήσει η σεζόν, αναλαμβάνει ο Μίτσελ, ο οποίος έχει να διαχειριστεί ένα τεράστιο ρόστερ, με πολλούς παίκτες στην ίδια θέση και κενά σε κάποιες άλλες. Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε μία φάση ριζικής ανανέωσης της ομάδας, με την αποχώρηση των πρωταγωνιστών των πρόσφατων επιτυχιών και την προώθηση νέων παιδιών από τις ακαδημίες. «Καπετάνιος» παρέμεινε μεν ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όμως το club έβαλε τότε σε προτεραιότητα τη δημιουργία της ομάδας του μέλλοντος.

Αντίστοιχα, το ίδιο διάστημα, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έκαναν ένα βήμα μπροστά. Οι «πράσινοι» φυσικά συνέχισαν με τον αναμορφωτή τους στην τεχνική ηγεσία και μάλιστα του έδωσαν την ευκαιρία να στελεχώσει το ρόστερ, όπως αυτός επιθυμούσε. Το «πορτοφόλι» άνοιξε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε αυτούς έκρινε εκείνος ότι θα έφερναν εξέλιξη στην ομάδα του, μετά την κατάκτηση του περσινού κυπέλλου Ελλάδος. Από την άλλη, η Ένωση που είχε μπροστά της την προοπτική του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, αποφάσισε να αφήσει τα «πειράματα» και να δώσει τα κλειδιά σε έναν κανονικό προπονητή. Έναν άνθρωπο με παραστάσεις στο κορυφαίο επίπεδο ως ποδοσφαιριστής και μεγάλη φιλοδοξία να κάνει το ίδιο και στην προπονητική. Τον Ματίας Αλμέιδα.

Τι έκαναν, λοιπόν, οι δύο τελευταίοι; Επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στις ομάδες τους, δούλεψαν πολύ με τους ποδοσφαιριστές τους και δημιούργησαν δύο συμπαγή σύνολα, που στάθηκαν ικανά να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία που τους παρουσιάστηκε. Ο Παναθηναϊκός έχασε νωρίς τον MVP του Αϊτόρ, ενώ η ΑΕΚ κατά καιρούς στερήθηκε τις υπηρεσίες σημαντικών ποδοσφαιριστών της, με αποκορύφωμα το τελευταίο πλήγμα με τον Σέρχιο Αραούχο. Με διαφορετικό τρόπο τα κατάφερε η καθεμία μεν, το ίδιο αποτελεσματικά δε. Ο Παναθηναϊκός με τη σιγουριά στα μετόπισθεν, η ΑΕΚ με την έκρηξη και τη δημιουργία. Κάτι που αποτυπώνεται και με την ισοβαθμία τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το γεγονός ότι στο ξεκίνημα των play-offs η υπόθεση-τίτλος ήταν υπόθεση και των τεσσάρων μεγάλων οφείλεται σε δύο παράγοντες. Αφενός στο γεγονός ότι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δε γινόταν να πηγαίνουν «τρένο» από την αρχή ως το τέλος, αφετέρου στα μεγάλα σερί που «έτρεξαν» Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, όταν όμως είχαν μείνει αρκετά πίσω. Από ‘κει και πέρα, όμως, αποδόθηκε η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Με τη συνδρομή, φυσικά, των δύο «στρατηγών», του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και του Ματίας Αλμέιδα. Στα δύσκολα, ο Σέρβος πορεύτηκε με τη σκληρή του τριάδα στα χαφ (Πέρεθ, Τσέριν, Κουρμπέλης), ενώ ο Αργεντινός δε δίστασε να παίξει με έναν «κόφτη» στο Καραϊσκάκη, όταν αντιλήφθηκε ότι ο Ανιγκό του έκανε δώρο τη χρησιμοποίηση τριών «δεκαριών» στο Καραϊσκάκη. Την ερχόμενη Κυριακή, στη Λεωφόρο, η δική τους μάχη των πάγκων ενδέχεται να είναι πιο συναρπαστική και από εκείνη των 22 ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο.

pao

Υ.Γ. Με τη μάχη των play-offs να είναι η συγκλονιστικότερη που έχει υπάρξει ποτέ στα μέρη μας, δεν ξέρω πόσοι παρακολουθούν τι γίνεται στα play-outs και τις επικές μονομαχίες για την αποφυγή του υποβιβασμού. Και επειδή το καλοκαίρι, όλοι οι «μεγάλοι» φαίνεται πως θα ψαχτούν για κεντρικό αμυντικό, ας δουν λίγο τι κάνει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με τη φανέλα της Λαμίας. Πραγματικά απροσπέλαστος και αλάνθαστος. Τον Ιανουάριο επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια και έπειτα από εντυπωσιακή καριέρα στο εξωτερικό. Και είναι μόλις 31 ετών...

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημοσθένης Γεωργακόπουλος
Δημοσθένης Γεωργακόπουλος