Ο ΠΑΟΚ του Μπάνε και το ντέρμπι χωρίς τον πολυτιμότερο

Ο ΠΑΟΚ του Μπάνε και το ντέρμπι χωρίς τον πολυτιμότερο

Ο ΠΑΟΚ του Μπάνε και το ντέρμπι χωρίς τον πολυτιμότερο

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα σημαντικά γεγονότα του ΠΑΟΚτσήδικου διημέρου και επικεντρώνει σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Έχει ποδόσφαιρο, μπάσκετ και φυσικά βόλεϊ.

Πολύ γεμάτο το Σαββατοκύριακο για τους ΠΑΟΚτσήδες! Πώς και πώς περιμένουν τους αγώνες σε όλα τα ομαδικά αθλήματα.

Στα 23 χρόνια μετά το τέλος της τεράστιας καριέρας του, ο Μπράνισλαβ Πρέλεβιτς τιμάται από τον ΠΑΟΚ! Ο Δικέφαλος του Βορρά θα αποσύρει το 7 του Μπάνε. Χωρίς πολλά-πολλά και για να μαθαίνουν οι (άτυχοι) νέοι φίλαθλοι που δεν έζησαν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά μεγαλεία, πρόκειται για μία από τις 4-5 μεγαλύτερες προσωπικότητες στην 97χρονη ιστορία του Συλλόγου.

Ο Πρέλεβιτς ήρθε στην Ελλάδα το 1988 και μέσα σε αυτά τα 35 χρόνια, έλειψε από τον ΠΑΟΚ στα 3-4 από αυτά. Αυτό είναι το νούμερο, ένα στοιχείο προσφοράς του ανθρώπου που έχει κάνει τα πάντα για τον Σύλλογο.

Ο Πρέλεβιτς με τη λευκή φανέλα του ΠΑΟΚ

Οι πολλοί θα μείνουν στον αθλητή Πρελεβιτς, με τον οποίο εγώ συνδύασα τα παιδικά, μαθητικά και αθλητικά-μπασκετικά μου χρόνια. Ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς που για χάρη του, μετά τα δέκα μου το 1987 άφησα στην άκρη το ποδόσφαιρο το οποίο έπαιζα και… στον ύπνο μου, για να πάρω στα χέρια μου την πορτοκαλί μπάλα! Κι εγώ επί χρόνια στο σουτ έπιανα την μπάλα από κάτω και με ίσιο βραχίονα, αλλά και τον αντίχειρα πολύ ανοικτό μακριά από τα υπόλοιπα δάκτυλα, επιχειρούσα να σουτάρω όπως ο Μπάνε, στραβώνοντας προς τα μέσα το δεξί πόδι στο τελευταίο πάτημα. (Τότε βέβαια η μίμηση των λατρεμένων αθλητών μας έφθανε στο σημείο να αλλάζουμε και χέρι για να δοκιμάζουμε τους 1000 τρόπους που είχε για να τελειώνει τις φάσεις με το αριστερό και το… κάτι σαν σουτ που έλεγε και ο μεγάλος Παπαδογιάννης, ο Γουόλτερ Μπέρι).

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς σουτάρει φορώντας λευκό πουκάμισο

Αλλά εγώ τώρα δεν αγαπάω τον Πρέλεβιτς μόνο για τα τρίποντα, τους τίτλους, τους πόντους που έβαζε επί χρόνια. Ο Πρέλεβιτς λατρεύεται γιατί ΔΕΝ μιλούσε! Δεν είπε ΠΟΤΕ τίποτα για το μεγαλείο του ΠΑΟΚ και τον τεράστιο λαό του. Δεν χρειάζονταν να μιλήσει γιατί… έπραττε! Σιχαίνομαι κάθε είδους λαϊκισμό, γι αυτό έχω τόσο ψηλά τον Πρέλεβιτς. Γιατί:

-Τι να πει ο Μπάνε για την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, όταν ποτέ σε τελικό με το Δικέφαλο στο στήθος δεν έβαλε κάτω από 29 πόντους! Το νούμερο τα λέει όλα…

-Δεν με ενδιέφερε να μου πει πώς ένιωθε για τον ΠΑΟΚ, όταν ήξερα ότι πάρα πολλές φορές έπαιζε με σοβαρά προβλήματα τραυματισμών

-Τι σημασία έχουν τα λόγια, μπροστά στον οδυρμό και στο κλάμα της Ναντ που τον άλλαξε εντελώς ως άνθρωπο;

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς πανηγυρίζει γονατισμένος στο παρκέ

- Δεν θέλω να ακούω λόγια σε πρώτο πρόσωπο και με πολλά… «εγώ» όταν αυτός ο άνθρωπος τα έκανε όλα, έγινε βοηθός προπονητή, υπάλληλος, προπονητής, τεχνικός διευθυντής, παράγοντας, πρόεδρος και ΔΕΝ κρύφτηκε ποτέ στα δύσκολα, αγνοώντας την προσωπική φθορά που ήταν αναπόφευκτη. Ο μύθος Πρέλεβιτς αν μετά το τέλος της καριέρας του επέλεγε να απομονωθεί και να εμφανίζεται μόνο σε χαρές και πανηγύρια, περιμένοντας προσκλήσεις και παρακάλια για να πάει να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, θα ήταν τώρα ένας… Θεός, αφού θα είχε προσέξει την εικόνα του! ΟΧΙ! Ο Πρέλεβιτς ήταν εκεί για να βοηθήσει-στηρίξει-υπηρετήσει τον ΠΑΟΚ, χωρίς να νοιάζεται για τον εαυτό του!

Τον άνθρωπο λοιπόν που επί 30 χρόνια υπηρέτησε τον ΠΑΟΚ, τον επαγγελματία που υπέγραφε λευκά συμβόλαια με τον ΠΑΟΚ, τον Μπάνε που μόνος του έκανε ΠΑΟΚτσήδες, τον Πρέλεβιτς που μαζί με τον λαό της ομάδας, έκανε το όνομα του ΠΑΟΚ ακόμη πιο γνωστό σε όλη την Ευρώπη, αυτόν τιμάει σήμερα ο ΠΑΟΚ και δεν γίνεται να λείπουμε από εκεί!

ΠΑΟΚ χωρίς Λουτσέσκου στον πάγκο

Στο ποδόσφαιρο η ομάδα του Δικεφάλου είναι καλά! Περιμένει την ΑΕΚ χωρίς πολλά προβλήματα και ενώ βρίσκεται σε καλή ψυχοπνευματική και αγωνιστική κατάσταση. Το ματς είναι πολύ μεγάλο και κρίσιμο, αλλά το ίδιο δεν ήταν και στο Χαριλάου; Το ίδιο δεν θα είναι και την ερχόμενη Τετάρτη στο Καραϊσκάκης;

Ο καλός προπονητής έχει δουλέψει και έχει ετοιμάσει την ομάδα του επί μήνες και κάπως έτσι της δίνει ταυτότητα και ξέρει τι θα του παρουσιάζει στο γήπεδο ανά πάσα ώρα και στιγμή. Έτσι κάνει ο Λουτσέσκου που αύριο θα λείπει από τον πάγκο πληρώνοντας το λάθος που έκανε στην έδρα του Άρη. Θα επηρεαστούν οι παίκτες του; Ποιος ξέρει; Έτοιμοι είναι, το κοουτσάρισμα στις βασικές επιλογές γίνεται και από μακριά, ο Μπάτσι μπορεί να τον καλύψει καλά, αλλά και πάλι… πρώτη φορά θα λείπει ο Ρουμάνος από τη γωνία εκεί στον πάγκο. Δεν ξέρω πώς θα το αντιμετωπίσουν οι παίκτες, αν και είμαι σίγουρος ότι και αυτό το πρόβλημα θα δούλεψε πολύ ώστε να το εκμεταλλευτεί και να το κάνει πλεονέκτημα!

* Ακόμη λαμβάνουν στα σοβαρά τον Ολυμπιακό και τα δήθεν παράπονα για elite διαιτητές; Την ομάδα που διαμαρτυρήθηκε για ματς του ΠΑΟΚ όταν σε αυτά ορίστηκαν elite διαιτητές! Φανταστείτε τι άλλο μπορούν να κάνουν ενόψει της ερχόμενης Τετάρτης; Ας μην γράφουμε πιθανά σενάρια ή τι έχει προηγηθεί σε τέτοια ματς στο συγκεκριμένο γήπεδο, γιατί είναι Πρωταπριλιά και κανείς δεν θα τα πιστεύει…

* Είχαμε και βόλεϊ! Με… τη βοήθεια της τύχης στις άμυνές του, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό μετά τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και στην Καλαμάτα! Άλλο ένα μεγάλο ματς σήμερα με τον Ολυμπιακό σε έναν ακόμη τελικό για τον ΠΑΟ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.