Πήλιος: Άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και δείχνει πως δεν έχει ταβάνι

Ο Πήλιος πανηγυρίζει με τον Ολυμπιακό

bet365

Στα 22 του ο Σταύρος Πήλιος έβλεπε την φετινή χρονιά να χάνεται καθώς ήταν 3η επιλογή στον ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο έβαλε το κεφάλι κάτω, δούλεψε και βρίσκεται κοντά στο να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό.

Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός συνολικά είναι γεμάτα από ιστορίες παικτών που την στιγμή που όλα έδειχναν πως η καριέρα τους δεν πήγαινε όπως είχαν ονειρευτεί, μια στιγμή τα άλλαξε όλα. Για τον Σταύρο Πήλιο δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ποια είναι αυτή η στιγμή, σίγουρα όμως ο 22χρονος αριστερός μπακ, μπορεί να ξεκίνησε την χρονιά ως 3ος στην θέση αυτή στον ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο με την σκληρή δουλειά, άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε και όχι μόνο έγινε αναντικατάστατος στους Ηπειρώτες, αλλά πλέον βρίσκεται μια ανάσα από το να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Από τη Ρόδο στα Γιάννενα και τις ακαδημίες του ΠΑΣ

Η αλήθεια είναι πως το να λέμε για έναν 22χρονο πως από μικρός άρχισε να δείχνει τι αξίζει, το λες και υπερβολή, καθώς ήδη μιλάμε για ένα μικρό παιδί. Ο Σταύρος Πήλιος όμως είχε δώσει ακόμα πιο νωρίς τα διαπιστευτήριά του. Γεννημένος στη Ρόδο, ακολούθησε τους γονείς του στα Γιάννενα και έχοντας ως όνειρο να παίξει ποδόσφαιρο πήγε στις ακαδημίες του ΠΑΣ.

Εκεί έχοντας στα πρώτα του βήματα τον Χρήστο Αγγελή, έδειξε με το καλημέρα πως μπορεί να πετύχει σε αυτό το άθλημα. Την δουλειά του εκτίμησε ο Γιάννης Πετράκης που τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα χωρίς όμως να κάνει ντεμπούτο με τους «κυανόλευκους», ενώ τον Ιανουάριο του 2019 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Ηπειρώτες. Πριν γίνει και τυπικά επαγγελματίας και με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο, ο Πήλιος έκανε ντεμπούτο με το πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΣ να είναι κόντρα στην Ένωση Ασπροπύργου τον Οκτώβρη του 2019, ένα παιχνίδι που ήταν για το Κύπελλο. Στο πρωτάθλημα και στην Super League 2 που αγωνιζόταν τότε η ομάδα του, έπαιξε για πρώτη φορά στις 22 Δεκεμβρίου στο ματς με την ΑΕ Καραϊσικάκης.

Ο Πήλιος με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα

Με τον Πίρσμαν μπροστά δεν βρήκε ευκαιρίες και δόθηκε δανεικός στον Ηρακλή

Το καλοκαίρι του 2021 και με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει στη θέση του τον Πίρσμαν που έκανε εξαιρετικά παιχνίδια, ο 20χρονος αριστερός μπακ δόθηκε δανεικός στον Ηρακλή. Μέχρι να αποχωρήσει, είχε παίξει συνολικά 12 παιχνίδια με τους Ηπειρώτες, σκοράροντας και μία φορά και συγκεκριμένα κόντρα στην Βέροια για το Κύπελλο.

Στον «γηραιό» ο Πήλιος βρήκε τις ευκαιρίες που ήθελε και δεν τις άφησε να πάνε χαμένες. Πήρε αμέσως θέση στην βασική ενδεκάδα, παίζοντας μερικές φορές και ως χαφ. Συνολικά στους Θεσσαλονικείς ο νεαρός αριστερός μπακ είχε σε πρωτάθλημα και Κύπελλο 31 συμμετοχές, πετυχαίνοντας και 2 γκολ, σε μια ξαναλέμε γεμάτη χρονιά, στην οποία άρχισε να δείχνει το τι μπορεί να κάνει και να αναγκάζει πολλούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου να αρχίσουν να ρωτάνε για τον ίδιο.

Επέστρεψε, ήταν να δοθεί και πάλι δανεικός, έμεινε και κάνει ματσάρες

Το καλοκαίρι που πέρασε ο Σταύρος Πήλιος θα το θυμάται για μια ζωή, καθώς ήταν ένα καλοκαίρι που σε μεγάλο βαθμό του άλλαξε την καριέρα. Με τον δανεισμό του να λήγει, ο 22χρονος ποδοσφαιριστής ήταν να μείνει και πάλι ως δανεικός στον Ηρακλή, καθώς μπροστά από τον ίδιο στην θέση αυτή υπήρχαν οι Γιάννης Κιάκος και Λουίς Ποζνάνσκι. Ο ίδιος όμως όταν του τέθηκε και πάλι η επιλογή του νέου δανεισμού στον Ηρακλή ήταν ξεκάθαρος λέγοντας πως θέλει να μείνει στον ΠΑΣ Γιάννινα και να παλέψει για μια θέση στην ενδεκάδα.

Μια επιλογή που αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του Κιάκο, ίσως να μην του είχε πάει και τόσο καλά. Με τον Ποζνάνσκι να μην εμπνέει και τόση εμπιστοσύνη, ο Πήλιος πήρε την πρώτη του ευκαιρία στον αγώνα με την ΑΕΚ για το Κύπελλο και από εκείνη την στιγμή «πήρε» τη φανέλα βασικού στο σπίτι του. Συνολικά μετράει 19 συμμετοχές χωρίς να σκοράρει, αλλά δίνοντας 2 ασίστ και δεν είναι λίγοι όσοι λένε πως είναι από τα καλύτερα αριστερά μπακ του πρωταθλήματος. Και από τα καλύτερα να μην είναι, σίγουρα είναι ένας παίκτης που με τις εμφανίσεις του, αλλά και την ηλικία του, έχει κάνει πολλές ομάδες να κοιτάξουν την περίπτωσή του. Πριν λίγες μέρες είχε γραφτεί πως εξετάζει την περίπτωσή του η ΑΕΚ, ενώ το ρεπορτάζ τον θέλει να βρίσκεται μια ανάσα από τον Ολυμπιακό.

Ο Πήλιος σε μονομαχία με τον Φορτούνη

Ο εξαιρετικός χαρακτήρας με όπλο το χαμόγελο

Για το τι κάνει στον αγωνιστικό χώρο ο Σταύρος Πήλιος μιλάνε οι αριθμοί, αλλά και τα βίντεο. Ωστόσο στον ΠΑΣ Γιάννινα, μια ομάδα που δεν σταματά να βγάζει ταλέντα, μιλάνε με τα καλύτερα λόγια και για τον χαρακτήρα του. Ο νεαρός αριστερός μπακ, που το καλοκαίρι αποφάσισε να σφίξει τα δόντια και να παλέψει για μια θέση στην ενδεκάδα, είναι όπως τονίζουν συνεχώς οι Ηπειρώτες «παιδί διαμάντι». Δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα, ενώ το χαμόγελο δύσκολα θα βγει από τα χείλη του.

Με όπλα την σκληρή δουλειά, την πίστη στον εαυτό του και τον χαρακτήρα του, ο Σταύρος Πήλιος μόλις στα 22 του ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Και από την στιγμή που θα αποφασίσει να πάει στον Ολυμπιακό, είναι σίγουρο πως θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να καταφέρει να πετύχει, Και η ιστορία μας έχει δείξει πως όταν θέλει κάτι ο νεαρός αριστερός μπακ, τα καταφέρνει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα