ΑΕΚ: Η δουλειά στις στατικές φάσεις παράγει γκολ (vids)

ΑΕΚ: Η δουλειά στις στατικές φάσεις παράγει γκολ (vids)

Αραούχο και Βίντα

bet365

Ο Ματίας Αλμέιδα και οι παίκτες του στον δεύτερο γύρο αύξησαν τον αριθμό των γκολ από τις στατικές φάσεις, χαρακτηριστικό που μπορεί να αποτελέσει έξτρα «όπλο» της ΑΕΚ στη μάχη του τίτλου στα play-offs.

Η φετινή ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα παρουσιάζεται βελτιωμένη από τους πρώτους μήνες σχεδόν σε όλους τους τομείς τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι, με τη δουλειά του «Πελάδο» και του επιτελείο του να έχει άμεσα αποτελέσματα στην εικόνα της Ένωσης στον αγωνιστικό χώρο. Σε διάφορα χρονικά σημεία κατά τη διάρκεια της σεζόν μάλιστα η ΑΕΚ βρισκόταν στην κορυφή των περισσότερων στατιστικών κατηγοριών, με τον Αλμέιδα και τους συνεργάτες του να παίρνουν τα credits μαζί φυσικά με το αναβαθμισμένο ποσοτικά και ποιοτικά κιτρινόμαυρο ρόστερ.

Ένας από τους τομείς στους οποίους η ΑΕΚ δεν είχε μεγάλη παραγωγικότητα τα τελευταία χρόνια ήταν και οι στατικές φάσεις. Και ο Αλμέιδα έχει φροντίσει να βελτιώσει σε ικανοποιητικό βαθμό την αξιοποίηση των «στημένων» φάσεων που έχουν φέρει επτά γκολ ως τώρα ή οκτώ αν συμπεριλάβει κανείς και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία με τον Λεβαδειακό. Μάλιστα από τα επτά τέρματα που έχει πάρει η ΑΕΚ από τις στατικές φάσεις, τα πέντε έχουν σημειωθεί στον δεύτερο γύρο, δείγμα και της δουλειάς που έχει πέσει και στο συγκεκριμένο κομμάτι στα Σπάτα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Οι κιτρινόμαυροι έχουν πάρει γκολ από στατικές φάσεις με τον κλασικό τρόπο, γεμίζοντας δηλαδή στην καρδιά της άμυνας του αντιπάλου, όπως στην κεφαλιά του Μουκουντί στο εκτός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό από το κόρνερ του Άμραμπατ, αλλά και με σχέδιο, όπως η εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς στο πίσω δοκάρι στο παιχνίδι με τον Άρη στο «Βικελίδης» με τον Σιμάνσκι να έρχεται με τα... χίλια και να βρίσκει δίχτυα με κεφαλιά.

Τα παραπάνω ήταν τα δύο γκολ που βρήκε η ΑΕΚ από στατικές φάσεις στον πρώτο γύρο. Στον δεύτερο, όπως προαναφέραμε, βρήκε άλλα πέντε με εκτελέσεις δουλεμένες στην προπόνηση. Για παράδειγμα στον Βόλο ο Πινέδα έχει φέρει την μπάλα με εκτέλεση κόρνερ έξω από την περιοχή, όπου Λιβάι και Αραούχο συνεργάστηκαν για να κάνει ο τελευταίος το γύρισμα και ο Μήτογλου να σκοράρει με κεφαλιά.

Στη Νίκαια επανήλθε ο παραδοσιακός τρόπος με τον Φερνάντες να φέρνει την μπάλα με εκτέλεση κόρνερ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και εκεί ο Βίντα νικώντας όλους στον αέρα κατάφερε να δώσει το σύνθημα της αντεπίθεσης για την ανατροπή κόντρα στον Ιωνικό.

Ο Κροάτης στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στην OPAP Arena με κεφαλιά προς το δεύτερο δοκάρι από εκτέλεση κόρνερ του Γκατσίνοβιτς έφερε πανέξυπνα την μπάλα σε ένα σημείο μέσα στη μικρή περιοχή, όπου ο Αραούχο που παραμόνευε το εκμεταλλεύτηκε απόλυτα για να ανοίξει το σκορ με το κεφάλι.

Μια πανέξυπνη εκτέλεση του φάουλ με πάσα από τον Μάνταλο στον Άμραμπατ στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο έφερε το προβάδισμα στο σκορ για την ΑΕΚ έπειτα από γύρισμα του Μαροκινού, ενώ το τελευταίο κιτρινόμαυρο γκολ από στατική φάση ήρθε στο διπλό στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου όταν ο Ελίασον έφερε από το κόρνερ την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Σιντιμπέ έβαλε την προβολή και ο Τσούμπερ που καραδοκούσε με δυνατό σουτ σκόραρε.

Η ΑΕΚ έχει αποδείξει ότι έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται τα στατικά «χτυπήματα» και αυτό σε παιχνίδια που ίσως συναντά δυσκολίες με σφιχτές αντίπαλες ανασταλτικές λειτουργίες, όπως αυτή που βρήκε με τον Παναθηναϊκό, μπορεί να αποτελέσει το κρυφό της «όπλο». Ειδικά στα δυνατά παιχνίδια της διαδικασίας των play-offs που θα κρίνουν τον τίτλο.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα