ΑΕΚ: Ο Μοχαμάντι και ο συναγωνισμός στα άκρα της άμυνας

ΑΕΚ: Ο Μοχαμάντι και ο συναγωνισμός στα άκρα της άμυνας

Μοχαμάντι με Ατρόμητο στην OPAP Arena

bet365

Με την επανέναρξη των play-offs, ο Ματίας Αλμέιδα θα έχει ευχάριστα διλήμματα και για τα άκρα της αμυντικής γραμμής της ΑΕΚ καθώς ο Μοχαμάντι ανεβάζει ρυθμούς, ενώ ο Σιντιμπέ δείχνει ότι μπορεί να μπει στην εξίσωση.

Ο Ματίας Αλμέιδα στη διαδικασία των play-offs που μόλις ξεκίνησε και θα κρίνει τον τίτλο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε ένα γεμάτο ρόστερ με τις επιστροφές που είχε το προηγούμενο διάστημα. Μοναδικό ουσιαστικό πρόβλημα τη δεδομένη στιγμή στην ΑΕΚ είναι αυτό του Λιβάι Γκαρσία, με τον 25χρονο φορ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο να ακολουθεί θεραπεία για να μπορέσει από βδομάδα να μπει στις προπονήσεις ώστε να είναι διαθέσιμος στο σημαντικό ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με την επανέναρξη μετά τη διακοπή.

Σε κάθε θέση ο Αργεντινός κόουτς θα αντιμετωπίζει από εδώ και στο εξής ευχάριστους «πονοκεφάλους» καθώς το ποσοτικό και ποιοτικό βάθος του ρόστερ του δίνει ένα σημαντικό εύρος επιλογών. Και δύο από αυτές τις θέσεις αφορούν και τα άκρα της άμυνας, όπου με την επανέναρξη θα προκύψει συναγωνισμός καθώς τόσο ο Μιλάντ Μοχαμάντι, όσο και ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ «παίζουν» πλέον δυνατά ως επιλογές για τα πλάγια της αμυντικής γραμμής.

Ο unsung hero Χατζισαφί

Στα αριστερά της άμυνας ο Εχσάν Χατζισαφί έχει σταθεί άψογα όλο το προηγούμενο διάστημα, τραβώντας σημαντικό... κουπί ολομόναχος καθώς ο Μοχαμάντι μετά το Μουντιάλ τέθηκε νοκ-άουτ λόγω του σοβαρού τραυματισμού και της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε στους προσαγωγούς. Ο Χατζισαφί από τις 21 Δεκεμβρίου και την αναμέτρηση με τη Λαμία παίζει ασταμάτητα βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας σε όλα τα παιχνίδια πλην δύο με Κηφισιά και Πανσερραϊκό. Στάθηκε εξαιρετικά τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι και αποτέλεσε τον... unsung hero (καθώς η παρουσία του δεν προβλήθηκε όσο άλλων) αυτού του διαστήματος.

Η επιστροφή του Μοχαμάντι

Η επιστροφή του Μιλάντ Μοχαμάντι σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων αποτελεί και μία ευκαιρία ώστε ο Χατζισαφί να πάρει ανάσες. Άλλωστε έρχονται σερί αναμετρήσεις στο πιο κομβικό κομμάτι στην τελική ευθεία της σεζόν. Και το γεγονός ότι ο Μοχαμάντι δείχνει σε καλή κατάσταση κάνει σίγουρα τον Αλμέιδα να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Αργεντινός κόουτς κατάφερε να του τονώσει την αυτοπεποίθηση αποτελώντας τη βασική του επιλογή για τη θέση του αριστερού μπακ στον πρώτο γύρο πριν τραυματιστεί καθώς είναι ένας πλάγιος μπακ με τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο Αλμέιδα για τη συγκεκριμένη θέση.

Ο σταθερός Ρότα

Στα δεξιά της άμυνας, ο Λάζαρος Ρότα αποτελεί την αδιαμφισβήτητη επιλογή του Αλμέιδα καθώς σταθερά από το ξεκίνημα της σεζόν ο 25χρονος μπακ βρίσκεται στο αρχικό σχήμα αποτελώντας επίσης έναν παίκτη που καλύπτει τον Αργεντινό τεχνικό απόλυτα λόγω της έντασης και των τρεξιμάτων που βγάζει πάνω-κάτω στην πλευρά. Σε μια χρονιά που ο Ρότα την εκμεταλλεύτηκε απόλυτα και παρά τις επιθετικές του αδυναμίες, κατάφερε να εκτινάξει τις μετοχές του, κάτι που έφερε και την υπογραφή του νέου του συμβολαίου ως το καλοκαίρι του 2026.

Η ποιότητα του Σιντιμπέ

Με την επανέναρξη μετά τη διακοπή πάντως ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ που έχει αποδείξει την κλάση του όταν χρησιμοποιείται, θα αποτελεί μια επίσης δυνατή επιλογή στα δεξιά της άμυνας. Ειδικά από τη στιγμή που έχει αποτελέσει εκ των διακριθέντων σε σημαντικά ματς όπως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στον δεύτερο γύρο ή στο πρώτο ματς των ημιτελικών του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena. Όπως επίσης και στο πρόσφατο διπλό επί του Ατρόμητου, όπου ήταν ο MVP της ΑΕΚ. Ο 30χρονος έμπειρος Γάλλος μπακ δεν έχει πάρει τον αριθμό των συμμετοχών που οι περισσότεροι περίμεναν καθώς ο Ρότα έχει διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι του, ωστόσο με το σερί κρίσιμων αγώνων που έρχονται και ο Σιντιμπέ είναι ετοιμοπόλεμος.

Σιντιμπέ με Παναθηναϊκό

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα